Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ

Αχλάδια σε γλυκό κρασί


Αχλάδια σε γλυκό κρασί


Χρόνος προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 50 λεπτά
Για 6 άτομα
150 θερμίδες

 ΥΛΙΚΑ
6 αχλάδια ώριμα αλλά σκληρά
570γρ. λευκό κρασί γλυκό
2 κουταλιές σούπας χυμό αχλάδι συμπυκνωμένο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
2 γαρίφαλα
1 κουταλιά σούπας λικέρ πορτοκάλι
30γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το χυμό αχλάδι, το ξυλάκι κανέλας και τα γαρίφαλα και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Στο μεταξύ, ξεφλουδίζετε τα αχλάδια, προσέχοντας να μην αφαιρέσετε το κοτσάνι τους.
Βάζετε τα αχλάδια στην κατσαρόλα και με ένα κουτάλι τα περιχύνετε με το μείγμα του κρασιού, για να μην χάσουν τη γυαλάδα τους και θαμπώσουν. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα αχλάδια για 25 λεπτά. Κατά διαστήματα ανοίγετε την κατσαρόλα και γυρίζετε τα αχλάδια περιχύνοντας τα με το κρασί. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα αχλάδια να κρυώσουν μέσα στο κρασί. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και τα βάζετε όρθια σε ένα μπολ.
Αφαιρείτε από το κρασί το ξυλάκι κανέλας και τα γαρίφαλα και το ξαναβράζετε για 20 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μείνει το μισό. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά και να πήξει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το λικέρ. Περιχύνετε τα αχλάδια με τη σάλτσα, τα σκεπάζετε με σελοφάν και τα αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο. Πασπαλίζετε με το φουντούκι όταν το σερβίρετε.
 
 http://cookinlove1.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα