Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜεΝΟΥ Δίαιτας



Oι περισσότεροι από εμάς έχουν ένα πρόβλημα με την αναμονή. Μισούν την αναμονή. Όταν θελήσουν κάτι, το θέλουν ΤΩΡΑ!
Το ίδιο ισχύει και για όταν αποφασίσουν να χάσουν βάρος. Όταν θελήσουν να χάσουν βάρος, το θέλουν τώρα ΑΜΕΣΩΣ.
Αλλά πώς;
Υπάρχει ένας όμορφος τρόπος που σας προτείνω και που έχει αποτελέσματα και θα ήθελα να το μοιραστώ.
Υπάρχει το ΜεΝΟΥ!! Αντικαθιστώ με νου (με σύνεση δηλαδή) τις λέξεις που επιτρέπω να μπουν και να βγουν από το στόμα μου. Με άλλα λόγια:
Πρώτα από όλα δεν χρησιμοποιούμε τη  λέξη ΕΙΜΑΙ  ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ, γιατί πραγματικά για να αδυνατίσει κανείς και να γίνει πιο υγιής και με καλύτερη φυσική κατάσταση, δεν κάνει ΔΙΑΙΤΑ, αλλά καλύτερη διατροφή και αλλαγή συνηθειών.
Επίσης παρατηρείτε ότι όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη ΔΙΑΙΤΑ δηλώνουμε ότι καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια που ίσως και να μην αντέξουμε, η λέξη από μόνη της έχει αρνητικό φορτίο και ακούγεται σαν ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

Έτσι το ΜεΝΟΥ τώρα περιλαμβάνει:
ΑποΛΑΜΒΑΝΩ Αυτή η λέξη χαμηλώνει την ένταση και επιβραδύνει την ταχύτητα που τρώμε και δοκιμάζουμε τροφές. Τρώμε πιο αργά, κάτι που επιτρέπει στο σώμα μας να πάρει τον απαραίτητο χρόνο και να δώσει ο εγκέφαλος σήμα ότι είμαστε πλήροις – αυτό παίρνει συνήθως περίπου 20 λεπτά. Έτσι δεν «χλαπακιάζουμε» απλώς, αλλά Α π ο Λ Α Μ Β Α Ν Ο Υ Μ Ε!
ΚΟΝΤΑ και ΜΑΚΡΥΑ. Κάθε τροφή που επιλέγουμε να φάμε μας πηγαίνει ένα βήμα πιο ΚΟΝΤΑ στον στόχο μας στην απώλεια βάρους ή αντίθετα πιο ΜΑΚΡΥΑ;. Έτσι κάθε φορά που πάμε να καταναλώσουμε κάτι, αναρωτιόμαστε: Eίναι τροφή ΜΠΡΟΣΤΑ ή είναι τροφή ΠΙΣΩ;

Ο ΠΑΛΙΟΣ  ΕΑΥΤΟΣ και Ο ΝΕΟΣ ΕΑΥΤΟΣ. Όλες οι πράξεις μας τις περισσότερες φορές κατευθύνονται από τη δύναμη της συνήθειας και το τι πιστεύουμε για μας. Αν πιστεύουμε για παράδειγμα Τρώω πάντα τα πάντα το βράδυ, μαντέψτε. Ναι θα τρώτε τα πάντα το βράδυ. Αν σκεφτείτε είμαι τύπος που αντιστέκεται στην σοκολάτα. Μαντέψτε και πάλι, θα αντιστεκόσαστε και στη σοκολάτα και σε όλες τις ΜΑΚΡΥΑ τροφές. Ο νέος σας εαυτός θα επιλέγει τροφές που τον πηγαίνουν κοντά στο στόχο του! Δοκιμάστε το! Προσέχτε τι δηλώσεις κάνετε.
ΑΥΞΑΝΩ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΖΩΗ. Αν θέλουμε να γίνουμε αδύνατοι, υγιείς και δραστήριοι θα πρέπει να αντικαταστήσουμε την ευχαρίστηση του φαγητού με την απόλαυση της ζωής. Βρίσκουμε κάτι που αγαπάμε και που μας κάνει χαρούμενους. Αν δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό, πειραματιζόμαστε. Έτσι σταματάμε να βρίσκουμε την ευχαρίστηση μόνο μέσα από την απόλαυση του φαγητού. Ο ΝΕΟΣ μας  ΕΑΥΤΟΣ σπάει τη συνήθεια να είναι ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΑΥΤΟΣ. Αν θέλουμε να χάσουμε βάρος πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η όρεξή μας για ζωή είναι μεγάλη, μεγαλύτερη από αυτή για το φαγητό.
ΑΓΑΠΩ. Σταματάμε να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας με φαγητό! Σταματάμε να γεμίζουμε το κενό στην καρδιά μας με φαγητό! Αγάπη λοιπόν για μας, σεβασμός στο μοναδικό σώμα που θα έχουμε!

Τζένη Χαιρετάκη
Ανεξάρτητη σύμβουλος Herbalife nutrition

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα