Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ

Τα συμπτώματα χαμηλού σακχάρου στο αίμα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής σας. Αν και μερικοί άνθρωποι προσπερνούν τα συμπτώματα αυτά σαν απλές μικροασθένειες,  μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα σε ορισμένες χρονικές στιγμές. Θα μπορούσατε να πέσετε σε κώμα, αν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα σας πέσει πάρα πολύ χαμηλά. Θα πρέπει να αποφύγετε κάτι τέτοιο.

Γνωρίζοντας τα πρώτα σημάδια της υπογλυκαιμίας είναι ουσιώδη για τη θεραπεία. Η άμεση θεραπεία περιλαμβάνει ένα ζαχαρούχο ρόφημα ή ένα κύβο ζάχαρης. Η μακροχρόνια όμως θεραπεία περιλαμβάνει ένα κατάλληλο σχέδιο δίαιτας που περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν πρόβλημα υπογλυκαιμίας, δεν ξέρουν ότι ήδη πάσχουν από αυτήν. Σημειώστε τα παρακάτω πέντε σημάδια κινδύνου και συμπτώματα και ψάξτε το εάν υποφέρετε από υπογλυκαιμία και δεν το γνωρίζετε:
1. Καθημερινοί πονοκέφαλοι και υπνηλία

Τους περνάμε συχνά σαν απλό άγχος και μερικές φορές τους δεχόμαστε ως μέρος της ζωής μας. Όμως, χρόνιοι πονοκέφαλοι και λήθαργος μπορεί να είναι σημάδια μιας υποκείμενης νόσου. Άτομα με υπογλυκαιμία συχνά υποφέρουν από συχνές κρίσεις κεφαλαλγιών. Ίσως πρέπει να πάτε στο γιατρό σας εάν αυτά τα συμπτώματα συνεχίζουν να επιστρέφουν, παρά τη λήψη φαρμάκων.
2. Συχνά ξεχνάτε πράγματα ή συγχύζεστε εύκολα

Η μείωση των επιπέδων γλυκόζης σε καθημερινή βάση μπορεί να επηρεάσει το μυαλό σας. Σε ακραίες περιπτώσεις, η σοβαρή υπογλυκαιμία μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη. Δεν χρειάζεται να περιμένετε για να συμβεί αυτό. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικό να ξεχνάτε πράγματα ή το μυαλό σας να συγχύζετε σε κάποιο σημείο. Αλλά αν αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται συχνά, θα πρέπει να εξετάσετε με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Δεν αναπτύσσουμε διανοητικά προβλήματα ξαφνικά και χωρίς λόγο.
3. Πάρα πολύ άγχος

Το στρες μπορεί να επιδεινώσει την υπογλυκαιμία επειδή εξαντλεί την ενέργεια σας περισσότερο από ό, τι έχετε συνειδητοποιήσει. Το άγχος είναι υπεύθυνο για την αποδέσμευση της κορτιζόλης και αδρεναλίνης, τα οποία συνδέονται με τα συμπτώματα που συνοδεύονται από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αν είστε υπογλυκαιμικός, θα πρέπει να διαχειριστείτε τη ζωή σας με προσοχή. Το στρες στη δουλειά ή στο σπίτι μπορεί να είναι κακό για τα επίπεδα σακχάρου σας.
4. Ασυνήθιστη συμπεριφορά

Μια επίθεση υπογλυκαιμίας μπορεί να εκδηλωθεί σε σύγχυση, ασυνάρτητο λόγο, και την απώλεια της ισορροπίας σας. Εάν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα, θα πρέπει να έχετε κάτι γλυκό μαζί σας για να φάτε αμέσως. Ένα κομμάτι καραμέλας ή ένα χάπι ζάχαρης μπορούν να συμβάλουν ώστε τα επίπεδα σακχάρου να επιστρέψουν στο φυσιολογικό επίπεδο.
5. Απώλεια αισθήσεων

Υπογλυκαιμία χωρίς έλεγχο οδηγεί σε απώλεια των αισθήσεων, που μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα έχει υποκύψει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της γλυκόζης και χρειάζεται αναπλήρωση της γλυκόζης στο αίμα. Ένα άτομο που χάνει τις αισθήσεις του λόγω της υπογλυκαιμίας πρέπει εσπευσμένα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

.diaita-gr.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα