Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Μαγικές συμβουλές όμως σίγουρα υπάρχουν!


Σας προσκαλούμε σε ένα όμορφο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη διατροφή, βασισμένο στο ομώνυμο παιδικό παραμύθι «Τροφούπολη», που κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.


Ένα υπέροχο παραμύθι 50 σελίδων για την διατροφική διαπαιδαγώγηση, την αξία της διαφορετικότητας, της φιλίας και της ομαδικότητας

Στα πλαίσια της δράσης τους, η Σοφία Κύργιου και η ομάδα της Τροφούπολης, έχουν μεταφέρει το concept του παραμυθιού σε μια υπέροχη θεατρική παράσταση με δράση, γέλιο και πολλά μηνύματα. Γνωρίστε την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση με τίτλο “Ταξίδι στην Τροφούπολη” που τα παιδιά θα λατρέψουν! (εγκεκριμένη απ’το Υπουργείο Παιδείας). Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο βιβλιοπωλείο μας Σύγχρονη Υδρόγειος (Πλαπούτα 56 -Ηράκλειο Αττικής)
«Φρούτα, δημητριακά και γάλα
για να αρχίσει η τρεχάλα!
Όσπρια, ζυμαρικά, κρέας, ψάρι ή αυγά
και βεβαίως μια σαλάτα,
                                            στο τραπέζι ορίστε φάτα!

Μαγικές συνταγές μπορεί να υπάρχουν, μπορεί και να μην υπάρχουν…
Μαγικές συμβουλές όμως σίγουρα υπάρχουν!
Μέσα από μία παράσταση–παραμύθι με θέμα τη διατροφή, τα παιδιά ταξιδεύουν στην Τροφούπολη και μαθαίνουν τη σημασία της σωστής τροφής (τη σημασία του πρωϊνού, πόσα γεύματα χρειαζόμαστε την ημέρα, υγιεινά σνακ για δεκατιανό, πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε κ.ά.).
Η Καλή Τροφένια, η νεράιδα της υγιεινής διατροφής βοηθά και ενθαρρύνει τα παιδιά να τρέφονται υγιεινά  ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ο Τρίκακος, ο μάγος της ανθυγιεινής διατροφής, απεχθάνεται τις υγιεινές τροφές και θέλει να τις εξαφανίσει. Λέτε να τα καταφέρει; Και τι θα σημαίνει αυτό για τον Φατούλη, τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας αλλά και για όλους μας;
Ρόλος – κλειδί ο παπαγάλος αλλά και η σοφή κουκουβάγια.

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 1 ώρα. Περιλαμβάνει την παράσταση διάρκειας 30 λεπτών και αμέσως μετά διαδραστικό παιχνίδι (θεατρικό & μουσικοκινητικό) με θέμα τη διατροφή αλλά και τη φαντασία γενικότερα. 
Σας περιμένουμε όλους να μοιραστούμε και να γευτούμε όμορφα συναισθήματα! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου