Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όσα θα σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη το 2012



Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά, θα έρθει ο νέος με τα δώρα με υγεία και χαρά… Μπορεί το 2011 να συνέβησαν τα πάνδεινα, να σου έριξε το ηθικό και την ψυχολογία, να σε άφησε ταπί και ψύχραιμη αλλά αυτό δε σημαίνει πως τη νέα χρονιά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν καλύτερα. Δες λοιπόν τη νέα χρονιά σαν μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και θέσε τα θεμέλια για μια ζωή ευτυχισμένη. Πως θα το κάνεις; Δε χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο. Μικρές αλλαγές στις συνήθεις και τον τρόπο σκέψης κάνουν αισθητή τη διαφορά.

1. Τόλμα να διεκδικείς τα θέλω σου

Ο τολμών νικά λέει μια παροιμία και αν το κάνεις πράξη θα διαπιστώσεις πως ανταποκρίνεται στην αλήθεια και πως τους τολμηρούς η τύχη βοηθά. .Ακόμη όμως κι αν τελικά δεν κερδίσεις αυτό που επιθυμείς θα νιώσεις ικανοποίηση κι ευτυχία γνωρίζοντας πως τουλάχιστον προσπάθησες για τα θέλω σου και δεν παρέδωσες τα όπλα. Και το σημαντικότερο; Δε θα ζεις με την αμφιβολία του τι θα μπορούσε να είχε γίνει αν….

2. Μην τα παρατάς στην πρώτη δυσκολία


Να έχεις πάντα κατά νου πως σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός. Ο στόχος σου, είτε είναι επαγγελματικός είτε προσωπικός είναι αυτός που θα σου δίνει δύναμη να συνεχίζεις κάθε φορά που θα συναντάς εμπόδια και δυσκολίες. Οπλίσου με θέληση κι επιμονή, έχε πίστη και συνέχισε την προσπάθεια, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι. Στο δρόμο σου σίγουρα θα συναντήσεις δυσκολίες κι εμπόδια, θα αποτύχεις και θα απογοητευτείς, αυτό όμως δε σημαίνεις πως πρέπει να παραδώσεις τα όπλα και να αφεθείς στην τύχη σου. Δες την αποτυχία σαν κίνητρο για εντονότερη προσπάθεια και πορεύσου βάσει του αρχαίου ρητού: Συν Αθηνά και χείρα κίνει!.

3. Δούλεψε τις σχέσεις σου

Το άγχος της καθημερινότητας και η ρουτίνα πιθανότατα να σε κάνουν να παραμελείς αγαπημένα σου πρόσωπα, φίλους ή οικογένεια. Μάθε να ιεραρχείς σωστά τις προτεραιότητες ώστε να βρίσκεις χρόνο για τους αγαπημένους σου και να δείχνεις έμπρακτα την αγάπη σου. Μάθε να ακούς τα παράπονά τους, να δέχεσαι τις διαφορετικές τους απόψεις, να επεξεργάζεσαι όσα έχουν να σου πουν και δείξε τους πόσο τους υπολογίζεις υπενθυμίζοντας με λόγια και με πράξεις πόσο τους αγαπάς. Από την άλλη, η νέα χρονιά είναι μια νέα ευκαιρία για να έρθεις πάλι κοντά με ανθρώπους που εκτιμούσες αλλά με τους οποίους έχεις απομακρυνθεί, είτε λόγω αμέλειας ή εξαιτίας κάποιας ανούσιας και ασήμαντης παρεξήγησης. Αντίθετα, αν κάποιες σχέσεις με ανθρώπους σου χαλούν τη διάθεση και οδεύουν να γίνουν τοξικές, μην καταπιέζεσαι, συζήτησέ το κι αν δεν βλέπεις φως αραίωσε τις επαφές.

4. Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό

Έχει αποδειχτεί πως κάνοντας πράξεις καλοσύνης μεγαλώνει η αυτοεκτίμησή μας και νιώθουμε πολύ πιο ευτυχισμένοι. Βάλε τη θετικότητα στη ζωή σου, γίνε φιλική και συνεργάσιμη και κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό των γύρω σου και δε θα βγεις χαμένη.

5. Μάθε να λες ευχαριστώ

Η ευγνωμοσύνη είναι απαραίτητο συστατικό της ευτυχίας και τροφή για το μυαλό και το πνεύμα. Άλλωστε, τα οφέλη της και οι θεραπευτικές της ιδιότητες για την ψυχή ήταν γνωστά απ΄ αρχαιοτάτων χρόνων ενώ ακόμη και σήμερα πρόσφατες επιστημονικές μελέτες και έρευνες πιστοποιούν τα οφέλη και τις θετικές της επιδράσεις στην ψυχή. Επειδή όμως στα λόγια όλα είναι απλά, όσο εύκολο κι αν φαντάζει να δείξεις ευγνωμοσύνη και πεις ευχαριστώ στην πράξη, αρκετές φορές αποδεικνύεται δύσκολο, διάβασε το παλαιότερο άρθρο μας «Ευχαριστώ, μάθε να λες τη μαγική λεξούλα», για να σου δώσει ιδέες για το πώς θα το κάνεις.

6. Ζήτα συγγνώμη αν κάπου έφταιξες αλλά μη γίνεις ενοχική

Έχεις την τάση να απολογείσαι για τα πάντα, ακόμη κι αν στην πραγματικότητα δεν ευθύνεσαι. Το 2012 είναι μια καλή ευκαιρία για αλλαγή. Όταν η λέξη «συγγνώμη» χρησιμοποιείται σωστά, σε βοηθά να οικοδομήσεις σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τους γύρω σου, ωστόσο να θυμάσαι πως δεν είναι καραμέλα αλλά και δε χρειάζεται να τιμωρείς τον εαυτό σου νιώθοντας ενοχές για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνεσαι. Μην τιμωρείς τον εαυτό σου και μην καταστρέφεις την προσωπική σου γαλήνη. Για να μάθεις κατά πόσο είσαι ενοχική και τι να κάνεις για να το διορθώσεις μπορείς να κάνεις το παρακάτω τεστ.

7. Φρόντισε το σώμα σου

Πνεύματι υγιή εν σώματι υγιή έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και είχαν απόλυτο δίκιο. Το να καλλωπίζεσαι και να διατηρείσαι σε γραμμή εκτός από το ότι προασπίζει την υγεία σου, σου ανεβάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση και προδιαθέτει θετικά τους άλλους. Τη νέα χρονιά λοιπόν βάλε την άθληση, τον ύπνο και τη σωστή διατροφή στο πρόγραμμά σου.

8. Αντιμετώπισε το στρες

Οι περισσότερες από εμάς αγχωνόμαστε για να αντεπεξέλθουμε σε όλες μας τις υποχρεώσεις, ξεχνώντας την πιο σημαντική μας υποχρέωση που δεν είναι άλλη από το να διατηρήσουμε την υγεία μας, σωματική και ψυχική, σε καλή κατάσταση. Βέβαια, το άγχος και οι αναποδιές είναι αναπόφευκτα στοιχεία της ζωής αλλά ακολουθώντας μικρές συμβουλές που μπορείς να διαβάσεις εδώ

9. Μάθε να λες όχι

Στην προσπάθειά σου να μη δυσαρεστήσεις κανέναν αναλαμβάνεις πολύ περισσότερες ευθύνες απ΄όσες πραγματικά μπορείς να αντέξεις; Είτε είσαι άτομο που σε τουμπάρουν εύκολα ή σε πιάνουν οι ψυχοπονιές σου μάλλον ήρθε η ώρα να μάθεις να αρνείσαι. Διάβασε - κλικάρωντας αυτόν τον σύνδεσμο - πως θα το κάνεις ακολουθώντας μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να βάλεις στην καθημερινότητά σου το ΟΧΙ.

10. Άδραξε τη στιγμή

Μάθε να αναγνωρίζεις την ευτυχία στα απλά και καθημερινά πράγματα. Με τη βιασύνη και το άγχος να τα προλάβουμε όλα χάνουμε το νόημα και δεν δίνουμε προσοχή σε όλα όσα απλόχερα μας έχει χαρίσει η ζωή. Απόλαυσε τη μυρωδιά του ζεστού καφέ, βυθίσου στο χρώμα των λουλουδιών που βλέπεις σε περβάζια ακόμη κι ανθοπωλεία, πλημμύρισε με συναισθήματα βλέποντας μικρά παιδιά να παίζουν ή ερωτευμένα ζευγαράκια να περπατούν χέρι-χέρι. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και θα νιώσεις πιο ήρεμη, διώχνοντας την γκρίνια και την κακή διάθεση.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα
http://www.womenonly.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα