Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Όσα θέλουν οι γυναίκες!


Αναζητούν άνδρα έξυπνο, ειλικρινή, που να νοιάζεται για την εμφάνισή του, αλλά και για τις καλύτερες συνθήκες συμβίωσής τους.

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που έγινε στη Γερμανία, όπου ρωτήθηκαν περισσότερες από 1.000 γυναίκες, διαπίστωσα με έκπληξη ότι σχεδόν όλες οι ερωτηθείσες θα ήθελαν να είχαν μια αισθηματική, συντροφική, ερωτική σχέση... «με τον κολλητό μου».
Έχοντας παρακολουθήσει τη ζωή του στενότερου φίλου μου από κοντά, τον θεωρώ πολύ αξιόπιστο μάρτυρα. Σπάνια είχε αποτυχίες στις γυναίκες! Αντιθέτως, οι περισσότερες με ευχαρίστηση ανταποκρίνονταν στο ερωτικό του κάλεσμα.
Δεν είναι ιδιαίτερα όμορφος, ούτε ήταν ποτέ τόσο οικονομικά εύρωστος, ώστε αυτό να αποτελεί κινητήριο λόγο για να προσελκύει τις γυναίκες. Όμως είναι έξυπνος, αξιοπρεπής, πνευματώδης, με σπινθηροβόλο βλέμμα, ευγενικός και άριστος συνοδός. Είναι πάντα καθαρός και ντυμένος κομψά.
Δεν προσπάθησε ποτέ να ρίξει θηλυκό με... όπλο το επάγγελμά του, ούτε να εντυπωσιάσει με ιστορίες από αυτό, αν και του έχουν συμβεί πολλά και ενδιαφέροντα. Εξαιτίας, μάλιστα, της εύκολης αποδοχής του από τις γυναίκες, είχε τη δυνατότητα να ψάχνει πάντα για μια καλύτερη σύντροφο.
Γιατί αναλύω με λεπτομέρειες τα χαρίσματα του «κολλητού» μου; Διότι διαβάζοντας τη δημοσκόπηση, που αναφέρω παραπάνω, ένιωσα λες και γινόταν λόγος για τον τύπο του. Συγκεκριμένα, 9 στις 10 από τις γυναίκες που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι προτιμούν να έχουν δίπλα τους έναν έξυπνο άνδρα παρά έναν όμορφο. 
Επίσης, 6 στις 10 θέλουν περισσότερο ένα σύντροφο που να νοιάζεται για το σπίτι και τις καθημερινές υποθέσεις της συμβίωσής τους παρά έναν απλά καλό εραστή. Επιπροσθέτως, 3 στις 4 επιθυμούν έναν άνδρα που να μιλάει ειλικρινά και με άνεση για το πώς νιώθει, ενώ 9 στις 10 θεωρούν σπουδαίο προσόν το να προσέχει την εξωτερική του εμφάνιση. 
Τέλος, η καριέρα και η καθημερινότητα στη δουλειά του τις ενδιαφέρει πολύ λιγότερο από όσο νομίζουμε.
Όταν, λοιπόν, διάβασα τα παραπάνω στοιχεία, ο συσχετισμός με τον «κολλητό» μου ήταν αναπόφευκτος. Πρέπει πάντως να σημειώσω και μια σημαντική... παρενέργεια στην ευκολία τού να προσεγγίζει και να επιχειρεί σχέση με μια γυναίκα: Με δεδομένο αυτό, αλλά και ότι καμία συντροφική σχέση δεν έχει μόνο αρετές -το αντίθετο μάλιστα- επέλεγε συχνά τη διάλυση μιας σχέσης, προς αναζήτηση νέας και καλύτερης. 
Το αποτέλεσμα; Τρεις γάμοι, δύο διαζύγια και πολλές ενδιάμεσες αποτυχημένες απόπειρες! Δεν ξέρω αν ακόμη έχει καταλάβει ότι σε μια σχέση πολύ περισσότερο είναι το κουπί και λιγότερος ο ούριος άνεμος, που επιτρέπει το ξένοιαστο και άκοπο ταξίδι

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφέρον άρθρο. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι αναγκαία η κατανάλωση , πάνω απ όλα , του καθαρού νερου. Γιαυτό το να χρησιμοποιήσουμε
    πχ. τα φιλτρα νερου νομίζω ότι ειναι πλέον απαραίτητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή