Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

images (2)

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες.
Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν.
Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά.
Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας.
Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.
Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής:

1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου.
2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο.
3. Κουνουπίδι και μανιτάρια, τα οποία είναι πλούσια σε σελήνιο, το οποίο επιδρά θετικά στην ελαστίνη του δέρματος.
4. Πορτοκάλια, φράουλες, σαγκουίνι και γκρέιπφρουτ, τα οποία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της βιταμίνης του ασκορβικού οξέος, απομακρύνουν ταχέως τα υψηλά φορτισμένα ιονισμένου στοιχείου μόρια οξυγόνου.
5. Ξηροί καρποί, αμύγδαλα – φουντούκια – καρύδια, τα οποία είναι σημαντικού βαθμού πηγή σε βιταμίνη Ε και Ω-6, τα οποία έχουν δύο δράσεις. Πρώτον, προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού, μη επιτρέποντας την οξείδωση των ελεύθερων ριζών και δεύτερον προστατεύουν το κολλαγόνο του δέρματος και κατ’επέκτασιν την υγιή λάμψη του.
6. Πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί, το οποία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, αιματώνουν ορθώς τον οργανισμό διατηρώντας την ευρωστία του και την προστασία από την εμφάνιση του »κουρασμένου δέρματος».
7. Γιαούρτι, λόγω της παρουσίας της ριβοφλαβίνης, θα δράσει θετικά στον οργανισμό μας, ενεργοποιόντας το σημαντικό ένζυμο την γλουταθειόνη υπεροξειδάσης, το οποίο θα δράσει αντιοξειδωτικώς και θα προστατεύσει επίσης την υγεία του συκωτιού.
Να σημειωθεί ότι για να δράσει με πλήρη επιτυχία το ένζυμο της γλουταθειόνης υπεροξειδάσης, θα ήταν ωφέλιμο να συνοδευότανε με τρόφιμα πλούσια σε σελήνιο.
Παράδειγμα, 1 τμχ γιαουρτιού 2% λιιπαρών με 6 ξηρούς καρπούς. ή με 3 κουτ. σούπας δημητριακά εμπλουτισμένα σε σελήνιο.
Με τιμή.
Κριαράς Νικόλαος.
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

ΠΗΓΗ: Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…
 http://www.totefteri.com
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα