Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έξι φαγητά που «σκοτώνουν!»

Έξι φαγητά που «σκοτώνουν!»
Παρά την εντυπωσιακή τους εμφάνιση και την απολαυστική μυρωδιά τους, πολλά φαγητά μπορούν να αποβούν…θανατηφόρα!

Όποτε μη σας ξεγελάει ένα γευστικό και όμορφα σερβιρισμένο πιάτο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην μας «βγει ξινό!»
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε έξι φαγητά που προκαλούν ακόμα και θάνατο, σε ορισμένες περιπτώσεις.
1) Στρείδια


Ένα από τα πιο επικίνδυνα φαγητά ιδιαίτερα δε αν καταναλώνονται και ωμά, σύμφωνα και με την αμερικανική υπηρεσία για τα φαγητά και τα φάρμακα.
Τα στρείδια ενδέχεται να είναι μολυσμένα με τον ιό Norovirus, ο οποίος προκαλεί γαστρεντερίτιδα, αλλά και με το βακτήριο Vibrio, το οποίο συγγενεύει με το βακτήριο της χολέρας και μπορεί να προκαλέσει υψηλό πυρετό, σηπτικό σοκ, δερματικά εξανθήματα αλλά και θανατηφόρα σηψαιμία.
2) Ackee από την Jamaica


Είναι γνωστό και ως «το λαχανικό του εγκεφάλου«, ενώ είναι και το εθνικό φρούτο της Jamaica.
Αλλά η φλούδα από αυτό το φρούτο, που μοιάζει με αχλάδι, μπορεί και να επιφέρει τον θάνατο.
Το φρούτο είναι υπεύθυνο για μια νόσο που προκαλεί εμετούς και κρίσεις.
Η λύση είναι απλή! Πρέπει να έχεις υπομονή. Για να απολαύσεις αυτό το γευστικό φρούτο πρέπει να περιμένεις μέχρι να γίνει έντονο κόκκινο και μετά να το βράσεις.
3) Sannakji από την Korea


Στην Κορέα, η κατανάλωση πλοκαμιών από μικρά χταποδάκια θεωρείται ένα γευστικότατο έδεσμα.
Παρά το γεγονός ότι έχουν απόκοπει από το κυρίως σώμα του χταποδιού, έχουν κοπεί σε λεπτά τεμάχια βουτηγμένα σε σπόρους από σουσάμι, τα πλοκαμάκια μπορούν άνετα να σου «κάτσουν» στο λαιμό και να σε πνίξουν, κυριώς επειδή οι βεντούζες τους είναι ακόμα ενεργές.
Η πιο ασφαλής λύση είναι να μασάς το φαγητό 100 φορές τουλάχιστον πριν να το καταπιείς!
4) Τόνος


Η μόλυνση που έχει προκληθεί στις θάλασσες από τα βιομηχανικά απόβλητα, συνδέεται με πολλές ασθένειες και καθιστά την κατανάλωση ορισμένων ψαριών και θαλασσινών, άκρως επικίνδυνη.
Ο τόνος είναι ένα από αυτά.
Η βρώση μολυσμένου τόνου μπορεί να επιφέρει πονοκεφάλους, διάρροια ακόμα και τύφλωση.
Η ασφαλέστερη λύση είναι να είσαι σίγουρος για την προέλευση του τόνου που θα καταναλώσεις.
5) Μανιτάρια


Ενώ μερικά μανιτάρια είναι ακίνδυνα και πολύ γευστικά, κάποια άλλα είναι τελείως τοξικά.
Μερικά από τα τελευταία είναι το Gyromitra και το Jack o’lantern, το galerina και το παραισθησιογόνο psilocybe.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην τρώμε οποιοδήποτε μανιτάρι βρίσκουμε στη φύση.
6) Fugu από την Ιαπωνία


Το ψάρι αυτό είναι ιδιαίτερα τοξικό καθώς περιέχει την ουσίαtetrodotoxin.
Ευτυχώς οι σεφ στην Ιαπωνία έχουν μάθει να το μαγειρεύουν πετώντας τα δηλητηριώδη μέρη του ψαριού, τα οποία περιέχουν μια τόσο φονική τοξίνη που ακόμα και μια σταγόνα είναι ικανή να επιφέρει τον θάνατο.

tsantiri.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα