Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταπίεση στη δουλειά, καταφύγιο στο ψυγείο;

Καταπίεση στη δουλειά, καταφύγιο στο ψυγείο; 


Τι λέει σχετική έρευνα; ...








Αν τον τελευταίο καιρό χρειάζεστε αλυσίδες για να καταφέρετε να μείνετε μακριά από το ψυγείο, ίσως θα πρέπει να σταματήσετε να αυτομαστιγώνεστε και να εξετάσετε τη σχέση σας με τη δουλειά σας.



Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Φιλανδία όπου γυναίκες οι οποίες ήταν υπερβολικά κουρασμένες ή είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους για το επάγγελμά τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ψάξουν τη γαλήνη στο φαγητό, καταναλώνοντας ανεξέλεγκτες ποσότητες, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις της συναισθηματικής υπερφαγίας.



Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες μια γυναίκα αποφασίζει να ακολουθήσει ένα πιο υγιεινό lifestyle και αυτό που είδαν οι ερευνητές του Finnish Institute of Occupational Health ήταν ότι εκείνες που έχουν "καεί" από τη δουλειά τους παρουσίασαν υψηλότερα ποσοστά συναισθηματικής υπερφαγίας και άρνηση να αλλάξουν τις συνήθειές τους ενώ εκείνες που ήταν ευχαριστημένες από το επάγγελμά τους, είχαν διάθεση να προσέξουν τον εαυτό τους και μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν να ελέγξουν τι βάζουν στο πιάτο τους.



Αν και αυτή η ανεξέλεγκτη τάση για φαγητό δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα το βάρος των συγκεκριμένων γυναικών- οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μόρφωση παίζει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο σε αυτό- παρόλα αυτά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αφενός θα υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος ο αριθμός στη ζυγαριά να εκτροχιαστεί μελλοντικά αφετέρου, οι τροφές που συνήθως καταναλώνονται κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στον οργανισμό.



queen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύονται τα πιάτα.