Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

9 “παράξενα” πράγματα που δεν ήξερες για το αβοκάντο

Ας δούμε 9 παράξενα πράγματα για αυτόν τον αγαπητό καρπό:

1. Το δέντρο αβοκάντο μπορεί να παράγει καρπούς μόνο αν βρίσκεται κοντά του τουλάχιστον άλλο ένα δέντρο!!! Εντυπωσιακό;;;

2. Οι καρποί του δέντρου μεγαλώνουν σε ζευγάρια. Οι Αζτέκοι το είχανε σύμβολο της γονιμότητας και του έρωτα.

3. Το 70% των αντιοξειδωτικών ουσιών του αβοκάντο, βρίσκονται στο κουκούτσι του. Ω ναι, σε αυτό το μεγάλο σκληρό κουκούτσι που πετάς. Μη το πετάς λοιπόν, αφαίρεσε το… χτύπησε το με ένα σφυρί μέσα σε μία σακουλίτσα και έπειτα άλεσε το. Ρίξε στις σαλάτες σου.

4. Το αβοκάντο έχει το ίδιο σχήμα με την εγκυμονούσα μήτρα. Μα δεν είναι μονάχα το σχήμα, αλλά και η “γεμάτη κοιλίτσα”.

Και δεν σταματάει εδώ η σύνδεση με τη μήτρα… Η κατανάλωση του μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του τραχήλου. Παράλληλα, αποτελεί μία εξαιρετική τροφή για υγιή εγκυμοσύνη και υγιές παιδί. Και το καλύτερο;;; Χρειάζεται και αυτό 9 μήνες για να ωριμάσει.

5. Τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο βρίσκονται στο τμήμα που είναι κοντά στο φλοιό του. Όσο πιο κοντά, τόσο πιο θρεπτικό.

6. Το αβοκάντο μαυρίζει σχεδόν μόλις έρθει σε επαφή με τον αέρα.

7. Το αβοκάντο σε αρκετές περιπτώσεις – και όταν είναι ώριμο – μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο.

8. Το αβοκάντο δε βαφτίστηκε έτσι εξ αρχής. Ας πούμε όμως πρώτα, πως είναι ιθαγενής καρπός του Μεξικού, ενώ υπάρχει και σε άλλες ποικιλίες που εμείς δε γνωρίζουμε. Στη γλώσσα Ναχουάτλ – τη γλώσσα των Αζτέκων – ο καρπός αυτός, που ήταν βασικός για τη διατροφή τους, ονομαζόταν ahuacatl, που σημαίνει όρχις (το αντρικό μόριο). Αυτή η ονομασία ενδεχομένως να οφείλεται στο σχήμα του καρπού, καθώς και επειδή τα αβοκάντο φυτρώνουν σε ζευγάρια. Την αζτέκικη ονομασία τη βρίσκουμε και στη σάλτσα γουακαμόλε, που φτιάχνεται από αβοκάντο.

Σε παλιότερα αγγλικά κείμενα υπάρχει με την ονομασία alligator pear, «αλιγατορίσιο αχλάδι», λόγω του σχήματος (το αχλάδι) και της υφής της φλούδας του (ο αλιγάτορας). Ο ιρλανδός Sir Hans Sloane το ονόμασε αβοκάντο το 1696 σε κατάλογο φυτών της Τζαμάικας.

9. Ως γνωστόν, οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο. Και αν σου πω ότι στο αβοκάντο βρίσκονται σχεδόν οι διπλάσιες ποσότητες κάλιου;

Το αγάπησες;

https://www.votanistas.com/healthy-tips/9-paraksena-pragmata-gia-to-avocado/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα