Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4 συνήθειες που καταστρέφουν τις βιταμίνες στο σώμα σας




Γνωρίζετε ότι αν αργήσετε να πιείτε το χυμό σας θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών του ή ότι το καφεδάκι που πίνετε μετά το φαγητό σας στερεί κάποιες βιταμίνες; Αποφύγετε τα συχνά λάθη που καταστρέφουν τους πολύτιμους σύμμαχους της υγείας σας.



1. Δεν τρώτε το φαγητό στην ώρα του
Όταν μαγειρέψετε το φαγητό σας και το φάτε μετά από ώρες χάνει ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών του και κυρίως της C. Το ίδιο ισχύει και με τους χυμούς, Για παράδειγμα η πορτοκαλάδα αν μείνει στο ποτήρι για μια ώρα χάνει περίπου το 80% της βιταμίνης C που περιέχει.




2. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά
Αν έχετε τη συνήθεια να ψιλοκόβετε τα λαχανικά πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά οξειδώνονται και χάνουν μέρος των βιταμινών τους. Προτιμήστε να κόβετε τα λαχανικά σε μεγαλύτερα κομμάτια και αποφύγετε να τα αφήνετε πολύ ώρα εκτεθειμένα στον αέρα μέχρι να τα καταναλώσετε.




3. Πίνετε καφέ μετά το φαγητό
Ο καφές περιορίζει την απορρόφηση του που είναι απαραίτητο για τα οστά και της Β1 που είναι χρήσιμη στο νευρικό μας σύστημα. Επίσης επειδή ο καφές είναι διουρητικός απομακρύνει μέσω της διούρησης απ’ τον οργανισμό μας και πολύτιμα μέταλλα, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο.




4. Καταναλώνετε συχνά αλκοόλ
Το αλκοόλ μειώνει την απορρόφηση των καροτενίων και του ασβεστίου. Το αλκοόλ καταστρέφει ακόμη μέρος των βιταμινών Β1, Β6 και το φολικό οξύ. Αν πίνετε συχνά, πρέπει να τρώτε πιο πολλά λαχανικά και να αυξήσετε τη λήψη των συγκεκριμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β, μέσω της διατροφής σας. Οι ηλιόσποροι, οι νιφάδες βρώμης και τα δημητριακά πρωινού είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Β1 και οι πατάτες, τα όσπρια και το κρέας περιέχουν άφθονη Β6. Το φολικό οξύ θα το βρείτε στα ωμά φυστίκια, στο καλαμπόκι, το σπανάκι και το συκώτι.




Πηγή.Pathfinder.gr

Διαβάστε περισσότερα http://alttherapy.blogspot.com/2013/05/4.html#ixzz2gXhmYaew

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!