Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

10 Δώρα για τη γιορτή της μητέρας που Δεν Φρου φρου και αρώματα

Η γιορτή της μητέρας πλησιάζει και το πιο συνηθισμένο δώρο είναι ένα μπουκέτο λουλούδια, ίσως ένα άρωμα και σίγουρα μια όμορφη ευχητήρια κάρτα.
 Τι άλλο όμως θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στη μητέρα μας και να τη δούμε να ακτινοβολεί από χαρά; Γιατί το κυριότερο έγκειται στη  χειρονομία και στην έκφραση της αγάπης και όχι στα πολλά έξοδα και τ' ακριβά δώρα μόνο.12 Mother's Day Gifts That Aren't Flowers or Perfume
1. Ένα γεύμα
Μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα σούπερ πρωϊνό, ή το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο. Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, όμως όπως οι περισσότερες μητέρες λατρεύουν να μαγειρεύουν τα αγαπημένα φαγητά των μελών της οικογένειας άλλο τόσο θα λατρέψουν ένα γεύμα που απλώς θα κάτσουν στο τραπέζι και θα το απολαύσουν, θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να γελάσουν όλοι μαζί. Αν δεν το έχετε με τη μαγειρική βάλτε κάποια φίλη να το αναλάβει ή ακόμα παραγγείλτε και από έξω κάτι έτοιμο.

2. Ένα χαλαρωτικό μασαζ
Εδώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση απλά να δώσετε ένα δωροκουπόνι μασαζ στη μητέρα σας. Το πιθανότερο θα το δώσει σε άλλην ή ακόμη χειρότερα θα μείνει ξεχασμένο και αχρησιμοποίητο. Αντίθετα κανονίστε ένα ραντεβού, πάρτε την από το χέρι εκεί, και περιμένετε μέχρι να τελειώσει.

3.Ένα αγαπημένο φυτό της
Κοίταξε φωτογραφίες, ή παρατήρησε τι λουλούδι κυριαρχεί στη βεράντα της ή στον κήπο της. Ψάξτε και βρείτε κάτι ανάλογο και αφιερώστε μαζί χρόνο στο μεταφύτευμά του και την φροντίδα του κήπου

4. Προσφέρετε της ένα καθάρισμα του σπιτιού
Βρείτε μια καθαρίστρια και κάντε της δώρο μια γενική του σπιτιού. Έτσι θα βρει το χρόνο να ξεκουραστεί και να απολαύσει μετά ένα μυρωδάτο σπίτι που δεν θα το έχει κάνει μια φορά αυτή.

5. Προσφέρετε της ένα καθαρισμό του αυτοκινήτου της
Σε ποιον δεν θα άρεσε να μπει σε ένα πεντακάθαρο και αρωματισμένο αυτοκίνητο. Ελέγξτε επίσης τον αέρα των ελαστικών του αυτοκινήτου και αν είστε και πολύ large γεμίστε και το ντεπόζιτο της βενζίνης.

6. Μια έκπληξη έξω
Σε ποιον δεν αρέσει μια έξοδος που είναι έκπληξη. Θα μπορούσε να είναι μια καλή θεατρική παράσταση, ή έστω και μια κινηματογραφική ταινία. Ακόμα και ένα δείπνο σε ένα εστιατόριο έθνικ κουζίνας. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της και σκεφτείτε τι θα σας άρεσε να σας κάνουν εσάς έκπληξη και πως θα νιώθατε ύστερα από αυτό.

7. Προσφέρετε της ένα καινούργιο μαγειρικό σκεύος ή συσκευή
Μπορεί να είναι ένα τηγάνι που μαγειρεύει με λιγότερη ποσότητα λαδιού. Ή μπορεί να της έχει χαλάσει κάποια μικροσυσκευή που συνεχώς αναβάλλει ν' αγοράσει.  

8. Προσφέρετε της μια συλλογή από καλλυντικά βοτάνων και ελαίων
 Τις περισσότερες φορές οι μητέρες τα θεωρούν υπερβολή και δεδομένου του περιορισμένου οικογενειακού προϋπολογισμού δεν δαπανούν για τέτοιους είδους αγορές. Προσέξτε τι λουλούδια και τι μυρωδιές προτιμάει η μητέρα σας και αγοράστε κάτι ανάλογο. Προσέξτε να τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και να μην περιέχουν parabens.

9 . Προσφερθείτε να της μάθετε λίγο υπολογιστές
Τώρα που οι περισσότεροι έχουν λογαριασμό στο facebook γιατί η μητέρα σας να μείνει πίσω; Γνωρίζει πώς να το χρησιμοποιεί; Δείξτε τις πως μπορεί να σώζει όλες τις φωτογραφίες σε clouds ώστε να μην τις χάσει ποτέ. Δείξτε τις το skype και φέρτε την σε επαφή με ανθρώπους που είναι μακριά και δεν μπορεί να επικοινωνήσει τακτικά.  Δείξτε της ότι και αυτή μπορεί να μάθει και ότι δεν είναι και καμμία επιστήμη.


10. Αναμνήσεις
Ποια μητέρα δεν λατρεύει να κοιτά φωτογραφίες των παιδιών της και των εγγονιών της; Φτιάξτε ένα κολάζ από αγαπημένες φωτογραφίες της οικογένειας και τοποθετήστε τες σε ένα κάδρο μεγάλο. Θα το βλέπει και θα νιώθει την παρουσία της αγαπημένης της οικογένειας. Ασχοληθείτε ακόμα αν έχει υπολογιστή να της αλλάξετε την επιφάνεια εργασίας με ένα τρυφερό μύνημα όπως

ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ  ΚΑΙ ΣΕ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ


Τα ωραιότερα δώρα είναι εκείνα που πάντα κλείνουν μέσα τους την αγάπη μας.

Χρόνια πολλά λοιπόν στις μητέρες μας και σε όσες από μας έχουν γίνει και αυτές μητέρες!

Τζένη Χαιρετάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου