Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ "ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ" ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

Το τελευταίο διάστημα (με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης) όλο και περισσότερο εμφανίζονται κρούσματα γιαουρτώματος, συνήθως σε άτομα της εξουσίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως κάλλιστα και ως φυσικό καλλυντικό για την σύσφιξη και την αναζωογόνηση του προσώπου ή άλλων σημείων του σώματός μας.  
Το γιαούρτι στη φροντίδα της ομορφιάς
Όταν το γιαούρτι χρησιμοποιείται εξωτερικά, σε τοπικές κούρες ομορφιάς, τα λιπαρά που περιέχει θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της. Οι ­βιτα­μίνες του -ιδιαίτερα η βιταμίνη Α- έχουν αναπλαστικές και ανανεωτικές ιδιότητες, η δροσιστική του υφή καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς στο δέρμα, ενώ ένα άλλο
βασικό του συστατικό, το γαλακτικό οξύ -που δημιουργείται από τη ζύμωση του γάλακτος- δρα συσφιγκτικά. Ταυτόχρονα, τα πολύτιμα προβιοτικά, με την αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική τους δράση, καταπολεμούν την ακμή. Το γιαούρτι, ως φυσικό καλλυντικό, έχει πολλά να προσφέρει σε όλους τους τύπους της επιδερμίδας. Επωφεληθείτε, λοιπόν, και εσείς από αυτό το πολύτιμο συστατικό και δοκιμάστε την τονωτική, εξισορροπητική και αναζωογονητική του δράση στη φροντίδα του προσώπου και των μαλλιών σας με τις συνταγές που ακολουθούν.



Αν νιώθετε το δέρμα σας να σας «τραβάει», το γιαούρτι, σε συνδυασμό με το μέλι, θα απαλύνει την επιδερμίδα σας και θα δράσει καταπραϋ­ντικά και μαλακτικά. Ανακατέψτε:
› 1 κουταλιά γιαούρτι
› 1 κουταλιά μέλι
Απλώστε το μείγμα σε νωπή επιδερμίδα και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεβγάλετε.



Αν το δέρμα σας είναι ευάλωτο, ερεθίζεται και κοκκινίζει εύκολα, η μάσκα που ακολουθεί ταιριάζει στην περίπτωσή σας. Ανακατέψτε:
› 1 τριμμένο καρότο
› 1 φλιτζάνι γιαούρτι
› 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το 10-15 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά.




Αν νιώθετε το δέρμα σας κουρασμένο και ψάχνετε για μια άμεση αίσθηση φρεσκάδας και ευεξίας, ανακατέψτε:
› 1 κουταλιά γιαούρτι
› 1/4 από το χυμό ενός πορτοκαλιού
Απλώστε το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά. Το γιαούρτι θα θρέψει την επιδερμίδα σας, ενώ το πορτοκάλι, χάρη στη βιταμίνη C, θα την τονώσει.



Οι νιφάδες βρόμης, λόγω των πολυσακχαριτών και της βιταμίνης Ε που περιέχουν, βοηθούν το δέρμα να δια­τηρηθεί υγιές και νεανικό, ενώ το γιαούρτι -που δρα αντιβακτηριδιακά- εμποδίζει την επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων. Θα χρειαστείτε:
› 1 κουταλιά ελαιόλαδο
› 2 κουταλιές κουάκερ
› 4 κουταλιές γιαούρτι
› 1 κουταλιά λεμόνι
Αναμείξτε καλά όλα τα υλικά μαζί, αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά και ξεβγάλτε καλά.




Αυτό το μαλακό scrub θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, επαναφέροντας τη φωτεινότητα στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε το μία φορά την εβδομάδα. Για να το φτιάξετε, θα χρειαστείτε:
› 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
› 1/4 του φλιτζανιού καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
Αναμείξτε καλά τα υλικά, απλώστε το μείγμα σε υγρό πρόσωπο, κάντε ελαφρύ μασάζ και ξεβγάλτε καλά.




Το ακτινίδιο, πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει καθαριστικές ιδιότητες. Θα χρεια­στείτε:
› 1 ακτινίδιο
› 2 κουταλιές γιαούρτι
› 1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού

› 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο
› 1 κουταλιά μέλι
› 1 κουταλάκι αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη

› 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού
Πολτοποιήστε στο μίξερ το ακτινίδιο, προσθέστε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού, το αμυγδαλέλαιο, το μέλι και τα αμύγδαλα και συνεχίστε να δουλεύετε το μείγμα μέχρι να μετατραπεί σε παχιά κρέμα. Τέλος, προσθέστε το αιθέριο έλαιο. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Ξεβγάλτε καλά με νερό.




Πλούσια σε πρωτεΐνες, το γιαούρτι και το αυγό βοηθούν τα μαλλιά να διατηρηθούν υγιή και λαμπερά. Χτυπήστε το ασπράδι ενός αυγού μέχρι να γίνει αφρός και προσθέστε 5 κουταλιές γιαούρτι. Απλώστε το μείγμα στα ­μαλλιά και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά πρώτα με κρύο νερό και μετά λουστείτε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα