Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

“Τρώνε” ήλιο και ζουν όπως τα φυτά



Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει αφήνοντας απλά το σώμα του εκτεθειμένο στον Ήλιο και χωρίς να τρώει τις γνωστές παραδοσιακές τροφές;
‘Εντονες συζητήσεις και συγκρούσεις μεταξύ επιστημόνων έχει προκαλέσει η ταινία- ντοκυμαντέρ «Στην αρχή ήταν το Φως», η οποία διαπραγματεύεται το θέμα των Breatharians (Αναπνοϊστές), των
ανθρώπων που δεν χρειάζεται να τραφούν με συμβατικές τροφές, αφού ισχυρίζονται ότι τρέφονται με τον Ήλιο.
Το θέμα της αφαγίας έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα με την περίπτωση του 65χρονου Mataji Prahlad Jani, ο οποίος ισχυρίζεται ότι από τα 7 του χρόνια έχει να φάει τροφή και ζει με τη μέθοδο της ηλιοθέασης.
Στην ταινία γερμανικής παραγωγής, εξηγούν άνθρωποι το πώς εδώ και χρόνια εφαρμόζουν την ηλιοθέαση και τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της στάσης ζωής. Συμμετέχουν δε και επιστήμονες που δεν μπορούν καν να συνειδητοποιήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «Πως γίνεται να τρέφονται με φως; Δεν είμαστε φυτά, είμαστε άνθρωποι»
Ο διάσημος Dr Rudiger Dahlke περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την παράδοση της ανατολικής φιλοσοφίας που με την βοήθεια της κβαντικής φυσικής παρέχουν πλέον κίνητρα για σκέψη και μελέτη του φαινομένου των «αναπνοϊστών», ενώ ο διατροφολόγος Δρ Wolfgang Martl σαστίζει μπροστά στην κάμερα και αναρωτιέται πως βρίσκουν αυτοί οι άνθρωποι ενέργεια για την καρδιά ή το συκώτι τους…
Ο δρ Michael Werner μαρτυρά τη δική του εμπειρία αφού εφαρμόζει την μέθοδο από το 2001.
Η ταινία αποτελεί γενικότερα μια γροθιά στο επιστημονικό μοντέλο που έχει επικρατήσει στην σύγχρονη εποχή αναφέροντας πως πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι, χιλιάδες χρόνια τώρα, που ζουν χωρίς να τρώνε και να πίνουν.
Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ταινία και στις ελληνικές αίθουσες…
.bloglife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύονται τα πιάτα.