1o βήμα:Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα.
Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα.
2ο βήμα:Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα.
3ο βήμα:Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα
έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην
καταψυξη να παγώσουν για 30'.
4ο βήμα:Aφού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας.
Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού κάναμε.
5ο βήμα:Λιώνουμε πάλι σε μπεν μαρί λευκή ή μαύρη σοκολάτα(ότι μας αρέσει,
εγώ έβαλα και τις δύο!)και βουτάμε προσεχτικά μέσα ένα ένα τα Cake Pops μας.Προσοχή να στραγγίζετε καλά για να μην τρέξει στο ξυλάκι.
6ο βήμα:Πασπαλίζουμε με τρούφα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες!
Μόλις βγούν θα είναι κάπως έτσι!
Tip1:Κανονικά για να στηρίξουμε τα cake pops μας όλη τη διάρκεια που τα φτιάχνουμε χρειάζομαστε ένα κύβο αφρολέξ για να τα καρφώσουμε επάνω & να σταθούν!
Εγώ δεν είχα....και όπως είδατε βρήκα άλλη λύση!Το σουρωτήρι μου έκανε τη δουλειά της βάσης που χρειαζόμουν... μιά χαρα!:)))
Tip2:Οι συνταγές στο διαδίκτυο έγραφαν πώς για sticks πρέπει να αγοράσουμε sticks για γλυφτιτζούρια απο ειδικά καταστήματα!Εγώ πάλι δεν είχα και χρησιμοποίησα χοντρά καλαμάκια για σουβλάκι!Και φυσικά έγιναν τέλεια!
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και θα κάνετε θάυματα!
Όσο για τη γέυση???
Ένα θα σας πώ...θα σας τρέχουν τα σάλια!
Να χαίρομαι το κορίτσι μου και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες~~~!
Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα.
2ο βήμα:Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα.
σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) |
Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού κάναμε.
5ο βήμα:Λιώνουμε πάλι σε μπεν μαρί λευκή ή μαύρη σοκολάτα(ότι μας αρέσει,
εγώ έβαλα και τις δύο!)και βουτάμε προσεχτικά μέσα ένα ένα τα Cake Pops μας.Προσοχή να στραγγίζετε καλά για να μην τρέξει στο ξυλάκι.
6ο βήμα:Πασπαλίζουμε με τρούφα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες!
Μόλις βγούν θα είναι κάπως έτσι!
Tip1:Κανονικά για να στηρίξουμε τα cake pops μας όλη τη διάρκεια που τα φτιάχνουμε χρειάζομαστε ένα κύβο αφρολέξ για να τα καρφώσουμε επάνω & να σταθούν!
Εγώ δεν είχα....και όπως είδατε βρήκα άλλη λύση!Το σουρωτήρι μου έκανε τη δουλειά της βάσης που χρειαζόμουν... μιά χαρα!:)))
Tip2:Οι συνταγές στο διαδίκτυο έγραφαν πώς για sticks πρέπει να αγοράσουμε sticks για γλυφτιτζούρια απο ειδικά καταστήματα!Εγώ πάλι δεν είχα και χρησιμοποίησα χοντρά καλαμάκια για σουβλάκι!Και φυσικά έγιναν τέλεια!
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και θα κάνετε θάυματα!
Όσο για τη γέυση???
Ένα θα σας πώ...θα σας τρέχουν τα σάλια!
Να και μια φωτογραφία απο το εσωτερικό του Cake pop!Μιάμ!!!! |
τα σταθεροποίησα σε μια ωμή πατάτα. Σούπερ γεύση και εμφάνιση
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοσα περιπου γινονται;
ΑπάντησηΔιαγραφή