Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πράσινο τσάι ιδανικό για τους ηλικιωμένους


Οι ηλικιωμένοι που πίνουν συχνά τσάι μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να παρουσιάσουν κινητικές δυσκολίες που θα τους εμποδίζουν στην πραγματοποίηση και των πιο απλών καθημερινών τους δραστηριοτήτων . Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα  μεγάλης έρευνας που διεξήγαγαν Ιάπωνες επιστήμονες την τελευταία τριετία. Στην έρευνα συμμετείχαν χιλιάδες άτομα που είχαν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας τους. Για τον Γιασουτάκε Τομάτα, επικεφαλής της έρευνας και τους συνεργάτες του, από την μελέτη προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι το πράσινο τσάι μπορεί να προστατεύσει τους ηλικιωμένους από το ενδεχόμενο της λειτουργικής ανικανότητας.
Με τον όρο αυτό οι επιστήμονες αναφέρονται στην αδυναμία του ατόμου να πραγματοποιήσει χωρίς βοήθεια απλές δραστηριότητες όπως: το ντύσιμο και το μπάνιο.  Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι όσο συχνότερα ένας ηλικιωμένος πίνει πράσινο τσάι, τόσο απομακρύνεται από το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει αυτήν την ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση.
Συγκεκριμένα, όσοι πίνουν τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια τσάι τη μέρα έχουν 33%  λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στο μέλλον σοβαρές κινητικές δυσκολίες. Αντίθετα, όσοι ηλικιωμένοι αποφεύγουν να πίνουν ένα τουλάχιστον φλιτζάνι πράσινο τσάι τη μέρα έχουν 13% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αυτές τις δυσκολίες. Τα ποσοστά αυτά όμως προκύπτουν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα και οι ερευνητές ξεκαθαρίζουν ότι το πράσινο τσάι δεν μπορεί να είναι ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας για την εμφάνιση της λειτουργικής ανικανότητας.
Οι λάτρεις του πράσινου τσαγιού συνήθως ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή, γυμνάζονται συχνά και αποφεύγουν τις καταχρήσεις. Το πράσινο τσάι είναι μέρος του συνολικά υγιεινού τρόπου ζωής που ακολουθούν και τους προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Όσον αφορά στις κινητικές λειτουργίες όμως για τους ερευνητές είναι σαφές ότι το πράσινο τσάι ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες εξασφαλίζει μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη στα πόδια.

flowmagazine.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύονται τα πιάτα.