Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3 ΑΠΛΟΙ τρόποι για να αποφύγεις τους εορταστικούς πειρασμούς


Με τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα οικογενειακά τραπεζώματα, τις εξόδους για αρκετούς, η αντίσταση σε όλους αυτούς τους γευστικούς πειρασμούς φαίνεται αδύνατη.Πως να αντισταθεί κανείς στο τελειομαγειρεμένο φαγητό της μαμάς, το πειρασμό από το γλυκάκι της γιαγιάς, τον μπουφέ από το πάρτυ στη δουλειά;

Για πολλούς ανθρώπους η δύναμη της αυτοσυγκράτησης κάνει φτερά κατά τη διάρκεια των εορτών. Όμως δεν χρειάζεται να είναι έτσι και δεν χρειάζεται να νοιώθει κανείς το βάρος των γιορτών για τους επόμενους μήνες.
Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η δύναμη της θέλησης και η αυτοσυγράτηση είναι κάτι που εκπαιδεύεται. Μπορεί κανείς να τη δυναμώσει αν εκπαιδεύσει τον εαυτό του και πολλές φορές να την κατακτήσει απόλυτα.
Είναι όπως όταν σηκώνεις βάρη, ξεκινάς από λίγα κιλά και ανεβαίνεις. Ξεκινάμε λοιπόν με μικρά βήματα και κατακτάμε την κορυφή. Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι περίοδοι που θα υπάρχουν απογοητεύσεις και λαθάκια.
Για να δούμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σιγά-σιγά.
1. Εστιαζόμασε να κρατάμε την πείνα μας και την ενέργειά μας σε καλά επίπεδα.
Αν παραλείπουμε το πρωϊνό μας είναι σαν να ξεκινάμε την ημέρα μας δίχως καύσιμα. Το αυτοκίνητο δεν δουλεύει χωρίς βενζίνη. Είναι δύσκολο αν είμαστε εξουθενωμένοι και πεινασμένοι να κάνουμε καλές διατροφικές επιλογές. Τρώμε λοιπόν μικρά υγιεινά γεύματα και δεν πηγαίνουμε στο βραδινό δείπνο νηστικοί γιατί το πιο πιθανό να φάμε και τον περίδρομο και τον αγλέωρα και να καταπιούμε και την αυτοσυγκράτησή μας μαζί με την περηφάνεια μας. Δεν δοκιμάζουμε τις αντοχές της θέλησης μας όταν είμαστε απολύτως νηστικοί και βρισκόμαστε μπροστά σε γευστικούς πειρασμούς.
2. Αναζητούμε υγιεινούς αντιπερισπασμούς
Είμαστε σε ένα οικογενειακό γεύμα με όλες τις αγαπημένες μας γεύσεις συγκεντρωμένες. Προτείνω από το να πέσουμε με τα μούτρα και μετά να μουτζωνόμαστε που πέντε λεπτά φαγητού χάλασαν έναν μήνα προσπάθειας, να γίνουμε  πιο κοινωνικοί. Δηλαδή επιδιώκουμε να μιλήσουμε με τους καλεσμένους ή να βοηθήσουμε στο σερβίρισμα ή να πλύνουμε τα πιάτα. ¨Ετσι κρατάμε το μυαλό μας μακριά από τους πειρασμούς, απολαμβάνουμε τη συντροφιά, δεν πέφτουμε με τα μούτρα στο φαγητό και δεν φτάνουμε να φύγουμε κρατώντας τη κοιλιά μας και βογκώντας ΑΧ ΠΑΝΑΓΙΑ!
3. Σταματάμε να νοιώθουμε ότι η σωστή διατροφή είναι δίαιτα.
Υιοθετώντας στην καθημερινότητα μας ένα σωστό τρόπο διατροφής, το να υπερβάλλουμε μια φορά δεν μας επηρεάζει. Σταματάμε καθημερινά να αγχωνόμαστε με το φαγητό, επιλέγουμε ποιότητα και ελέγχουμε την ποσότητα. Μας γίνετε τρόπος ζωής και έτσι ποτέ μα ποτέ δεν νοιώθουμε ότι είμαστε σε έλεγχο βάρους. Δίνουμε το παράδειγμα στην οικογένειά μας και αποκτάμε διατροφική νοημοσύνη. Υπάρχουν τρόποι και να τρώμε και να είμαστε υγιείς και να έχουμε και την εικόνα που επιθυμούμε. Και όταν αυτή η εικόνα που επιθυμούμε έρθει και νοιώσουμε όμορφα δεν νομίζω ότι κάτι μπορεί να την απειλήσει, ιδιαίτερα αν νοιώθουμε και καλά.



BONUS: Δουλεύουμε στο να επικρατήσουν περισσότερες υγιεινές καθημερινές συνήθειες στην καθημερινότητά μας. Η συνήθεια είναι κάτι που αποκτιέται μέσω της καθημερινής επανάληψης και μπορεί να οδηγήσει στην αυτοσυγκράτηση και την πειθαρχεία.
Οι μικρές συμβουλές μπορεί βέβαια να είναι απλές, ΑΛΛΑ δεν είναι και πάντα εύκολες να ακολουθηθούν. Μπορεί κάποια στιγμή να αφεθείς και να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό. Ηρεμούμε και δεν πανικοβαλλόμαστε! Θυμόμαστε ότι δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν συμβεί. ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ,όπως λέει και η Σκάρλετ στο Όσα παίρνει ο Άνεμος, και μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή.
Αυτά είναι αφιερωμένα σε όλες μας αγαπημένες που ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ή νομίζουμε τέλως πάντων ότι ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ.... γιατί όπως λέω και το πιστεύω ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟΣ  ΑΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΡΟΠΟΣ.

Τζένη Χαιρετάκη
Ανεξάρτητη σύμβουλος Herbalife

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα