Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΤΡΩΣ... ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ


Το τι γίνεται γύρω μας δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, μπορούμε όμως να ελέγξουμε το πως αντιδράμε. Το πως σκεφτόμαστε είναι δικό μας θέμα. Ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε μπορεί να μην μπορούμε να τον ελέγξουμε, μπορούμε να ελέγξουμε όμως αν θα τον επιβαρύνουμε με το κάπνισμα ή όχι. Το φαγητό μας δεν μπορούμε να το παράγουμε, μπορούμε να ελέγξουμε όμως το τι και το πόσο θα καταναλώσουμε.

Η καλή υγεία δεν συμβαίνει απλά από τύχη, συμβαίνει από επιλογή. Είμαστε κυριολεκτικά αυτό που τρώμε, αυτό που αναπνέουμε, αυτό που σκεφτόμαστε. Κάθε μέρα έχουμε την επιλογή να γινόμαστε και να νιώθουμε λίγο καλύτερα ή λίγο χειρότερα βασισμένοι στις επιλογές που κάνουμε καθώς και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε και τις σκέψεις που επιτρέπουμε να σκεφτούμε. Αυτό σημαίνει προληπτική υγειονομική περίθαλψη...

Mπορεί να μην μπορούμε να ελέγξουμε τι συμβαίνει γύρω μας, μπορούμε όμως να ελέγξουμε με τι εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας.

Oι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχειά εκλύουν συγκεκριμένες ορμόνες που σε μετατρέπουν σε ένα δημιουργικό, ζωντανό άτομο, φορέα θετικής ενέργειας, ενώ αντίθετα οι τοξικές τροφές πυροδοτούν την έκκριση στρεσογόνων, καταθλιπτικών ορμονών που σε καθιστούν εξουθενωμένο, αδρανή, με ανεξήγητα αρνητικά συναισθήματα και απόλυτη απουσία όρεξης για οτιδήποτε.

                  Τζένη Χαιρετάκη
Ανεξάρτητη Σύμβουλος Herbalife Nutrition

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα