Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ;


Η αύξηση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία, πονοκεφάλους, βούισμα στα αυτιά, αϋπνία. προβλήματα στη μνήμη και αρθρώπονους.

Δεν είναι μόνο η επιλογή του τηλεφώνου, αλλά και πώς το χρησιμοποιείτε.

Αυτό είναι σημαντικό όταν θέλετε να ελέγχετε την ποσότητα της ακτινοβολίας που εκτίθεστε.


Ακουλούθησε απλές συμβουλές που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ακτινοβολία και επομένως και τους κινδύνους για την υγεία.

• Να χρησιμοποιείς το handsfree
Όσο πιο μακριά από το σώμα σου είναι το τηλέφωνο, τόσο σε λιγότερη ακτινοβολία εκτίθεσαι. Χρησιμοποιώντας ένα handsfree είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μειωθεί δραστικά το ποσό της ακτινοβολίας που εκτίθεσαι, σε περίπτωση που χρησιμοποιείς κινητό τηλέφωνο.

• Κράτησέ το από το κάτω μέρος
Καλύπτοντας μεγάλες περιοχές του τηλεφώνου με το χέρι σου, μειώνεις την ικανότητά του να στέλνει και να λαμβάνει σήματα. Το τηλέφωνο στη συνέχεια αυξάνει την ισχύ του και διαβιβάζει ισχυρότερη ακτινοβολία για να το αντισταθμίσει. Έτσι, κράτησε το τηλέφωνο όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε χαμηλή ισχύ.

• Πάρε την καλύτερη θέση
Μπορείς να δεις την ισχύ του σήματος λήψης στην οθόνη. Όταν η λήψη είναι καλή, το τηλέφωνο μειώνει την ισχύ και την ακτινοβολία. Εάν η λήψη είναι κακή, το τηλέφωνο χρησιμοποιεί μέγιστη ισχύ και ακτινοβολία.

• Μην μιλάς πολύ και είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς το σταθερό τηλέφωνο αν γίνεται
Η ακτινοβολία που απορροφάς σχετίζεται άμεσα με το χρόνο που περνάς μιλώντας στο κινητό σου τηλέφωνο. Για μακρόχρονες κλήσεις είναι πιο ασφαλές "και φθηνότερο" να καλέσεις από ένα σταθερό τηλέφωνο.

Επικίνδυνες περιοχέ
ς χρήσης
- Μη χρησιμοποιείς κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου. Σταμάτησε σε ασφαλές μέρος για να μιλήσεις.
- Μη χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνο σε χώρους όπου υπάρχει ηλεκτρικός εξοπλισμός, όπως τα νοσοκομεία και τα αεροσκάφη.
- Μην κάνεις μπάνιο με το κινητό τηλέφωνο.
- Μην αφήνεις τα μικρά παιδιά μιλούν στο κινητό τηλέφωνό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι πιο ευαίσθητα από τους ενήλικες.

menslounge.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου