Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Kαι σε προϊόντα της Nestle βρέθηκε DNA αλόγου!


H Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο απέσυρε από τα ράφια των σουπερ μάρκετ γεύματα ζυμαρικών με βοδινό, αφού περιείχαν DNA αλόγου!


Η εταιρεία με βάση της την Ελβετία, σύμφωνα με το BBC σταμάτησε να προμηθεύεται κρέας και παράγωγα κρέατος από έναν γερμανό προμηθευτή.

Η Nestle είναι ακόμα μια εταιρεία που ανακαλύπτει ίχνη αλόγου σε γεύματα βοδινού κρέατος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι τα επίπεδα DNA αλόγου που βρέθηκαν ήταν πολύ χαμηλά αλλά πάνω από 1%.

Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία πάντως είχε ανακοινώσει ότι τα προϊόντα της δεν περιείχαν κρέας αλόγου.

Η Nestle απέσυρε δυο κατεψυγμένα γεύματα το: Buitoni Beef Ravioli και το: Beef Tortellini, στην Ιταλία και την Ισπανία.

Επίσης θα αποσύρει λαζάνια α λα μπολονέζ  (Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes) που είναι επίσης κατεψυγμένο προϊόν για εταιρείες κέτερινγκ στην Γαλλία.

Σύμφωνα με τη Nestle, η γερμανική εταιρεία που την προμήθευε με τα προϊόντα αυτά είναι η γερμανική ΗJ Schypke, η οποία είχε αναλάβει εργολαβικά την δουλειά από την JBS Toledo. Η τελευταία είναι μια μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στο Βέλγιο.

"Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των προϊόντων, ωστόσο, τίθεται θέμα σήμανσης", τονίζει η εταιρεία.

Σχόλια

  1. Hey there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren't loading properly. I'm not
    sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different browsers and both show the same outcome.

    Here is my webpage software development company list delhi
    Also see my web page > global software development company

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα