Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν!!!



Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν!!!
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό
American College for the Advancement in Medicine
Η πλειοψηφία του κόσμου, πιστεύει ότι μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για μια υγιή διαβίωση. Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τρώμε λίγο απ’ όλα.
Δείτε περισσότερα στο  http://www.newsitamea.gr


Αυτό πιθανόν να ήταν εφικτό 50 ή 100 χρόνια πριν.
Σήμερα μια μέση διατροφή όχι μόνο δεν παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα για να θεραπεύσει ή να διορθώσει, αλλά δεν καλύπτει ούτε τις ελάχιστες συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες που είναι απαραίτητες ώστε το σώμα μας να συνεχίσει να λειτουργεί!
Τα προϊόντα που αγοράζουμε από το τοπικό μας σουπερμάρκετ δεν έχουν τη θρεπτική ισχύ που είχαν τα φρούτα και τα λαχανικά μερικές δεκαετίες πριν.
Η υπερ-γεωργία, η εξάντληση του εδάφους, τα βιομηχανικά λιπάσματα, οι υβριδικές καλλιέργειες και οι γενετικές αλλοιώσεις μειώνουν συνεχώς τα θρεπτικά συστατικά στα φρούτα και στα λαχανικά.
Τα λαχανικά και τα φρούτα απορροφούν μεταλλικά στοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Στη συνέχεια τα ζώα και ο άνθρωπος τα τρώνε και χρησιμοποιούν τα συστατικά που περιέχουν για να επιβιώσουν. Οι υψηλότερες μορφές ζωής βασίζονται στις κατώτερες για την επεξεργασία κάποιων στοιχείων και θρεπτικών συστατικών. Μέσω αυτής της διαδικασίας αυξάνεται η αποτελεσματικότητα αυτών των συστατικών.
Τα μεταλλικά στοιχεία είναι απολύτως απαραίτητα για να λειτουργήσει το σώμα μας. Κάθε αδένας στο σώμα μας χρειάζεται κάποιο μεταλλικό στοιχείο για να λειτουργήσει σωστά. Ο θυρεοειδής και οι ωοθήκες χρειάζονται ιώδιο, το πάγκρεας χρειάζεται χρώμιο κ.ο.κ. Τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα ώστε το σώμα μας να μπορεί να χρησιμοποιήσει τις βιταμίνες και να λειτουργήσουν διάφορα ένζυμα. Ειδικοί πιστεύουν ότι στη ρίζα κάθε ασθένειας κρύβεται η έλλειψη κάποιου μεταλλικού στοιχείου.
Το μαγνήσιο επεμβαίνει σε περισσότερες από 300 σωματικές λειτουργίες. Η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει σημαντική έλλειψη μαγνησίου.
Τα μεταλλικά στοιχεία όπως ανευρίσκονται στο έδαφος μπορούν να απορροφηθούν από τον άνθρωπο σε ελάχιστο ποσοστό (8%). Όταν όμως έχουν επεξεργαστεί από τα φυτά και τα λαμβάνουμε μέσω αυτών στη διατροφή μας, η απορροφητικότητα φτάνει στο 100%!


Η Γη δεν είναι πλέον η ίδια
Στη Παγκόσμια Συνάντηση Κορυφής το 1992 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ανακοινώθηκε ότι η εξάντληση του εδάφους έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 100 χρόνια.
Εδάφη με τη μεγαλύτερη εξάντληση σε μεταλλικά στοιχεία:
  • ΗΠΑ και Καναδάς 85% μείωση
  • Νότια Αμερική 76% μείωση
  • Όλη η Ασία 76% μείωση
  • Ευρώπη 72% μείωση
  • Αυστραλία 55% μείωση
Η τροφές που τρώμε σήμερα έχουν αλλάξει
Σε σχετική αναφορά του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ η θρεπτική αξία των φρούτων και των λαχανικών, από το 1975 μέχρι σήμερα, έχουν υποστεί την εξής απώλεια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία:
- Μήλα, απώλεια σε βιταμίνη Α κατά 41%
– Πιπεριές, απώλεια σε βιταμίνη C κατά 31%
– Νεροκάρδαμο, απώλεια σε σίδηρο κατά 88%
– Μπρόκολα, απώλεια σε ασβέστιο και βιταμίνη Α κατά 50%
– Κουνουπίδι, απώλεια σε βιταμίνη C κατά 45%, σε Β1 κατά 48% και σε Β2 κατά 47%
– Πράσινη Σαλάτα, απώλεια σε βιταμίνη Α κατά 45%, σε κάλιο κατά 60% σε μαγνήσιο κατά 85%

Μέσα σε λιγότερο από 50 χρόνια, η ισχύς των φρούτων και των λαχανικών σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά έχει μειωθεί δραματικά.
φτωχή διατροφή Χρειάζεστε 10 Μερίδες Λαχανικών για να πάρετε τα Ίδια Θρεπτικά Συστατικά που θα παίρνατε από Μια Μερίδα 50 Χρόνια Πριν!!

Το 1984 έγινε έρευνα στην Γαλλία για να δουν τις διαφορές ανάμεσα στα βιολογικά και μη προϊόντα…
Προσέξτε παρακαλώ πολύ ειδικά τον σίδηρο στο σπανάκι και την ντομάτα και σκεφτείτε μετά τα «χαρτιά» που τρώμε για τρόφιμα! 
Προσέξτε επίσης ότι η έρευνα έγινε σχεδόν 30 χρόνια πριν και
αναλογιστείτε πόσο χειρότερα είναι τώρα τα πράγματα… ακόμη και στα
βιολογικά, καθώς και η γη, αλλά και το νερό, δεν είναι αυτά που ήταν…
Εύθραυστη Υγεία
Όταν οι τροφές μας έχουν σημαντικά μειωμένη θρεπτική ισχύ, είναι αναπόφευκτο το σώμα μας να μην αποδίδει τα μέγιστα και να δημιουργείται έτσι προδιάθεση για νόσο.
Το σώμα μας είναι μια εκπληκτική μηχανή που χρειάζεται συγκεκριμένα συστατικά για να λειτουργήσει σωστά. Δεν θα περιμέναμε ποτέ από το αυτοκίνητο μας να δουλεύει σωστά αν αντί για βενζίνη 98 οκτανίων του βάζαμε βενζίνη αραιωμένη με νερό 50 – 50, ή αν τα μπουζί του ήταν διαφορετικά από αυτά που προέβλεπε ο κατασκευαστής.
Πώς αναμένουμε από το σώμα μας να λειτουργεί σωστά, να παράγει ενέργεια, να αναπαραχθεί και να τελέσει πολυάριθμες και πολύπλοκες διαδικασίες χωρίς να έχει αυτά που προβλέπει ο «κατασκευαστής»;
Είναι πλέον αναπόφευκτη η ανάγκη για λήψη επιπλέον θρεπτικών συστατικών, ανάλογα βέβαια με τις ελλείψεις του κάθε οργανισμού.
Σήμερα μπορούμε να μετρήσουμε ακριβώς τα συστατικά που λείπουν ή τις ενώσεις που επιβαρύνουν το σώμα μας.
Χορηγώντας ό,τι χρειάζεται και καλύπτοντας τις ανάγκες, ενώ παράλληλα βοηθάμε το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες που το επιβαρύνουν μπορούμε να αποκαταστήσουμε και να επαναφέρουμε το υγιές και το φυσιολογικό.
  • Όταν το σώμα έχει ό,τι του χρειάζεται, ενώ έχει αφαιρεθεί ό,τι το εμποδίζει να λειτουργεί βέλτιστα, η απόδοση του εκτοξεύεται.


Πηγές:
1 Heinrich, Elmer. The Root of All Disease.
2 www.ars.usda.gov/
3 Vegetables without Vitamins. Life Extension Magazine. March 2001.
4 Better than Vitamins. Newsweek. April 25, 1994.
5 Environmental Working Group. Body Burden – The Pollution in Newborns. July 14, 2005. www.ewg.org.
6 www.pbs.org
7 Janet Zand, LAc OMD; Allan Spreen, MD CNC; James LaValle, RPh ND. Smart Medicine For Healthier Living. p.164
8 Paul Pitchford. Healing With Whole Foods. p.192
9 Glenn Geelhoed, MD; Jean Barilla, MS. Natural Health Secrets. p.22
10. www.cancer.org

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα