Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσες θερμίδες χάνουμε ανά ώρα στον ύπνο, καθιστοί, περπατώντας, ψωνίζοντας και γυμναζόμενοι

Μιας και υπάρχουν πολλά βιβλία που μας γράφουν περίπου πόσες θερμίδες έχει το κάθε φαγητό, ας δούμε πόσες περίπου θερμίδες χάνουμε ανάλογα με την δραστηριότητά μας.


Ακόμα και στον ύπνο μας λένε οι ειδικοί χάνουμε θερμίδες και μάλιστα 70 την ώρα, δηλαδή σε 7 ώρες χάνουμε 490 θερμίδες. Εμείς κοιμόμαστε και η τύχη μας δουλεύει.

Όταν είμαστε καθιστοί, χάνουμε 80 θερμίδες την ώρα, 10 θερμίδες παραπάνω από όταν κοιμόμαστε. Ε, ένα χέρι, ένα πόδι θα το κουνήσεις περισσότερο από ότι κοιμάσαι.

Σε έναν απλό περίπατο χάνουμε 170 θερμίδες την ώρα. Καλό έ; Αλλά αυτό είναι πολύ λιγότερο από τι θερμίδες που καίμε στα..
ψώνια μας, όπου χάνουμε 300 ολόκληρες θερμίδες την ώρα. Άρα φύγαμε για ψώνια…
Φυσικά ο βασιλιάς της απώλειας θερμίδων είναι το γρήγορο περπάτημα όπου χάνουμε 500 θερμίδες την ώρα.

Προσωπικά προτιμώ τα ψώνια!
Πάντως, ο καλύτερος τρόπος καύσης του λίπους λένε οι ειδικοί είναι το γρήγορο προοδευτικό περπάτημα.
Αν είναι δυνατόν πρωινές ώρες και νηστικοί.
Ξεκινάμε  έχοντας ως εργαλείο ένα ρολόι.
Διαλέγουμε μία διαδρομή που θα έχει μερικές μικρές ανηφόρες και να μην έχει πολλά αυτοκίνητα.
Σημειώνουμε τί ώρα είναι και ξεκινάμε το ξανασημειώνω ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ …. το περπάτημα πρέπει να είναι γρήγορο και ασταμάτητο και να κρατήσει το λιγότερο 20 λεπτά αν είναι δυνατόν να κρατήσει 45 λεπτά.
Μετράμε τους σφυγμούς μας πρίν ξεκινήσουμε είναι απο 73 εως 78 το λεπτο.
Πρέπει να τους φτάσουμε γύρω στους 120. Κάθε τόσο λοιπόν μπορούμε να τους μετράμε , πρέπει να είναι 20 στα 10 δεύτερα Χ 6 = 120.
Η αναπνοή μας γίνεται αρκετά έντονη ειδικά αν φτάσουμε σε μία ανηφορίτσα οι σφυγμοί θα φθάσουν τους 140 και η αναπνοή θα γίνει εντονότερη. Οι ευθείες διαδρομές σε συνδυασμό με τις ανηφορικές θα κρατήσουν κυμαινόμενους τους σφυγμούς απο 118 εως 140.
Εκεί λοιπόν ενεργοποιείται ο “ΑΕΡΟΒΙΟΣ μηχανισμός“.
Εχουμε “ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ“
Αν αυτό το κάνουμε για μία ώρα ο αερόβιος μηχανισμός θα κάψει την λίγη ενέργεια που εχει απομείνει δεν θα βρεί ομως ιδιαίτερα θερμίδες να κάψει λόγω του οτι είμαστε νηστικοί και αναγκαστικά θα οδηγήσει τα λιπίδια απο τις λιπαποθήκες του σώματος στα μιτοχόνδρια οπου θα τα κάψει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα