Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Christmas Disaster! Tελικά έφαγες τα πάντα... Τι να κάνεις για να μην σου μείνουν τα κιλά!





Για να μην σου βγει η διασκέδαση "ξινή" ακολούθησε τις οδηγίες της διαιτολόγου για να μην πάρεις ούτε γραμμάριο από το βράδυ του Ρεβεγιόν.

Μια φορά έχουμε Χριστούγεννα. Κάπως έτσι μάλλον σκέφτηκες και το... έριξες έξω! Δοκίμασες όλες τις λιχουδιές. Έβαλες extra γαλοπούλα και γέμιση! Απόλαυσες τα υπέροχα γλυκά και τσούγκρισες αρκετές φορές με το ποτηράκι το κρασί σου! Και πολύ καλά έκανες...

Σήμερα όμως ξημερώνει μια καινούρια μέρα... και πρέπει να "οργανωθείς", να εκμεταλλευθείς το μεσοδιάστημα -ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά- ώστε και να μην σου μείνουν έξτρα κιλά και να μπορέσεις να απολαύσεις την επόμενη... κραιπάλη!

Για να μην σου βγει η διασκέδαση "ξινή" λοιπόν ακολούθησε τις οδηγίες της διαιτολόγου για να μην πάρεις ούτε γραμμάριο από το βράδυ του Ρεβεγιόν.

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη σου δίνει το σχέδιο για να αποφύγεις τα περιττά κιλά, να "απαρνηθείς" τα παχυντικά γλυκά και να μειώσεις το αλκόολ! Για λίγο, ώστε να μην το μετανιώσεις μετά τις γιορτές...

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ
Δεν είναι αργά για να λάβεις τα μέτρα σου και να μην μείνει στο σώμα σου κανένα χριστουγεννιάτικο σημάδι. Αρκεί να ακολουθήσεις τρεις βασικούς κανόνες:

1. Απόφυγε δίαιτες μονοφαγίας, οι οποίες στερούνται θρεπτικών συστατικών, εξαντλούν τον οργανισμό και οδηγούν τελικά και πάλι σε καταστάσεις υπερφαγίας.

2. Μην πανικοβάλεσαι: τα κιλά των εορτών είναι προσωρινά, δεν έχουν αφομοιωθεί στο σώμα και μπορείς εύκολα και γρήγορα να απαλλαγείς από αυτά.

3. Φρόντισε απλά να επιστρέψεις σε πιο ισορροπημένη διατροφή! Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό.

 http://www.newsit.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα