Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι πιο αλλόκοτες θέσεις εργασίας σε πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον κόσμο


Taweesak Keereekaew, ο υπεύθυνος ελεφάντων του Four Seasons Tented Camp Golden Triangle στη Ταϊλάνδη

Αν πιστεύετε ότι το να δουλεύει κανείς σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σημαίνει χλιδή και πολυτέλεια, προετοιμαστείτε να αλλάξετε γνώμη. Ακολουθούν δέκα δουλειές που ίσως σας κάνουν να εκτιμήσετε τη δική σας.



Υπεύθυνος Ελεφάντων
Το Four Seasons Tented Camp Golden Triangle, στην Ταϊλάνδη, διαθέτει τους δικούς του ελέφαντες και δίνει την ευκαιρία στους καλεσμένους του να τους γνωρίσουν πολύ στενά. Δηλαδή να τους ταΐσουν, να τους πλύνουν, να πάνε βόλτα επάνω στη γυμνή τους ράχη, να τους δίνουν εντολές και γενικά να μάθουν όλους τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς για ελέφαντες. Η δουλειά του υπεύθυνου είναι να εκπαιδεύει τους επίδοξους γητευτές ελεφάντων καθώς και να περιποιείται τους ίδιους τους ευγενείς γίγαντες. Η μέρα του ξεκινάει στις 7 το πρωί για να δώσει στα μωρά ελεφαντάκια το πρωινό τους, συνεχίζει με την εκπαίδευση των καλεσμένων στις 9, και τελειώνει το βράδυ όταν τα θηλαστικά πάνε για ύπνο.


Ο Rob Holsen, επικεφαλής καθαριστής νομισμάτων από το 1935 στο Hotel Westin St. Francis του Σαν Φρανσίσκο



Καθαριστής Νομισμάτων
Στο Hotel Westin St. Francis, στο Σαν Φρανσίσκο, ο όρος dirty money είναι άγνωστη έννοια, αφού το ξενοδοχείο απασχολεί μόνιμο καθαριστή κερμάτων. Η θέση δημιουργήθηκε το 1935 όταν ο τότε διευθυντής παρατήρησε ότι τα λευκά γάντια των κυριών λερώνονταν από τα κέρματα που έπιαναν. Ακόμα και σήμερα κάθε υπάλληλος του ξενοδοχείου οφείλει να ξεχωρίζει τα καθαρά χρήματα από τα βρώμικα. Σε αντίθετη περίπτωση απολύεται για παραβίαση του «St. Francis Clean Money Policy».

Υπεύθυνος για Πάπιες
Το Peabody Hotel στο Μέμφις του Τενεσί φημίζεται για τις πάπιες που κατοικούν στην ταράτσα του. Οι πάπιες περπατούν σε κόκκινο χαλί κάθε πρωί στις 11 για να καταλήξουν στο κεντρικό σιντριβάνι όπου θα πλατσουρίσουν μέχρι τις 5 το απόγευμα. Δουλειά του υπεύθυνου είναι η γενική περιποίηση των χαριτωμένων φτερωτών, με έμφαση στην καθημερινή πασαρέλα που γίνεται μπροστά από τους καλεσμένους του ξενοδοχείου και τα αστραφτερά φλας από τις φωτογραφικές μηχανές.

Τα πεντακάθαρα μάρμαρα του Rambagh Palace στη Ινδία

Κυνηγοί Περιστεριών
Η συγκεκριμένη δουλειά είναι μια ελαφρώς εξελιγμένη έκδοση του σκιάχτρου. Οι δύο εργαζόμενοι-σκιάχτρα του Rambagh Palace στη Ινδία, εργάζονται εννιά ώρες την ημέρα ώστε να διώχνουν τα περιστέρια από την αυλή του ξενοδοχείου χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σημαία. Μέσα στα καθήκοντα τους είναι επίσης και να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των περιστεριών που κατάφεραν να παραβιάσουν το χώρο.

Κυνηγοί Μαϊμούδων
Στο ξενοδοχείο Amanbagh Resort, στην Ινδία, υπάρχουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι που εμποδίζουν τις μαϊμούδες της περιοχής να εισέρχονται στο χώρο του ξενοδοχείου και να κλέβουν φαγητό. Οι κυνηγοί αυτοί είναι οπλισμένοι με σφεντόνες και ο ρόλος τους δεν είναι να σκοτώνουν αλλά να διώχνουν τους επίδοξους ληστές.

Γερακάρης του Ξενοδοχείου
Γερακάρης ονομάζεται αυτός που ειδικεύεται στο κυνήγι με γεράκια. Ο γερακάρης του ξενοδοχείου Biltmore Four Seasons στη Σάντα Μπάρμπαρα όμως,περιπολεί την πισίνα και αποτρέπει επιθέσεις από γλάρους σε λουόμενους. Αν έχετε δει τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ δεν θα σας φανεί καθόλου αστείο το σκηνικό.

Η νεράιδα του Barnsley Gerdens Resort στη Τζόρτζια

Νεράιδα
Το Barnsley Gerdens Resort στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει την δικιά του νεράιδα, που είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει την κάθε ευχή των επισκεπτών. Από γενέθλια μέχρι προτάσεις γάμου, η δουλειά της νεράιδας είναι να δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα και να χαρίζει μαγικές στιγμές.

Μπάτλερ Μαυρίσματος
Στην πισίνα του Ritz-Cariton, στο Μαϊάμι, θα βρείτε ένα γυμνασμένο νεαρό που αναλαμβάνει την ευθύνη του μαυρίσματός σας. Έχοντας πάντα επάνω του αντηλιακή λοσιόν και γνωρίζοντας όλα τα μυστικά του τέλειου μαυρίσματος, μπορεί να σας εγγυηθεί την μπρούτζινη επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν. Και ναι, θα σας βάλει και λάδι στη πλάτη.





Υπεύθυνος Ασφαλείας Καρυδών
Στο Ritz-Cariton και πάλι, αυτή τη φορά όμως στο Σέντ Τόμας, υπάρχει άνθρωπος που κόβει τις καρύδες από τα φοινικόδεντρα του ξενοδοχείου για να μη τραυματιστεί κανείς από πιθανή πτώση τους. Όχι, δεν είναι ο κηπουρός υπεύθυνος για αυτό, το ξενοδοχείο έκρινε σκόπιμο να προσλάβει κάποιον ειδικά για αυτή τη δουλειά.




Ο υπεύθυνος ασφαλείας καρυδών του
Ritz-Cariton στο Σέιντ Τόμας

Αναγνώστης Ιστοριών για Ύπνο
Οι επισκέπτες του Hotel Andaz, στο Λονδίνο, μπορούν να απολαύσουν το γλυκό νανούρισμα που αναλαμβάνει ο υπάλληλος διαβάζοντάς τους τα αγαπημένα τους βιβλία. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.





Ανθρώπινος Θερμαστής Κρεβατιού
Στο Holiday Inn Kensington Forum του Λονδίνου μπορείτε να βρείτε το κρεβάτι σας ζεστό και έτοιμο για να παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα. Την Η παροχή αυτή όμως δεν την προσφέρει κάποιο απρόσωπο μηχάνημα, αλλά ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου ο οποίος φορώντας ειδική στολή (από την κορυφή μέχρι τα νύχια), ξαπλώνει στο κρεβάτι σας πέντε λεπτά πριν από εσάς για να το ζεστάνει.

Μία από τις γοργόνες του Silverton Hotel & Casino στο
Λας Βέγκας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα