Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Exp. date: Πόσο αντέχουν τα καλλυντικά;

Exp. date: Πόσο αντέχουν τα καλλυντικά;
Κείμενο:  Ένη Λαμπρούλη
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος δεν διαρκούν για πάντα.
Αν συνηθίζετε να αγοράζετε προϊόντα και να μην τα χρησιμοποιείτε για καιρό με αποτέλεσμα να μαζεύουν απλά σκόνη πάνω τους, μέχρι να θυμηθείτε ότι τα έχετε, τότε μην είστε σίγουρες ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά! Δεν κρατάνε για πάντα.

Σε γενικές γραμμές, τα περισσότερα προϊόντα φροντίδας του δέρματος εγγυώνται την ασφάλεια και τη φρεσκάδα τους για ένα χρόνο. Κάποια διαρκούν έως και δύο χρόνια και μερικά έχουν μικρότερο χρόνο ζωής. Πάνω στη συσκευασία τους έχουν ένα σύμβολο, ένα ανοικτό δοχείο με έναν αριθμό ακολουθούμενο από το γράμμα «Μ» για να δείξει για πόσους μήνες θα διαρκέσει το προϊόν αφού ανοιχτεί. Βέβαια, αυτό συμβαίνει στα προϊόντα που πωλούνται στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά δεν απαιτείται εάν το προϊόν πωλείται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.
Εάν το προϊόν παρουσιάζει αλλαγές στο χρώμα ή το άρωμα, είναι ώρα να το πετάξετε. Αν τα συστατικά του έχουν διαχωριστεί, αν μυρίζει διαφορετικά από όταν το αγοράσατε, αν έχει αλλάξει το χρώμα από λευκό σε κίτρινο ή ανοικτό καφέ, τότε αυτά είναι σημάδια ότι το προϊόν αλλάζει!
Ακολουθήστε κάποιες απλές τακτικές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των προϊόντων που χρησιμοποιείτε:
  • Γράψτε την ημερομηνία αγοράς με μαρκαδόρο στο κάτω μέρος του βάζου ή τη φιάλη. Έτσι, θα ξέρετε συμβουλευόμενες το σύμβολο του μήνα, αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη.
  • Κρατήστε τα προϊόντα σας μακριά από το φως και τη θερμότητα. Αυτό βοηθάει σίγουρα τη συντήρηση του προϊόντος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ενεργά συστατικά μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο όταν εκτίθεται σε θερμότητα και το φως. Αποθηκεύστε τις σε ένα συρτάρι ή ντουλάπι.
  • Φροντίστε να έχετε καθαρά χέρια πριν βάλετε τα δάχτυλά σας σε ένα βάζο με κρέμα. Τα περισσότερα προϊόντα έχουν συντηρητικά, ώστε να μην υπάρχει καμία ανησυχία σχετικά, αλλά είναι καλό τα χέρια να είναι καθαρά ώστε να μην υπάρχει λόγος αλλοίωσης και ανησυχίας.
  • Κρατήστε το καπάκι κλειστό σφιχτά. Ο αέρας θα διασπάσει τα ενεργά συστατικά πιο γρήγορα, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα καπάκια ερμητικά κλειστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύονται τα πιάτα.