Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

20 αλήθειες… καθημερινότηταςΚαθημερινά βρίσκεστε καθημερινά μπροστά σε διάφορες στατιστικές που σας ενημερώνουν για νέες εξελίξεις που αφορούν την υγεία σας και τις διάφορες ασθένειες που ταλαιπωρούν το σώμα σας, τη διατροφή και την άσκηση και γιατί όχι το σεξ.
Για την υγεία σας…
1. Οι πλύσεις της μύτης με αλατόνερο, μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε υγιής και να διώξετε μακριά τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας.
2. Είναι πιο πιθανό να πάθατε καρδιακή προσβολή τη…Δευτέρα ή τρεις μέρες αφού έχετε διαγνωσθεί με γρίπη.

3. Οι καπνιστές έχουν 4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να αισθάνονται κουρασμένοι μετά από το βραδινό τους ύπνο σε σχέση με τους μη καπνιστές, και 70% μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα ακοής.

4. Ένας ύπνος 60 λεπτών κατά της διάρκεια της ημέρας μπορεί να αυξήσει την επαγρύπνηση για πάνω από 10 ώρες. Το μεγαλύτερο ρεκόρ αϋπνίας που έχει καταγραφεί (καθόλου βραδινό ή μεσημεριανό ύπνο) είναι 264 ώρες (11 ημέρες).
5. Τα περισσότερα οικιακά μικρόβια τα συναντάμε στο νεροχύτη της κουζίνας, παρά στο μπάνιο, όπως όλοι μπορεί να θεωρούμε. Η βρύση, ο νιπτήρας και το σφουγγαράκι είναι γεμάτα μικροοργανισμούς, υπάρχουν περίπου 500,000 βακτήρια το τετραγωνικό εκατοστό στην αποχέτευση.
6. 4 στους 5 γιατρούς δεν ασκούνται όσο θα ‘πρεπε.
7. Οι βλαβερές ουσίες του τσιγάρου, αυτές δηλαδή που μένουν στον αέρα ακόμα και όταν έχετε φύγει από το δωμάτιο και αυτές που προσκολλούνται στα μαλλιά και τα ρούχα, αυξάνουν το κίνδυνο ενός παιδιού να εμφανίσει καρκίνο!
8. Τα αντιβακτηριδιακά πανάκια καθαρισμού μπορούν να επιφέρουν το ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα: αντί να καθαρίσουν το χώρο, να μεταφέρουν τα μικρόβια από το ένα μέρος στο άλλο, αν δε χρησιμοποιηθούν σωστά.
9. Τα νέα και πιο ακριβά φάρμακα δεν είναι απαραίτητα και πιο αποτελεσματικά και πιο γρήγορα από τα παλιότερα.
Σωστή διατροφή…
10. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στο σπίτι τους από πόρτα που είναι κοντά στην κουζίνα τείνουν να τρώνε 15% περισσότερο από αυτούς που χρησιμοποιούν τη μπροστινή πόρτα.
11. Τα παχύσαρκα άτομα ξοδεύουν 350 ευρώ περισσότερα σε ρούχα, 595 ευρώ περισσότερα σε επιπλέον αεροπορικές θέσεις και 25 ευρώ περισσότερα σε ρεύμα κάθε χρόνο, σε σχέση με τους πιο αδύνατους ανθρώπους.
12. Τρώγοντας φρούτα και λαχανικά μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να παράγει τη δική του ασπιρίνη!
13. Οι φράουλες και η μαγειρική σόδα μπορούν να συμβάλλουν στη λεύκανση των δοντιών μας, το σκόρδο μπορεί να θεραπεύσει το «πόδι του αθλητή» και το μέλι μετριάζει τον πονοκέφαλο, μετά από ένα μεθύσι (hangover).
14. Καταγράφοντας σε ένα ημερολόγιο τη τρώτε καθημερινά κατά τη διάρκεια μια δίαιτας, διπλασιάζετε την πιθανότητα να χάσετε το βάρος που επιθυμείτε.
Γυμναστείτε…
15. Η συχνή άσκηση μειώνει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να εμφανίσει καρκίνο, με την προϋπόθεση ότι κοιμάται αρκετά.
16. Σύμφωνα με έρευνα όταν είμαστε στο γυμναστήριο και παρατηρούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη καθώς τρέχουμε στο διάδρομο, αυτόματα η «καταναγκαστική άσκηση» περνάει πιο γρήγορα και εύκολα!
17. Όσοι ασκούνται φορώντας βηματόμετρο (μηχανισμός που μετρά τα βήματα και την απόσταση που διανύετε) τείνουν να καίνε περισσότερες θερμίδες και να χάνουν περισσότερο βάρος που αυτούς που δε φοράνε.

Οι σεξολόγοι λένε…
18. Οι σεξολόγοι μπορούν να διακρίνουν αν μια γυναίκα είναι ικανοποιημένη σεξουαλικά παρατηρώντας τον τρόπο που περπατάει.
19. Σύμφωνα με έρευνα οι άντρες βλέπουν πιο αισθησιακή μια γυναίκα που φορά κόκκινο χρώμα, σε σχέση με κάποια άλλη που φορά «ψυχρά» χρώματα όπως μπλε και πράσινο.
20. Σύμφωνα με έρευνες η συχνή επαφή με φίλους και συγγενείς μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψουμε την απώλεια μνήμης και να ζήσουμε περισσότερο! 
.ygeia-evexia.gr/ar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου