Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΑΨΥΧΟ ΧΡΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ

Δεν κατανοώ γιατί  εκτός από την χώρα μας που συμβαίνουν όλα αυτά τα παράλογα πράγματα της απαξίωσης και της εξαθλίωσης του έλληνα πολίτη αν γυρίσουμε το βλέμμα μας και προς το γενικότερο παγκόσμιο δρώμενο θα διαπιστώσουμε ότι παντού το χρήμα μπήκε στο κέντρο βάρους της καθημερινής μας ζωής ενώ η ανθρώπινη υπόσταση μηδενίστηκε ή τείνει να μηδενιστεί. Τι αξία μπορεί να έχουν μερικές δεκάδες ή ακόμα και χιλιάδες χαρτονομίσματα μπροστά στην ζωή. Περικοπές, ψαλιδίσματα, συρρίκνωση της οικονομίας η οποία προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις αυξάνοντας την ανεργία, την απελπισία και την κοινωνική μας απαξίωση. 


Οδεύουμε για το 2012, έχουμε κατακτήσει την τεχνολογία που θα μας επέτρεπε να κάνουμε τον κόσμο μας παράδεισο και αντί αυτού τον μετατρέπουμε σε κόλαση. Ίσως αυτό που έγραφε ο γνωστός συγγραφέας Paulo Coelo "όταν θέλεις κάτι πολύ, τότε όλες οι δυνάμεις του σύμπαντος συνομωτούν για να το αποκτήσεις" επαληθεύει τις εντυπωμένες προκαταλείψεις και δεισιδαιμονίες ότι το τέλος του κόσμου έφτασε. Μια η προφητείες των Μάγια, μια οι υπολογισμοί των επιστημόνων για επερχόμενο κομήτη κατευθυνόμενο προς τον πλανήτη μας, μια τα ακραία φαινόμενα σεισμών, τυφώνων, πυρκαϊών, μια το πείραμα cern, δημιουργούν επαλήθευση των εντυπωμένων στη συνείδησή μας φόβων. 


Και γιατί τώρα, έτσι ξαφνικά πρέπει να λυθούν τα δημοσιονομικά όλων των κρατών, που κατά γενική ομολογία είναι όλα ανεξαιρέτως υπερχρεωμένα! Και γιατί αυτή η συνεχής προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και παράλληλα η αμαχητή παραδοχή από τους πολίτες αυτού του παραλογισμού. Γιατί σε μια κοινωνία που έχει αναπτυχθεί όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως διανοητικά να γίνεται τέτοιος οικονομικός αλλά κυρίως ψυχολογικός πόλεμος;
Για καθήστε και αναλογιστείτε! Αν βέβαια σας το επιτρέπουν οι έννοιες και οι σκοτούρες που στροβελίζουν το μυαλό σας περί εφεδρείας, περικοπών, εκτάκτων εισφορών και λοιπών απαιτήσεων του κράτους. 
Άρα εγώ η αφελής διαπιστώνω ότι αυτό που βιώνουμε όλοι παγκοσμίως δεν είναι οικονομικός πόλεμος αλλά κυρίως πόλεμος ενάντια στην ελεύθερη σκέψη και βούληση. 
Όμως τίποτε δεν γίνεται τυχαία, από παιχνίδι ή επειδή απλώς έπρεπε. Αναρωτιέμαι και μέσα μου βαθιά πιστεύω ότι ο άνθρωπος έχει φτάσει σε ένα σημείο που πραγματικά μπορεί να περάσει σε ένα άλλο διανοητικό επίπεδο και διάσταση. Έχει φτάσει η στιγμή να αποκαλυφθεί το "άγιο δισκοπότηρο" στους πολλούς και πιθανόν αυτή να είναι η αντίδραση των λίγων που το κατείχαν όλους αυτούς τους αιώνες. 
Σκέφτομαι ότι από πολλές θρησκείες και μεγάλους άνθρωπους της διανόησης ειπώθηκε έμμεσα ή άμεσα ότι ο άνθρωπος είναι ελεύθερος. Όταν όμως λέμε ελεύθερος μπερδεύουμε τις έννοιες της ελευθερίας. Σημαίνει ότι στο χέρι του είναι να επιλέξει και να επιτρέψει πως θα είναι η ζωή του. Σημαίνει πως αυτός έχει τη δυνατότητα εξέλιξης του ονείρου που λέγεται ζωή. Σημαίνει πως μπορεί με κάποιο τρόπο να επηρεάσει και να ελέγξει τα γεγονότα που τον αφορούν. Πιστεύω ότι αυτή η τρομοκρατία που κυριαρχεί στο παγκόσμιο σκηνικό, επαληθεύει όλα αυτά που με προβληματίζουν. Μας έχουν δώσει για τροφή τον φόβο και την αβεβαιότητα γιατί αυτά είναι που τους βολεύει να καλλιεργηθούν και να ευδοκιμήσουν για να διασφαλίσουν το δικό τους μέλλον και επιβίωση. 
Αντίσταση δεν σημαίνει αγανακτώ και βγαίνω στους δρόμους, αντίσταση σημαίνει κλείνω τα αυτιά μου στην προπαγάνδα και υιοθετώ θετικούς τρόπους σκέψης και δράσης. Συνηθίζω να αναφέρω τρεις λέξεις που θα έπρεπε να δώσουν το έναυσμα σε όλους ανεξαιρέτως τους λαούς. ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ απέναντι σε όλον αυτόν τον παραλογισμό που τελικά δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνο στην καθυστέρηση της κατάρρευσης του συστήματος χωρίς όμως να έχει να προτείνει κάτι καινούργιο καλύτερο για τη ζωή μας και κυρίως για τις μελλοντικές γενιές.
Και κλείνω με μια φράση από ένα αγαπημένο βιβλίο του Μ. Λουντέμη που αν και το έχω διαβάσει 20 χρόνια πριν και πλέον έχει μείνει ανέπαφη στο μυαλό μου. Έλεγε λοιπόν "η πρώτη κραυγή του ανθρώπου είναι το κλάμμα. Από εκεί και πέρα ή μένει άνθρωπος και κλαίει ή γίνεται τέρας και κάνει τους άλλους να κλαίνε."
exoenavaros@blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα