Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήπως τελικά τρώμε με τα μάτια;



Πολλές φορές θέλουμε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα απώλειας διατροφής, ωστόσο οι συνθήκες της καθημερινότητας μπορεί να μας δυσκόλευαν. Αναρωτιέμαι όμως...

Τώρα που κανένα ωράριο δεν μας κάνει να τρέχουμε. Που μπορούμε να έχουμε το σωστό πρωινό μας, που μπορούμε να πίνουμε το νεράκι μας,  που μπορούμε να επιλέξουμε το τι θα μαγειρέψουμε για κυρίως γεύμα, που μπορούμε να έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα στη διατροφή μας, που μπορούμε να το κάνουμε και που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ γιατί δεν το κάνουμε;

Είναι πάρα πολύ λογικό. Σπίτι είμαστε, έχουμε βγει από τη ρουτίνα μας, έχουμε πολύ πιο χαλαρούς ρυθμούς και πολλοί περνάμε και χρόνο με την οικογένεια που ως γνωστόν στην Ελλάδα μας, σημαίνει φαί νον στοπ. Οι περισσότεροι ζούμε πολύ δραστήριες και έντονες ζωές και όταν ξαφνικά δεν έχουμε τι να κάνουμε, στρεφόμαστε στο φαγητό για να γεμίσουμε το κενό.Πολλοί άνθρωποι το ρίχνουνε στο φαγητό για συναισθηματικούς λόγους και πολύ καλά κάνουν. Το φαγητό είναι το βάλσαμο τους και δεν λέω να το ρίξουν στο φαγητό και να μη τους νοιάζει. Λέω φάτο γιατί είναι το βάλσαμό σου και αν δεν το κάνεις θα σκάσεις από άλλες στεναχώριες σου, οπότε καλύτερα να ξεσκάσεις με το φαγητό. Φάε για να ελαφρώσεις τη καρδούλα σου και ας βαρύνεις λίγο.

Μην τρελαινόμαστε! Ας ξεκινήσουμε όμως κάποια στιγμή! Με 2-3 ημέρες σωστή διατροφή και πολύ νερό θα ξεπρηστούμε αμέσως. Σε ένα μήνα δεν μπορεί να χαλάσει η προσπάθεια όλης της χρονιάς. Αγάπησε τις υγιεινές σου συνήθειες και πάλι και μόλις ξαναμπούμε στους ρυθμούς μας θα νιώθουμε καλύτερα και περήφανοι για τον εαυτό μας γιατί απλά θα βγούμε αν όχι καλύτεροι, σίγουρα όμως πιο δυνατοί.

Μη  ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα