Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποτοξινωθείτε από τις σκέψεις σας!

Θέλετε να νιώσετε πιο αισιόδοξοι, χαρούμενοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση; Σας προτείνω να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα στις σκέψεις σας!

Μην έχετε προσδοκίες από τους άλλους: Περιμένατε να σας κάνει ένα δώρο και δεν το έκανε, ή κάνατε μία χάρη και δεν σας την ανταπέδωσαν. “Φτιάχνουμε κανόνες στο μυαλό μας για το πως πρέπει οι άνθρωποι να μας συμπεριφέρονται και μετά θυμώνουμε με αυτούς όταν δεν φέρονται έτσι όπως είχαμε φανταστεί. Αλλά μην ξεχνάτε πως όλα αυτά είναι δικοί σας κανόνες” λέει ο Πάτροκλος Παπαδάκης, ψυχολόγος, συνεργάτης του omorfamistika.gr. Για να μη νιώθετε καθυστερημένα θυμό επειδή διαψεύστηκαν οι προσδοκίες σας κουβεντιάστε τις σκέψεις σας άμεσα με τους άλλους. Αν τις κρατάτε μέσα σας πιθανόν είναι να θυμώνετε για σκέψεις που οι άλλοι δεν θα μάθουν ποτέ. Εκφράστε στους άλλους τις προσδοκίες και τα συναισθήματά σας.
Μην έχετε ενοχές: Ξεχάσατε τα γενέθλια της καλύτερής σας φίλης ή μιλήσατε απότομα στο σύντροφό σας έπειτα από μια δύσκολη μέρα. «Εάν νιώθετε πως κάνατε κάτι που δεν έπρεπε πείτε “Θα προτιμούσα να μην είχε γίνει αλλά είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη”. Δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ένοχοι για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε πάντα» λέει ο ειδικός.
Μην τα παίρνετε προσωπικά: Δε σας καλημέρισε ο προϊστάμενος σας; Αυτό δε σημαίνει ότι έχει κάτι, ειδικά μαζί σας! “Σκεφτείτε κάποιες εναλλακτικές ερμηνείες ή εξηγήσεις, μπορεί να είναι προβληματισμένος με κάποιο project, να έχει οικονομικές έννοιες ή απλά να μην κοιμήθηκε καλά λόγω κάποιου προβλήματος υγείας” λέει ο ειδικός. Μάθετε περισσότερα για να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με σας. Αν παρόλα αυτά ακόμη το πιστεύετε ρωτήστε τον: «Μήπως έχω κάνει κάτι που σας πείραξε; Η απάντηση συνήθως είναι “όχι”».
Μη μειώνετε τον εαυτό σας: Αν λέτε συνεχώς “έχω παχύνει, είμαι άχρηστος, νιώθω ανίκανη” ουσιαστικά αποδυναμώνετε τις ικανότητες σας. Σημειώνετε κάθε μέρα 3 καλά πράγματα που κάνατε και νιώσατε καλά. Μερικές βδομάδες μετά, αν εστιάσετε στις μικρές καθημερινές σας επιτυχίες, θα αποκτήσετε περισσότερο αυτοπεποίθηση και θα έχετε καλύτερη εικόνα για τον εαυτό σας.
Δοκιμάστε μία τεχνική: Όταν θέλετε να αδειάσετε το μυαλό σας από τις σκέψεις κάντε το εξής:
  • Αναπνεύστε αργά από την μύτη μετρώντας μέχρι το 4. Νιώστε τον αέρα να γεμίζει την κοιλιά και όχι το στήθος σας.
  • Εκπνεύστε βαθιά και αργά από το στόμα μετρώντας μέχρι το 5 και χαλαρώνοντας ταυτόχρονα τους ώμους σας.
  • Νιώστε τα πόδια σας πιο βαριά σε κάθε αναπνοή. Κλείστε τα μάτια σας και κρατήστε χαλαρά τα χέρια σας στο σώμα σας. Επαναλάβετε τουλάχιστον 6 φορές.

Το μυστικό

Να μοιράζεστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να μην τα «κουβαλάτε» μέσα σας. Οι τοξικές σκέψεις σας κουράζουν. Γι΄ αυτό μιλάτε στους φίλους σας, όπως κάνω κι εγώ, και μην φτιάχνετε σενάρια στο μυαλό σας.

 http://omorfamystika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα