Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τό μυρμήγκι

Ηταν μιά φορά και έναν καιρό
ένα ευτυχισμένο παραγωγικό Μυρμήγκι
πού ξεκινόυσε κάθε μέρα,πρωί πρωί
γιά τή δουλειά του.
Περνούσε ολη μέρα δουλεύοντας κάι τραγουδώντας
μεσα στην καλή χαρά!


Τού άρεσε πάρα πολύ νά εργάζεται
και φυσικά,η αποδοσή του ήταν εξαιρετική!
Μόνο πού,δυστυχώς,στήν επιχείρηση
δέν υπήρχε manager νά τό κατευθύνει!




Ο Κηφήνας,πρόεδρος καί διευθύνων σύμβουλος τής εταιρείας,
αποφάσισε πώς αυτή η κατάσταση δέν μπορούσε νά συνεχιστεί





κι ετσι,δημιούργησε μιά θέση managerγιά τήν οποία προσέλαβε μιά ιδιαιτερα εμπειρη Πασχαλίτσα


Πρώτο μέλημα τής Πασχαλίτσας ήταν νά εποπτεύσει τό ωράριο τού Μυρμηγκιού καί γ αυτό προχώρησε αμέσως στήν οργάνωση ενός συστήματος ελέγχου μέ κάρτες.
Βέβαια,σύντομα,χρειάστηκε να προσλάβει μιά γραμματέα,πού ανέλαβε νά ετοιμάζει τούς φακέλους αναφοράς,μέ τή βοήθεια μιάς νέο προσληφθείσας Αράχνης



Η Αράχνη επιφορτίστηκε μέ το σύστημα αρχειοθέτησης,καθώς καί μέ τό τηλεφωνικό κέντρο.




Στό μεταξύ,τό ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι συνέχιζε να δουλεύει,νά δουλεύει,νά δουλεύει...



Ο Κηφήνας,πρόεδρος καί διευθύνων σύμβουλος,ήταν τόσο ευχαριστημένος μέ τίς καθημερινές αναφορές πού λάμβανε από τήν Πασχαλίτσα,ώστε τής ζήτησε νά τού ετοιμάσει μιά συγκριτική μελέτη,μέ γραφήματα καί αναλυση τάσεων.


Ετσι,απευθύνθηκαν σέ μία Κατσαρίδα,στήν οποία αγόρασαν

μάλιστα ένα νέο σέτ υπολογιστή

καί εκτυπωτή,γιά νά βοηθήσει

στήν εκπόνηση τής μελέτης।




Τό ευτυχισμένο καί παραγωγικό Μυρμήγκιάρχισε δειλά δειλά νά διαμαρτύρεται γιά όλη αυτή τή γραφειοκρατία καί τό χαρτοβασίλειο.
Μοιραία,οι ρυθμοί τής δουλειά στου άρχισαν νά μειώνονται...

Ο Κηφήνας,Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, αποφάσισε πως έπρεπε να πάρειαμέσως μέτρα γι'αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και έφερε έναν ειδικό διευθυντή, αρμόδιο να επιβλέπει το ευτυχισμένο, παραγωγικό Μυρμήγκι.



Τη θέση λοιπόν, ήρθε να καλύψει ένας Τζίτζικας που άλλαξε αμέσως τη φθαρμένη επίπλωση του γραφείου του και ζήτησε μία ειδική, εργονομική πολυθρόνα κι έναν υπολογιστή με επίπεδη οθόνη.
Βέβαια, με τόσους υπολογιστές πια, η εταιρεία προχώρησε,αναγκαστικά, στην αγορά ενός server.


Ο νέος διευθυντής ένιωσε σύντομα την ανάγκη να φέρει έναν υπο-διευθυντή (που ήταν, παλιά, βοηθός του)ώστε, με τη βοήθειά του, να καταστρωθεί ένα στρατηγικό πλάνο, καθώς και ο προυπολογισμός του νέου αυτού τμήματος.

Όσο γίνονταν όλα αυτά, το Μυρμήγκι ένιωθε όλο και λιγότερο ευτυχισμένο, όλο και λιγότερο παραγωγικό...


Ο Τζίτζικας δέν έχασε χρόνο:"πρέπει νά παραγγείλουμε μιά έρευνα σχετικά μέ τά προβλήματα τού επαγγελματικού περιβάλλοντος καί τίς αντιδράσεις τών εργαζομένων"είπε.
Μόνο πού μιά μέρα,μελετώντας τίς αναφορές καί τά στοιχεία,ο Κηφήναςπρόεδρος,συνειδητοποίησε ότι ο τομέας στόν οποίο προσέφερε τίς υπηρεσίες του τό ευτυχισμένο παραγωγικό Μυρμήγκι,δέν ήταν πλέον τόσο κερδοφόρος.



Αμέσως ζήτησε από μία περιζήτητη σύμβουλο,τήν Κουκουβάγια,νά γνωμοδοτήσει κάποιες λύσεις.
Τρείς μήνες αργότερα η Κουκουβάγια έφερε τήν έκθεσή της πού κατέληξε ώς εξής:



"Στήν επιχείρηση υπάρχει,σαφώς πλεόνασμα προσωπικού".
Χωρίς δευτερη σκέψη ο πρόεδρος Κηφήνας ακλούθησε τή συμβουλήτης καί...Απέλυσε τό Μυρμήγκι!!!


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Από τό νά είσαι ένα ευτυχισμένο,παραγωγικό Μυρμήγκι,καλύτερα νά είσαι ένα ανίκανο τίποτα,άχρηστο γιά οτιδήποτε.
Αλλωστε,όπως όλοι γνωρίζουμε,οι ανίκανοι δέν έχουν καμιά ανάγκη εποπτείας.
Τί νά τήν κάνουν;
Αν,παρόλα αυτά επιμένεις νά είσαι παραγωγικό Μυρμήγκι τουλάχιστον,μη δείχνεις οτι εισαι ταυτόχρονα κι ευτυχισμένο...
Δέν θά σού τό συγχωρήσουν ποτέ!!
Αν πάλι,επιμένεις ξεροκέφαλα νά είσαι ένα ευτυχισμένο παραγωγικό Μυρμήγκι,φρόντισε νά δημιουργήσεις δική σου επιχείρηση,ώστε,τουλάχιστον νά μήν πρέπει νά συντηρείς:
Κηφήνες,Πασχαλίτσες,Αράχνες,Τζιτζίκια,Κουκουβάγιες.

Αν καί εγκυρες Πανεπιστημιακές έρευνες δείχνουν ότι η πλειονότητα τών ανθρώπων,έχουν τήν τάση νά γίνουν παράσιτα.
protoplastosadam1.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα