Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί πινγκ πονγκ;

Γιατί πινγκ πονγκ; 
Γιατί πινγκ πονγκ;
Σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν πινγκ πονγκ για πολλούς λόγους.
Είναι διασκεδαστικό, γρήγορο και έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία. Μπορούν να το απολαύσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης, λόγω του χαμηλού κινδύνου τραυματισμού.
Βελτιώνει τα αντανακλαστικά, το συντονισμό χεριού-ματιού και την ισορροπία, ενώ παράλληλα τονώνει και ενισχύει τους μύες στο άνω και κάτω μέρος του σώματος. Δεν είναι απλώς μια καλή
καρδιαγγειακή άσκηση, είναι επίσης μια μεγάλη αερόβια προπόνηση.
Εκτός από σωματική άσκηση είναι επίσης μια μεγάλη διανοητική εργασία. Σχεδιάζεις στρατηγικές και οι αποφάσεις για αυτές πρέπει να γίνουν σε δέκατα του δευτερολέπτου. Έτσι αυξάνονται τα επίπεδα συγκέντρωσης και η ικανότητα λήψης αποφάσεων. Όλη αυτή η διανοητική άσκηση αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών και κρατά τον εγκέφαλο νεαρό, έτσι ώστε να επιβραδύνει την εξέλιξη της γνωστικής έκπτωσης που συμβάλει στην γήρανση. Αποκρούει το Αλτσχάιμερ και βοηθά τη θεραπεία της άνοιας.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η επιτραπέζια αντισφαίριση ενεργοποιεί διάφορες περιοχές του εγκεφάλου ταυτόχρονα. Με ένα παιχνίδι πινγκ πονγκ η συνολική κατάσταση της συνειδητοποίησης διεγείρεται και απαιτεί ταυτόχρονα σκέψη και φυσική εγρήγορση.
Το παιχνίδι του πινγκ πονγκ συνιστάται πλέον ως μέθοδος αποτροπής της νόσου Αλτσχάιμερ και ενισχύει τη θεραπεία της άνοιας. Συγκεκριμένα:
  • Αυξάνει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση.
  • Διεγείρει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
  • Αναπτύσσει τακτικές δεξιότητες σκέψης.
  • Αναπτύσσει το χέρι και το συντονισμό των ματιών.
  • Παρέχει αερόβια άσκηση
  • Παρέχει κοινωνική αλληλεπίδραση και αναψυχή.
Το καλύτερο άθλημα του εγκεφάλου!!!
http://www.kozasports.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα