Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το πράσινο τσάι και τα οφέλη του.


Το πράσινο τσάι είναι τώρα το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα που καταναλώνεται σε όλο τον
κόσμο
 μετά το νερό.


 Έχει πολλά ευεργετικά συστατικά τα οποία το έχουν κάνει πολύ γνωστό

Αυτά είναι τα άμεσα πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού:


1. ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνουΤα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτό το τσάι
είναι πολύ αποτελεσματικά και πολύ πιο ισχυρό από οποιοδήποτε άλλο αντιοξειδωτικό.


2. ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: Μειώνει τον κίνδυνο οποιουδήποτε καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Επίσης, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο σώμα.

3. ΑΝΤΙ ΓΗΡΑΝΣΗ: Αυτό το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, ένα είδος αντιοξειδωτικό, που
βοηθά
 τον οργανισμό να καταπολέμηση τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό με έναν τρόπο βοηθά στη
μακροζωία της ζωής σας.

4. ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ: Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το αποτελεί σαν ρόφημα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση.Βοηθά το σώμα να χάσει το επιπλέον βάρος mε φυσικό τρόπο. Βοηθά στο κάψιμο του λίπους και μείωση των θερμίδων.


5. ΔΕΡΜΑ: Η τα αντιοξειδωτικά σε αυτό το τσάι βοηθούν το σώμα να προστατεύτει από τις αρνητικές συνέπειεςτων ελεύθερων ριζών.

6. ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ: Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει πολύ στη μείωση του κινδύνου της
 ρευματοειδούς αρθρίτιδας
Προστατεύει το χόνδρο καταστρέφοντας τα ένζυμα που επιτίθενται
στο
 χόνδρο.

7. ΟΣΤΑ: Τα φύλλα του πράσινου τσάι είναι πλούσια σε περιεκτικότητα σε φθόριοΑυτό βοηθά
το τσάι για να κρατήσει τα οστά σας πολύ ισχυρά. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού καθημερινά
μπορεί να βοηθήσει στηνβελτίωση και τη διατήρηση της πυκνότητας των οστών σας.


8. ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ: Το πράσινο τσάι μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης σαςΔιατηρεί επίσης
την τέλεια αναλογία της καλής και της κακής χοληστερόλης.

9. ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: Εμποδίζει την κυκλοφορία και τη ροή της γλυκόζης στα κύτταρα και αυτό
βοηθά
 να αποτρέψει το σώμα σας από την παχυσαρκία.

10. ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Ενισχύει το μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων στον οργανισμόΈτσι,
εμποδίζει τηναύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα.


11. ΗΠΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ: Το τσάι αυτό βοηθά τους ασθενείς με χειρουργικές επεμβάσεις μεταμόσχευσης
 στη μείωση των πιθανοτήτων οποιουδήποτε αποτυχία σε μεταμόσχευση. Απομακρύνει τις ελεύθερες
ρίζες
 από τα 
λιπαρά κύτταρα.   

12. ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ: Ελέγχει την αγγειοτενσίνη η οποία ελέγχει την αρτηριακή πίεση.
Ως εκ τούτου,μειώνει τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος και τα προβλήματα που
 προκύπτουν
 από την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.


13. ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ: Η παρουσία του κατεχίνη σε αυτό το τσάι βοηθά να
καταστρέψει τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

14. ΑΝΟΣΙΑ: Η παρουσία της flavanoid και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες βοηθούν στην
ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.


http://eksypnes-symboules.blogspot.com/2012/02/blog-post_16.html

  



  

  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα