Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μύθος η "υγιής παχυσαρκία"


Υπάρχει η πεποίθηση ότι κάποιος μπορεί να παχύσαρκος και υγιής, αλλά μια νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει αυτή την θεωρία.

Επιστήμονες από το Ιατρικό Κέντρο Kangbuk Samsung της Νότιας Κορέας διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι έχουν πολύ υψηλότερο επιπολασμό της πρόωρης συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες - ακόμη και αν δεν πάσχουν από κάποια καρδιαγγειακή πάθηση. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορούν να θεωρηθούν ως υγιή άτομα, όπως τα άτομα με φυσιολογικό βάρος.

Η παχυσαρκία μπορεί συχνά να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, διότι οι ασθενείς έχουν αυξημένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα τους και είναι εν δυνάμει διαβητικοί και υπερτασικοί ασθενείς. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να είναι παχύσαρκοι και υγιείς – καθώς, εμπίπτουν μεν στην κατηγορία των “παχύσαρκων” λόγω του αυξημένου ΔΜΣ, αλλά δεν έχουν σημάδια καρδιαγγειακής νόσου.  
Οι ερευνητές μελέτησαν σχεδόν 15.000 ενήλικες ηλικίας 30-59 ετών, που δεν έπασχαν από καρδιαγγειακές παθήσεις αλλά είχαν αυξημένο ΔΜΣ. Από τα αποτελέσματα της έρευνας, φάνηκε ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι είχαν αυξημένη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες τους, γεγονός που τους θέτει υποψηφίους με αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα.

"Η έρευνά μας δείχνει ότι η παρουσία της παχυσαρκίας είναι αρκετή για να αυξήσει τον κίνδυνο μιας μελλοντικής καρδιακής νόσου και ότι η ασθένεια μπορεί να έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται στο σώμα τους.Είναι σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να το γνωρίζουν, ενώ εξακολουθούν να έχουν ακόμα χρόνο, για να αλλάξουν τη διατροφή τους και να εντάξουν την άσκηση στην ζωή τους, με σκοπό να προλάβουν ένα ενδεχόμενο μελλοντικό καρδιαγγειακό επεισόδιο", ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Γιουσού Τσανγκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα