Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λίγες μέρες μόνο πριν από την έναρξη!




Ένα εξαιρετικά όμορφο Διεθνές Αθλητικό γεγονός θα φιλοξενήσει η χώρα μας για πρώτη φορά!

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους (UESpT),
διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μας τους Παγκόσμιους Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+. Οι αγώνες προβάλλουν το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός δεν γνωρίζει ηλικιακά σύνορα, και ότι όσοι εμπνέονται από τον αθλητισμό και αγωνίζονται με την καρδιά και την ψυχή είναι πάντα Πρωταθλητές. Οι παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+ είναι μια αθλητική διοργάνωση με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών να συμμετάσχουν σε αθλήματα και δραστηριότητες υψηλού επιπέδου, να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά τους και να διατηρηθούν σωματικά και πνευματικά δραστήριοι.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουνίου 2017 και το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει αγωνιστικά αθλήματα όπως Αγώνες Δρόμου και Nording Walking (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ., 5 χλμ. Αγώνας οικογένειας, 1 χλμ. Αγώνας παίδων), Αντισφαίριση, Βελάκια, Πετοσφαίριση Άμμου, Γκολφ, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Κολύμβηση, Μπάσκετ 3x3, Μπόουλινγκ, Μπριτζ, Ποδόσφαιρο όσφαιρο 5x5, Σκάκι, Τοξοβολία.
 World Senior Games 2017 | Greece 







World Senior Games 2017 | Greece
The World Senior Games 2017 will be held in Athens on June 2017 providing to Senior Athletes (50+) the chance to...


Η αξία της ενασχόλησης με την αθλητική δραστηριότητα ως μέσο προαγωγής της υγείας είναι ανεκτίμητη. Μεταξύ των άλλων οι αθλητές θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και παράδειγμα για όλους μας καθώς με την προσωπική τους ιστορία θα μας παρακινήσουν να βρούμε το κομμάτι εκείνο που μας ταιριάζει και μας οδηγεί σε ένα δραστήριο και υγιεινό τρόπο ζωής.  Αυτή τη χρονιά ο γηραιότερος αθλητής θα είναι 100 ετών!!





Οι Αγώνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στην οικονομία της περιοχής. Ο τουρισμός είναι ο κλάδος που θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη δεκαετία για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα και τι πιο όμορφο να συνδυάσουμε τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με τη δραστηριότητα, τη περιπέτεια, τη χαρά την κοινωνικοποίηση. Σημασία έχει η συμμετοχή!

Δεν έχει σημασία η φυλή, το φύλλο, το κοινωνικό στρώμα ή θρησκεία. 


Καταχωρήστε σήμερα τη συμμετοχή σας στο https://www.worldseniorgames.org/register-gr, φέρτε την ενέργεια και τον ενθουσιασμό σας και ζήστε τη μαγεία των Παγκόσμιων Αγώνων Άθλησης για Όλους! Eνημερωθείτε και πάρτε μέρος στις κοινωνικές δραστηριότητες!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα