Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιδέες διακόσμησης και παρουσίασης για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κάθε λογίς δώρα



Δεν είχα αποφασίσει μέχρι τώρα τί θα περιέχει αυτό το ποστ, αλλά θα είναι μεγαλούτσικο.  Βασικά θα μοιραστώ μαζί σας μερικές ιδέες διακόσμησης των μπισκότων καθώς και συσκευασίας. Ειδικά το δεύτερο το θεωρώ πολύ σημαντικό τώρα στις γιορτές, γιατί κατά τη γνώμη μου ο τρόπος παρουσίασης των δώρων είναι λειψός: η σακουλίτσα του καταστήματος με μια κορδέλα και τέρμα. Ξέρετε στην Ελλάδα πάσχουμε πολύ στον τομέα των crafts, δηλαδή της χειροτεχνίας, κάτι που οι ξένοι μαθαίνουν από νωρίς στο σχολείο. Τα περισσότερα δε μαγαζιά στο εξωτερικό δεν κάνουν αμπαλάζ, οπότε πρέπει να ασχοληθείς μετά εσύ. Τα τελευταία χρόνια το ύφος αυτό έχει περάσει στην διακόσμηση και έχει γίνει παγκόσμια τάση. Και αν κάνετε τον κόπο να δείτε μερικά από τα sites που σας προτείνω, θα καταλάβετε πόσα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς μόνος του πολύ καλύτερα!
Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τους πέντε βασικούς τρόπους διακόσμησης για τα μπισκότα σας, καθώς και ένα μικρό οδηγό βήμα βήμα για τη συσκευασία τους!
Καλές Γιορτές!


Κατά τη γνώμη μου ένα καλό μπισκότο δεν χρειάζεται καθόλου διακόσμηση, γιατί ότι και να του βάλετε επάνω θα αλλοιώσει τη γεύση του. Τώρα όμως τις γιορτές τα διακοσμημένα μπισκότα είναι ένας όμορφος τρόπος διακόσμησης του τραπεζιού και του δέντρου, αλλά και ένα γλυκό δώρο προς αγαπημένα πρόσωπα .
Αφού λοιπόν ψήσετε τα μπισκότα σας, έχετε βέβαια πολλές επιλογές για διακόσμηση, αλλά παρακάτω θα βρείτε τις 5 κυριότερες.
1. Απλό γλάσο ζάχαρης
Κλασικός και αγαπημένος τρόπος. Ακολουθήστε τη συνταγή εδώ, και δημιουργήστε!

2. Γλασο μαρέγκας (royal icing)

Δίνει φοβερά αποτελέσματα ειδικά αν έχετε σταθερό χέρι. Αν φοβάστε το ωμό ασπράδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο γλάσο της Tate and Lyle (το βρίσκετε στο Θανόπουλο) που στην ουσία είναι άχνη ζάχαρη με σκόνη ασπραδιού και απλά προσθέτετε το νερό.
Για να δείτε πώς φτιάχνεται το γλάσο από την αρχή και να πάρετε όμορφες ιδέες πηγαίνετε εδώ και εδώ.
2. Διακόσμηση με ζαχαρόπαστα
Κατ’ εμέ ο πιο εύγευστος και δημιουργικός τρόπος διακόσμησης. Αν φοβάστε να φτιάξετε μόνοι σας, μπορείτε να αγοράσετε και έτοιμη, αλλά δεν είναι τόσο νόστιμη (θα τη βρείτε στον Αλιπράντη- Sugarworld)
Δύο βασικά συνταγές για ζαχαρόπαστα υπάρχουν: αυτή με τα marshamallows (εννοείται να είναι τα λευκά, όχι χρωματιστά!) που είναι και η πιο εύκολη και αυτή με τη γλυκερίνη (βήμα βήμα εδώ).
Για να διακοσμήσετε τα μπισκότα χρησιμοποιείτε τα κουπ-πατ που τα φτιάξατε και την κολλάτε πάνω στο μπισκότο με λίγη αραιωμένη γλυκόζη σε νερό, με μαρμελάδα (χωρίς κομματάκια ή me απλό σιρόπι ζάχαρης. Τα μπισκότα πρέπει να έχουν κρυώσει τελέιως.
3. Διακόσμηση με χρωματιστή ζάχαρη
Η κοινή ζάχαρη μπορεί εύκολα να χρωματιστεί σε ότι χρώμα μας κάνει κέφι και να διακοσμήσει  τα μπισκότα μας, σε συνδυασμό με γλάσο (συνταγή εδώ) Υπάρχει και έτοιμη ζάχαρη με χρώμα αλλά η τιμή της είναι στα όρια του απαγορευτικού (8 ευρώ για 50 γρ).
4. Διακόσμηση με σοκολάτα
Ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος: απλά λιώνετε λευκή ή μαύρη σοκολάτα και μέ ένα κουτάλι τη ρίχνετε πάνω στα μπισκότα σας (δείτε εδώ, που έχει και άλλες ιδέες). Μπορείτε κια να τα βουτήξετε στη σοκολάτα (μισά ή ολόκληρα).

Πως να συσκευάσετε τα μπισκότα σας

Τρόποι υπάρχουν πολλοί. Αρκεί να δείτε τί προτείνει η Sugarbuzz, η Martha Stewart (εδώ και εδώ), τοGifted Magazine, το Creature Comforts για να καταλάβετε! Εγώ σας έχω εδώ έναν ευκολο και οικονομικό τρόπο με υλικά που βρίσκονται εύκολα στην Ελλάδα.
ΥΛΙΚΑ:
  1. σακουλάκια διαφανή (από μαγαζιά με υλικά συσκευασίας) μεγέθους 20χ15 εκ.
  2. Ψαλίδια χειροτεχνίας με διαφορετικά είδη κοπής (από το Jumbo 2.99euro)
  3. Χαρτί καφέ περιτυλίγματος (ή ότι άλλο σας κάνει κέφι) κομμένο σε διάσταση 15x 7 εκ.)
  4. Κορδέλα (καλύτερα λεπτή 5 χιλιοστών)
  5. Συρραπτικό
Kόψτε με το ψαλίδι το χαρτί κατα μήκος των δύο μακριών πλευρών του.

Γεμίζετε το σακουλάκι με τα μπισκότα και  το κλείνετε με το συρραπτικό  στις δύο πλευρές.

Καλύψτε το πάνω μέρος από το σακουλάκι με το χαρτί.

Βάζετε πάνω την κορδέλα σας. Πρέπει να είναι περίπου 25 εκατοστά σε μήκος.

Συρράπτετε την κορδέλα στη μέση.

Δένετε την κορδέλα ένα κόμπο και μετά την κάνετε φιόγκο.

Το σακουλάκι μας είναι έτοιμο!


 http://foodjunkie.eu

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα