Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η χαρά καίει περισσότερες θερμίδες από τα λίπη που τρώμε!


Χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και πολύ φαγητό! 
Η ευχή που μας έδωσε μια αγαπημένη φίλη για τις γιορτές.
Για το πολύ φαγητό είναι σίγουρο... της απάντησα!

Αυτές τις γιορτινές μέρες όλοι θα βρεθούμε κάπου και θα καταναλώσουμε περισσότερη ποσότητα φαγητού, γλυκών και ίσως αλκοόλ. Ποιος δεν θα δοκιμάσει τα χριστουγεννιάτικα γλυκά; Και αν πάλι καταφέρει και αντισταθεί στη γλύκα των μελομακάρονων και των κουραμπιέδων, θα ακολουθήσει η βασιλόπιτα. Και ποιος θα πει όχι σε ένα κομμάτι βασιλόπιτας και το τυχερό της φλουρί; 

Στο μεταξύ κάθε μέρα του Δεκέμβρη μας είναι και μια γιορτή. Γιορτάζει κάποιος δικός μας, κάποιος συνάδελφος, όλο και σε κάποια εκδήλωση θα βρεθούμε. Θα πιάσουμε πολλές φορές τον εαυτό μας να σκέφτεται... έλα το τελευταίο και από αύριο...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι εύκολο να αντισταθεί κανείς στους νοστιμένιους πειρασμούς. Αυτές τις μέρες ας κρατήσουμε ότι το να χορτάσουμε χαρά είναι πολύ πιο σημαντικό από το φαγητό. Και χαρά χορταίνουμε όταν βρισκόμαστε με εκείνους που αγαπάμε. Αν λοιπόν φάμε και λίγο παραπάνω δεν πειράζει. Πολλές φορές λέω: 

Aν δεν το πεις στο μυαλό σου τότε και το σώμα σου δεν θα το καταλάβει!! Η χαρά καίει περισσότερες θερμίδες από τα λίπη που τρώμε. 

Περάστε όμορφα, απολαύστε τις στιγμές και τις τροφές! Όμως βάλτε και ένα μικρό όριο. Δώστε στον εαυτό σας την ευχαρίστηση των γευστικών απολαύσεων όμως όχι κάθε μέρα. Την επόμενη μέρα ξαναμπαίνουμε σε μια πιο ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε σαλάτες και πολύ πολύ νεράκι. Κοιμόμαστε καλά και χαλαρώνουμε. 

Δεν τρέχουμε συνέχεια στο ψυγείο και το ντουλάπι με τα γλυκά, αντίθετα αν προλαβαίνουμε τρέχουμε λίγο στο πάρκο μας ή αποφεύγουμε να πάρουμε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις.Είναι αλήθεια ότι κάποια συστατικά του γεύματός μας (ιδίως το λίπος και το αλκοόλ) αποθηκεύονται πιο άμεσα σαν λίπος στο σώμα. Ωστόσο η αύξηση του σωματικού λίπους δεν συμβαίνει “εν μία νυκτί” αφού υπάρχει ένα όριο στο -αντιθέτως, είναι μια διαδικασία που συμβαίνει πιο αργά, συνήθως σε βάθος τουλάχιστον εβδομάδας, παρά αμέσως μετά την υπερκατανάλωση φαγητού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από το επιπλέον βάρος της επόμενης μέρας ένα πραγματικά πολύ μικρό ποσοστό είναι, όντως, λίπος στο σώμα. Για αυτό μην κάνετε το σύνηθες λάθος και ζυγιστείτε. Ο σοφός πλάστης μας, μας έφτιαξε τόσο όμορφα που φυσικά και δεν χάνουμε κιλά σε μια νύχτα αλλά δεν τα παίρνουμε και όλα σε μια νύχτα.

Και κάτι έξυπνο και απλό από μένα. Όχι στο νυχτερινό τσιμπολόγημα!
Το φαγητό αργά τη νύχτα δεν είναι ποτέ καλή ιδέα, ειδικά αν είναι μετά από ένα ογκώδες βραδινό γεύμα. Επίσης, το να κοιμηθούμε με ένα υπερβολικά γεμάτο στομάχι, όχι μόνο θα κάνει πιο δύσκολο τον ύπνο, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε ξαπλωμένοι αναγκάζει το σώμα μας να δουλέψει πιο σκληρά για να αφομοιώσει όλο αυτό το φαγητό και είναι πιθανό να προκαλέσει φούσκωμα μέχρι γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και έντονο πόνο. Κράταμε σαν κανόνα, ότι η κατανάλωση του βραδινού γεύματος μας καλό είναι να γίνεται τρεις ώρες πριν τον ύπνο και μία ώρα πριν από αυτόν να κατανάλωνουμε ένα ελαφρύ σνακ όπως 1 ποτήρι γάλα.
Για σας που δεν είχατε την τύχη να βρεθείτε σε χαρούμενες στιγμές για πολλούς και διάφορους λόγους θα ευχηθώ από καρδιάς να φέρει ο χρόνος, λόγους που θα απαλύνουν τη θλίψη και θα χορτάσουν την καρδιά σας.
Χρόνια πολλά και όχι βάρος στην καρδιά!

Τζένη Χαιρετάκη
Ανεξάρτητη Σύμβουλος ΗerbalifeNutrition





Σχόλια

  1. According to Stanford Medical, It's indeed the one and ONLY reason women in this country get to live 10 years longer and weigh an average of 42 lbs lighter than us.

    (By the way, it has absoloutely NOTHING to do with genetics or some secret diet and absolutely EVERYTHING to related to "how" they eat.)

    BTW, What I said is "HOW", and not "what"...

    Click on this link to uncover if this little quiz can help you find out your real weight loss potential

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύονται τα πιάτα.