Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γευστικό πόριτζ

 

Το πόριτζ βρώμης ετοιμάζεται με νιφάδες βρώμης, γάλα ή νερό και τρώγεται σκέτο ή με την προσθήκη γλυκών κι αρωματικών υλικών. Δεν γνώριζα την ύπαρξη του μέχρι που γνώρισα την αγαπημένη Γιωργία, που μοιράστηκε μαζί μου και τον τρόπο που το φτιάχνει. 

Μου είπε να βάλω σε ένα κατσαρολάκι βρώμη και νερό ή γάλα. Μου είπε ότι αυτή χρησιμοποιεί φυτικό γάλα και επειδή και εμείς στο σπίτι τα τελευταία χρόνια το επιλέγουμε και πάντα υπάρχει στο ψυγείο μας το έφτιαξα για πρώτη φορά με φυτικό γάλα και ξετρελάθηκα. 

Σε ένα κατσαρολάκι λοιπόν βάζουμε τη βρώμη και προσθέτουμε το γάλα μας τόσο ώστε να σκεπάζει τη βρώμη μας.


Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να αρχίσει η βρώμη να φουσκώνει. Εγώ τότε πρόσθεσα μια μεζούρα από την αγαπημένη μου γεύση λευκής σοκολάτας - φράουλας του Πρωτεινούχο Ροφήματος της Herbalife Nutrition κα ανακάτεψα. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη εστία μας και μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά μπολάκια. Από πάνω ο καθένας μπορεί να προσθέσει ότι του αρέσει. 

Εγώ στο δικό μου πρόσθεσα καστανή ζάχαρη και έλιωσε δημιουργώντας μια κρούστα καραμέλας, λίγους ξηρούς καρπούς και φράουλες. 


Η κόρη μου έβαλε φράουλα, μύρτιλα και λίγο μέλι. 


Μπορεί κανείς να προσθέσει στο μείγμα μικρά κομματάκια μπανάνας ή αν θέλετε να ξεπεράσετε την αντίρρηση του μικρού σας παιδιού που αρνείται να δοκιμάσει, ρίξτε μερικές νιφάδες σοκολάτας ή κακάο ή φυστικοβούτυρο και καλή σας απόλαυση!

 

Μη  ξεχνάτε, Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας στο facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!