Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Πόσες θερμίδες χάνουμε ανά ώρα στον ύπνο, καθιστοί, περπατώντας, ψωνίζοντας και γυμναζόμενοι

Μιας και υπάρχουν πολλά βιβλία που μας γράφουν περίπου πόσες θερμίδες έχει το κάθε φαγητό, ας δούμε πόσες περίπου θερμίδες χάνουμε ανάλογα με την δραστηριότητά μας.


Ακόμα και στον ύπνο μας λένε οι ειδικοί χάνουμε θερμίδες και μάλιστα 70 την ώρα, δηλαδή σε 7 ώρες χάνουμε 490 θερμίδες. Εμείς κοιμόμαστε και η τύχη μας δουλεύει.

Όταν είμαστε καθιστοί, χάνουμε 80 θερμίδες την ώρα, 10 θερμίδες παραπάνω από όταν κοιμόμαστε. Ε, ένα χέρι, ένα πόδι θα το κουνήσεις περισσότερο από ότι κοιμάσαι.

Σε έναν απλό περίπατο χάνουμε 170 θερμίδες την ώρα. Καλό έ; Αλλά αυτό είναι πολύ λιγότερο από τι θερμίδες που καίμε στα..
ψώνια μας, όπου χάνουμε 300 ολόκληρες θερμίδες την ώρα. Άρα φύγαμε για ψώνια…
Φυσικά ο βασιλιάς της απώλειας θερμίδων είναι το γρήγορο περπάτημα όπου χάνουμε 500 θερμίδες την ώρα.

Προσωπικά προτιμώ τα ψώνια!
Πάντως, ο καλύτερος τρόπος καύσης του λίπους λένε οι ειδικοί είναι το γρήγορο προοδευτικό περπάτημα.
Αν είναι δυνατόν πρωινές ώρες και νηστικοί.
Ξεκινάμε  έχοντας ως εργαλείο ένα ρολόι.
Διαλέγουμε μία διαδρομή που θα έχει μερικές μικρές ανηφόρες και να μην έχει πολλά αυτοκίνητα.
Σημειώνουμε τί ώρα είναι και ξεκινάμε το ξανασημειώνω ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ …. το περπάτημα πρέπει να είναι γρήγορο και ασταμάτητο και να κρατήσει το λιγότερο 20 λεπτά αν είναι δυνατόν να κρατήσει 45 λεπτά.
Μετράμε τους σφυγμούς μας πρίν ξεκινήσουμε είναι απο 73 εως 78 το λεπτο.
Πρέπει να τους φτάσουμε γύρω στους 120. Κάθε τόσο λοιπόν μπορούμε να τους μετράμε , πρέπει να είναι 20 στα 10 δεύτερα Χ 6 = 120.
Η αναπνοή μας γίνεται αρκετά έντονη ειδικά αν φτάσουμε σε μία ανηφορίτσα οι σφυγμοί θα φθάσουν τους 140 και η αναπνοή θα γίνει εντονότερη. Οι ευθείες διαδρομές σε συνδυασμό με τις ανηφορικές θα κρατήσουν κυμαινόμενους τους σφυγμούς απο 118 εως 140.
Εκεί λοιπόν ενεργοποιείται ο “ΑΕΡΟΒΙΟΣ μηχανισμός“.
Εχουμε “ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ“
Αν αυτό το κάνουμε για μία ώρα ο αερόβιος μηχανισμός θα κάψει την λίγη ενέργεια που εχει απομείνει δεν θα βρεί ομως ιδιαίτερα θερμίδες να κάψει λόγω του οτι είμαστε νηστικοί και αναγκαστικά θα οδηγήσει τα λιπίδια απο τις λιπαποθήκες του σώματος στα μιτοχόνδρια οπου θα τα κάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου