Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΜεΝΟΥ ΔίαιταςOι περισσότεροι από εμάς έχουν ένα πρόβλημα με την αναμονή. Μισούν την αναμονή. Όταν θελήσουν κάτι, το θέλουν ΤΩΡΑ!
Το ίδιο ισχύει και για όταν αποφασίσουν να χάσουν βάρος. Όταν θελήσουν να χάσουν βάρος, το θέλουν τώρα ΑΜΕΣΩΣ.
Αλλά πώς;
Υπάρχει ένας όμορφος τρόπος που σας προτείνω και που έχει αποτελέσματα και θα ήθελα να το μοιραστώ.
Υπάρχει το ΜεΝΟΥ!! Αντικαθιστώ με νου (με σύνεση δηλαδή) τις λέξεις που επιτρέπω να μπουν και να βγουν από το στόμα μου. Με άλλα λόγια:
Πρώτα από όλα δεν χρησιμοποιούμε τη  λέξη ΕΙΜΑΙ  ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ, γιατί πραγματικά για να αδυνατίσει κανείς και να γίνει πιο υγιής και με καλύτερη φυσική κατάσταση, δεν κάνει ΔΙΑΙΤΑ, αλλά καλύτερη διατροφή και αλλαγή συνηθειών.
Επίσης παρατηρείτε ότι όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη ΔΙΑΙΤΑ δηλώνουμε ότι καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια που ίσως και να μην αντέξουμε, η λέξη από μόνη της έχει αρνητικό φορτίο και ακούγεται σαν ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

Έτσι το ΜεΝΟΥ τώρα περιλαμβάνει:
ΑποΛΑΜΒΑΝΩ Αυτή η λέξη χαμηλώνει την ένταση και επιβραδύνει την ταχύτητα που τρώμε και δοκιμάζουμε τροφές. Τρώμε πιο αργά, κάτι που επιτρέπει στο σώμα μας να πάρει τον απαραίτητο χρόνο και να δώσει ο εγκέφαλος σήμα ότι είμαστε πλήροις – αυτό παίρνει συνήθως περίπου 20 λεπτά. Έτσι δεν «χλαπακιάζουμε» απλώς, αλλά Α π ο Λ Α Μ Β Α Ν Ο Υ Μ Ε!
ΚΟΝΤΑ και ΜΑΚΡΥΑ. Κάθε τροφή που επιλέγουμε να φάμε μας πηγαίνει ένα βήμα πιο ΚΟΝΤΑ στον στόχο μας στην απώλεια βάρους ή αντίθετα πιο ΜΑΚΡΥΑ;. Έτσι κάθε φορά που πάμε να καταναλώσουμε κάτι, αναρωτιόμαστε: Eίναι τροφή ΜΠΡΟΣΤΑ ή είναι τροφή ΠΙΣΩ;

Ο ΠΑΛΙΟΣ  ΕΑΥΤΟΣ και Ο ΝΕΟΣ ΕΑΥΤΟΣ. Όλες οι πράξεις μας τις περισσότερες φορές κατευθύνονται από τη δύναμη της συνήθειας και το τι πιστεύουμε για μας. Αν πιστεύουμε για παράδειγμα Τρώω πάντα τα πάντα το βράδυ, μαντέψτε. Ναι θα τρώτε τα πάντα το βράδυ. Αν σκεφτείτε είμαι τύπος που αντιστέκεται στην σοκολάτα. Μαντέψτε και πάλι, θα αντιστεκόσαστε και στη σοκολάτα και σε όλες τις ΜΑΚΡΥΑ τροφές. Ο νέος σας εαυτός θα επιλέγει τροφές που τον πηγαίνουν κοντά στο στόχο του! Δοκιμάστε το! Προσέχτε τι δηλώσεις κάνετε.
ΑΥΞΑΝΩ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΖΩΗ. Αν θέλουμε να γίνουμε αδύνατοι, υγιείς και δραστήριοι θα πρέπει να αντικαταστήσουμε την ευχαρίστηση του φαγητού με την απόλαυση της ζωής. Βρίσκουμε κάτι που αγαπάμε και που μας κάνει χαρούμενους. Αν δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό, πειραματιζόμαστε. Έτσι σταματάμε να βρίσκουμε την ευχαρίστηση μόνο μέσα από την απόλαυση του φαγητού. Ο ΝΕΟΣ μας  ΕΑΥΤΟΣ σπάει τη συνήθεια να είναι ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΑΥΤΟΣ. Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η όρεξή μας για ζωή είναι μεγάλη, μεγαλύτερη από αυτή για το φαγητό.
ΑΓΑΠΩ. Σταματάμε να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας με φαγητό! Σταματάμε να γεμίζουμε το κενό στην καρδιά μας με φαγητό! Αγάπη λοιπόν για μας, σεβασμός στο μοναδικό σώμα που θα έχουμε!

Τζένη Χαιρετάκη
Ανεξάρτητη σύμβουλος Herbalife nutrition

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου