Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παχαίνει ο καφές όσο η καρμπονάρα; Μάλλον ναι…

Δεν τρώτε δα και υπερβολικές ποσότητες. Και τα γλυκά τα καταναλώνετε με μέτρο. Τότε, γιατί ο δείκτης της ζυγαριάς έχει πάρει την ανηφόρα; Μήπως φταίει ο καφές-υπερπαραγωγή που πίνετε 2 φορές την ημέρα;Στην αρχή ξεκίνησε ως κλασσική σκηνή αμερικάνικης ταινίας. Η λαμπερή πρωταγωνίστρια, αφού είχε ξυπνήσει τα χαράματα και είχε τρέξει 5 χλμ. γύρω από το Central Park, ξεκινά για τη δουλειά της και κάνει μια απαραίτητη στάση σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας, προκειμένου να παραγγείλει έναν καφέ «για το δρόμο».

Η παραγγελία ηχούσε περίεργα στα –ως τότε-ανεκπαίδευτα αυτιά μας, καθώς ως κλασσικοί Έλληνες, ο φραπέ το καλοκαίρι, άντε και ένας ελληνικός διπλός το χειμώνα, ήταν οι συνήθεις επιλογές μας. Τα χρόνια πέρασαν, η Ελλάδα έγινε Ευρώπη και το Μανχάταν «μεταφέρθηκε» στις γειτονιές της πόλης με τα παραρτήματα πολυεθνικών αλυσίδων καφέ να ξεφυτρώνουν παντού.
Η ζυγαριά στενάζει λόγω… καφέ!
Και φτάσαμε στο σήμερα. Στη θέση της λαμπερής πρωταγωνίστριας του Hollywood, είμαστε πλέον εμείς-χωρίς βέβαια το τρέξιμο και το Central Park! O πολύπλοκος καφές που παραγγέλνουμε με άνεση και συνοδεύει τις πρώτες πρωινές ώρες μας στο γραφείο ή τα ψώνια μας το Σάββατο, ενδέχεται να μας επιβαρύνει μέχρι και με 600 θερμίδες, όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές!
Ιδού λοιπόν, ποιος κρύβεται πίσω από τα περιττά κιλάκια που σκάλωσαν στο σώμα σας και δεν λένε να το εγκαταλείψουν. Οι καφέδες-υπερπαραγωγή με τις περίεργες γεύσεις, τη σαντιγί και το σιρόπι καραμέλας/σοκολάτας/φουντούκι κ.λπ. αποτελούν θερμιδικές «βόμβες» για τον οργανισμό μας.
Θερμιδικές βόμβες οι καφέδες-υπερπαραγωγή!
Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το «Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον Καρκίνο» (WCRF), οι περισσότεροι καφέδες από αυτούς που πωλούνται σε καταστήματα για άμεση κατανάλωση, «στοιχίζουν» θερμιδικά από 250 έως 600 θερμίδες λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, πλήρες γάλα και πρόσθετη κρέμα. Έτσι, συχνά ισοδυναμούν με 2 μεγάλα κομμάτια πίτσας με «απ’ όλα» ή με μια καρμπονάρα…
Πίνοντας επομένως, 2 τέτοιους καφέδες την ημέρα, προσλαμβάνουμε ακριβώς τις μισές θερμίδες της ημερήσιας ενδεδειγμένης ποσότητας προκειμένου να διατηρήσουμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα.
Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρουν, πως η υπερκατανάλωση τέτοιων καφέδων, μόνο βλαβερή μπορεί να είναι για την υγεία μας. Η υπερβολική ποσότητα θερμίδων που προσλαμβάνουμε απλά και μόνο από ένα ρόφημα, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε παχυσαρκία καθώς ο καφές δεν ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας και έτσι τα γεύματά μας θα συνεχίσουν να προσλαμβάνονται κανονικά.
Ωστόσο, η παχυσαρκία, όπως αναφέρουν οι μελετητές, είναι «πηγή» πολλών δεινών για τον οργανισμό, καθώς έχει διαπιστωθεί, πως ευθύνεται για μια σειρά ασθενειών, ανάμεσά τους και ο καρκίνος.

http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Μαλακά μπισκότα βρώμης με μήλο χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

  Υλικά  23 μπισκότα 3 κούπες  βρώμη 1 μεγάλο  ή 2 μικρά μήλα 3 κ.σ.  μέλι 1 κ.σ.  κανέλα 2 κ.σ.  λιναρόσπορο σπασμένο 1 κ.σ.  σπόροι chia 2 κ.σ.  σταφίδες μαύρες 6-7 κ.σ.  ελαιόλαδο 1/2 κούπα  περίπου νερό ή χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση Βάζουμε στο multi την βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος και λιώνουμε στο multi τα μήλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τον χυμό ή νερό το αφήνουμε στο τέλος και το ρίχνουμε σταδιακά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που κολλάει μεν αλλά πλάθεται σε μπαλάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και πιέζουμε ελαφρά με βρεγμένο ελαφρά χέρι να γίνουν πλατιά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, σε μεσαία σχάρα για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Καλή επιτυχία https://cookpad.com/gr/sintages/14556088-malaka-mpiskota-bromis-me-milo-xoris-zaxari-glouteni Η μαγεία της μαγειρικής είναι το βλέμμα και το χαμόγελο των ανθρώπων που γεύονται τα πιάτα.