Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σέβομαι το σώμα μου! Μαθαίνω να το "ακούω".



Το Πάσχα πέρασε και αυτό που τώρα έχει μείνει είναι η αίσθηση του βάρους που νιώθουμε. Θα ανέβουμε λοιπόν στη ζυγαριά  και τότε είναι σημαντικό να ξέρουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε φορά που βρισκόμαστε στη διαδικασία ελέγχου βάρους, το συνολικό αποτέλεσμά μας δεν το καταστρέφουν οι λιγοστές παραπάνω αστασταλίες. Πάντα πιστεύω ότι δεν πρέπει να καθορίζουμε την επιτυχία μας από το νούμερο της ζυγαριάς, αλλά κυρίως να εστιαζόμαστε στο πως νιώθουμε. Άλλωστε ο μυικός μας ιστός ζυγίζει περισσότερο από το λίπος. Ο καλύτερος τρόπος είναι η μεζούρα μας και γιατί όχι οι φωτογραφίες. Ένα νούμερο στη ζυγαριά τις περισσότερς φορές μπορεί να είναι αποθαρρυντικό και παραπλανητικό. Προσωπικά μου συνέβει πάμπολες φορές να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό όσον αφορά ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και να βλέπω τη ζυγαριά να μένει αμετακίνητη ή να ανεβαίνει κιόλας.
Για μένα αυτό ήταν απογοήτευση και την εξέφραζα κυλώντας σε γλυκές απολαύσεις.  Αγαπάμε το σώμα μας και τις μικρές αλλαγές, αλλά όταν βλέπουμε το νούμερο στη ζυγαριά να ανεβαίνει δεν πρέπει να τα παρατάμε. Ανεβάστε τη ζυγαριά στο πατάρι, αγνοήστε τα νούμερα και αγάπηστε το σώμα σας. Ξεκινήστε να σκέφτεστε την απώλεια λίπους και πόντων και όχι την απώλεια βάρους μόνο. 

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε να εστιάζεστε μόνο στο νούμερο της ζυγαριάς;

Όταν ξεκινάμε να ασκούμαστε, το σώμα μας δημιουργεί μυικό ιστό. (Όχι μυαλό, σωστά;) Καθώς ξεκινάμε να αποκτάμε μυικό ιστό το βάρος μας μπορεί να συνεχίζει να παραμένει το ίδιο ή ακόμα και να αυξάνετε, και αυτό γιατί καίτε το λίπος. Ο μυικός ιστός καταλαμβάνει λιγότερο όγκο, ζυγίζει όμως περισσότερο, και έτσι θα αρχίσετε να παρατηρείτε μείωση πόντων, πιο άνετα τα ρούχα σας, κάτι που η απλή ζυγαριά δεν το πιάνει. Αρκετά χρόνια πριν δεν θα ξεχάσω εμένα να ζυγίζομαι έπειτα από μια συνεπή προσπάθεια απώλειας βάρους, να αντικρύζω τη ζυγαριά αμετακίνητη και εγώ να απογοητεύομαι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το επόμενο που έκανα ήταν να επισκεφτώ το ζαχαροπλαστείο και να αγοράσω τις σοκολατένιες πάστες με τη δικαιολογία ότι αφού δεν χάνω που δεν χάνω  και μένω στα ίδια, τότε θα τρώω και θα το απολαμβάνω. Έμαθα όμως να αναγνωρίζω και να αγνοώ το νούμερο της απλής ζυγαριάς, έμαθα να σέβομαι το σώμα μου και να χτίζω υγιεινές συνήθειες διατροφής και άσκησης. 

Και πολύ σωστά θα με ρωτήσετε. Πως να μετρήσουμε όμως τα αποτελέσματά μας;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Είναι σημαντικό να κρατήσετε το δρόμο για την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης. Θα μπορείτε να βλέπετε έτσι τα πάνω αλλά και τα κάτω μέχρι να φτάσετε στο τελικό σας στόχο. Το να κρατάτε ένα ημερολόγιο ή τι πιο απλό από το να παίρνετε μια φωτογραφία είναι αποτελεσματικό γιατί έτσι μπορείτε να διαπιστώσετε τι είναι αυτό που σας αρέσει ή όχι. Οι φωτογραφίες θα σας αποκαλύψουν την πραγματική σας  πρόοδο. Εσείς είστε η καλύτερη παρακίνηση για σας και τι καλύτερο από τη φωτογραφία που μπορεί να λειτουργήσει πιστέψτε με θεαματικά.

Πάντα να γιορτάζετε κάθε επιτυχία σας.

Το να γίνουμε πιο υγιείς και δραστήριοι δεν έχει να κάνει μόνο με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά κυρίως με το πως νιώθουμε μέσα μας. Η ενέργεια, ο αυτοσεβασμός και η αυτοπεποίθηση είναι επίσης πολύ σημαντικά. Για μένα προσωπικά βοήθησε να ξυπνώ με καλύτερη διάθεση, να έχω καλύτερη φυσική κατάσταση και να είμαι πιο χαρούμενη παρά τις αντιξοότητες που πάντα υπάρχουν. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό. Οπότε τώρα που θα ζυγιστείτε, μην εστιαστείτε στο νούμερο μόνο της ζυγαριάς, αγαπήστε το σώμα σας και όχι τα νούμερα.
Θυμηθείτε ότι η ευτυχία σας δεν θα πρέπει να εξαρτάται μόνο από τα νούμερα. Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, το να νιώθεις και να φαίνεσαι καλά όμως είναι το σημαντικότερο. Αγαπήστε κάθε βήμα της διαδρομής για την απώλεια βάρους σας. 

Εύχομαι να καταλάβετε, εύχομαι να γελάτε, εύχομαι να μην σταματάτε. Και θυμηθείτε ότι το να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση πάντα θα πρέπει να είναι το επιθυμητό.

Αν είστε στην αναζήτηση τρόπου βελτίωσης της φυσικής κατάστασης και συμφωνείτε με τα παραπάνω θα είναι χαρά μου να  σας ενημερώσω. Μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία σας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στη σελίδα μου.

Τζένη Χαιρετάκη
Ανεξάρτητη Σύμβουλος Herbalife Nutrition

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα