Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί θαυμάζω τον Μπομπ τον Σφουγγαράκι
#1. Eίναι πραγματικά αισιόδοξος. Επιλέγει να βλέπει το καλό σε κάθε κατάσταση. Νομίζεις ότι αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα μας. Όμως επειδή ο Μπομπ ψάχνει πάντα για το θετικό, πάντα και το βρίσκει!#2. Ο Μπόμπ γνωρίζει τη δύναμη της φιλίας. Αγαπάει τους συγκάτοικους του βυθού του Μπικίνι, ακόμη και τον Καλαμάρι. Γνωρίζει ότι το να σέβεται και να δέχεται τον άλλον όπως είναι, είναι τα δυο πιο σημαντικά στοιχεία για μια δυνατή σχέση. 


#3 Είναι ο εαυτός του. Τόσο πολλοί από εμάς φοβούνται να είναι απλά ο εαυτός τους. Ακολουθούμε τα όνειρα των άλλων για να μη διαφοροποιηθούμε. Αυτός έχει το θάρρος να είναι διαφορετικός, αληθινός και η καλύτερη έκδοση του εαυτού του.#4. Γελά και διασκεδάζει με την καρδιά του. Δεν έχει κανένα νόημα να είσαι επιτυχημένος αλλά να είσαι σκυθρωπός. Δεν έχει αξία να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να μην είναι η διαδρομή ένα διασκεδαστικό, απολαυστικό ταξίδι. 


#5. Ποτέ δεν τα παρατά. Ποιος δεν θυμάται πόσες φορές έχει δώσει  με την κα Παφ για δίπλωμα οδήγησης. Όμως ποτέ ποτέ ποτέ δεν τα παρατά! Συνεχίζει την προσπάθεια ξανά και ξανά!


#6. Ο Μπομπ σε διδάσκει ότι όλοι είναι νικητές όταν παίζουμε ομαδικά. Είναι δηλητηριώδη το συναίσθημα να ζηλεύεις κάποιον που κάνει  κάτι καλά. Αντίθετα είναι όμορφο να είσαι υποστηρικτικός και να αναγνωρίζεις όταν κάποιος κάνει κάτι καλά. Πάντα να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλουν να σου φέρονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου