Το πόριτζ βρώμης ετοιμάζεται με νιφάδες βρώμης, γάλα ή νερό και τρώγεται σκέτο ή με την προσθήκη γλυκών κι αρωματικών υλικών. Δεν γνώριζα την ύπαρξη του μέχρι που γνώρισα την αγαπημένη Γιωργία, που μοιράστηκε μαζί μου και τον τρόπο που το φτιάχνει.
Μου είπε να βάλω σε ένα κατσαρολάκι βρώμη και νερό ή γάλα. Μου είπε ότι αυτή χρησιμοποιεί φυτικό γάλα και επειδή και εμείς στο σπίτι τα τελευταία χρόνια το επιλέγουμε και πάντα υπάρχει στο ψυγείο μας το έφτιαξα για πρώτη φορά με φυτικό γάλα και ξετρελάθηκα.
Σε ένα κατσαρολάκι λοιπόν βάζουμε τη βρώμη και προσθέτουμε το γάλα μας τόσο ώστε να σκεπάζει τη βρώμη μας.
Εγώ στο δικό μου πρόσθεσα καστανή ζάχαρη και έλιωσε δημιουργώντας μια κρούστα καραμέλας, λίγους ξηρούς καρπούς και φράουλες.
Η κόρη μου
έβαλε φράουλα, μύρτιλα και λίγο μέλι.
Μπορεί
κανείς να προσθέσει στο μείγμα μικρά κομματάκια μπανάνας ή αν θέλετε να
ξεπεράσετε την αντίρρηση του μικρού σας παιδιού που αρνείται να δοκιμάσει,
ρίξτε μερικές νιφάδες σοκολάτας ή κακάο ή φυστικοβούτυρο και καλή σας απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου