Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ψάχνετε κάτι για να κόψετε την πείνα σας; Δοκιμάστε αυτά!

Βρίσκεστε στο γραφείο και νιώθετε το στομάχι σας να διαμαρτύρεται; Μόλις έχετε γυρίσει σπίτι το απόγευμα και θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ πριν το βραδινό σας γεύμα; Χρειάζεστε λίγη παραπάνω ενέργεια πριν το γυμναστήριο; Ή απλά νιώθετε μια μικρή... λιγούρα;
Η λύση είναι τα μικρά και υγιεινά σνακ, με λίγες θερμίδες, που όμως θα σας χορτάσουν. Μελέτες έχουν δείξει μάλιστα πως όσοι καταναλώνουν συχνά σνακ, πετυχαίνουν καλύτερο μεταβολισμό, αλλά και μπορούν να διατηρήσουν πιο εύκολα το βάρος τους, καθώς καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στα κυρίως γεύματα.
Οι επιλογές είναι πολλές και μάλιστα αρκούν λίγα μόνο υλικά, που σίγουρα μπορούμε να έχουμε στο ψυγείο μας ή να τα κουβαλήσουμε εύκολα στη δουλειά.
Ορίστε μερικές ιδέες:
- ένα κεσεδάκι γιαούρτι με ένα κουταλάκι μέλι και πέντε καρύδια
- δύο ρυζογκοφρέτες με μία φέτα του τοστ τυρί με χαμηλά λιπαρά
- ένα αυγό βραστό και δύο φέτες γαλοπούλα
- πέντε αποξηραμένα δαμάσκηνα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς
- ένα φρούτο με πέντε αμύγδαλα και ένα μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά
- 60 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- ένα μήλο κομμένο σε φέτες, τις οποίες μπορείτε να αλείψετε με φυστικοβούτυρο
- μερικά μπαστουνάκια καρότο ωμό με ένα κεσεδάκι τυρί cottage
Προσοχή όμως στα έτοιμα σνακ!
Πολλά έτοιμα σνακ περιέχουν ευγενισμένο αλεύρι, το οποίο έχει υποστεί χημική επεξεργασία, και πολλές φορές πολύ "κρυμμένο” αλάτι. Πείτε όχι ακόμη και στις έτοιμες μπάρες δημητριακών που έχουν πολύ ζάχαρη! Επιπλέον, έχουν χαμηλή θρεπτική αξία, σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω σνακ που θα ετοιμάσετε μόνοι σας και που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ίνες και αντιοξειδωτικά.
Γιατί να μην τα παραλείπουμε
Οι διατροφολόγοι, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, προτείνουν να καταναλώνουμε καθημερινά τρία βασικά γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και ένα με δύο ενδιάμεσα σνακ, τα οποία θα προκαλέσουν κορεσμό, χωρίς να επιβαρύνουν το στομάχι μας. Έτσι στη λογική των "πέντε γευμάτων”, η κατανάλωση σνακ θεωρείται ιδανική.
Μην κοροϊδεύετε όμως τον εαυτό σας: σνακ δεν θεωρείται το διαρκές τσιμπολόγημα, ειδικά όταν πρόκειται για πατατάκια, αλμυρά κρακεράκια, τυροπιτάκια ή σοκολατάκια! 

 http://www.capital.gr/health/3104965/psaxnete-kati-gia-na-kopsete-tin-peina-sas-dokimaste-auta

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα