Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μύθος η "υγιής παχυσαρκία"


Υπάρχει η πεποίθηση ότι κάποιος μπορεί να παχύσαρκος και υγιής, αλλά μια νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει αυτή την θεωρία.

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο Kangbuk Samsung της Νότιας Κορέας διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν πολύ υψηλότερο επιπολασμό της πρόωρης συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες - ακόμη και αν δεν πάσχουν από κάποια καρδιαγγειακή πάθηση. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως υγιή άτομα, όπως τα άτομα με φυσιολογικό βάρος.

Η παχυσαρκία μπορεί συχνά να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, διότι οι ασθενείς έχουν αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα τους και είναι εν δυνάμει διαβητικοί και υπερτασικοί ασθενείς. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να είναι παχύσαρκοι και υγιείς – καθώς, εμπίπτουν μεν στην κατηγορία των “παχύσαρκων” λόγω του αυξημένου ΔΜΣ, αλλά δεν έχουν σημάδια καρδιαγγειακής νόσου.  
Οι ερευνητές μελέτησαν σχεδόν 15.000 ενήλικες ηλικίας 30-59 ετών, που δεν έπασχαν από καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά είχαν αυξημένο ΔΜΣ. Από τα αποτελέσματα της έρευνας, φάνηκε ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι είχαν αυξημένη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες τους, γεγονός που τους θέτει υποψηφίους με αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα.

"Η έρευνά μας δείχνει ότι η παρουσία της παχυσαρκίας είναι αρκετή για να αυξήσει τον κίνδυνο μιας μελλοντικής καρδιακής νόσου και ότι η ασθένεια μπορεί να έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται στο σώμα τους.Είναι σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να το γνωρίζουν, ενώ εξακολουθούν να έχουν ακόμα χρόνο, για να αλλάξουν τη διατροφή τους και να εντάξουν την άσκηση στην ζωή τους, με σκοπό να προλάβουν ένα ενδεχόμενο μελλοντικό καρδιαγγειακό επεισόδιο", ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Γιουσού Τσανγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!