Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

XΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ

Επιβλητική εμφάνιση, δροσερή γεύση και ελάχιστες θερμίδες! Ένα γλυκάκι που θα γίνει ανάρπαστο σε πάρτι και συγκεντρώσεις με την παρέα! Είναι το ελαφρύ γλυκάκι σου για το απόγευμα, για το οποίο δεν έχεις να αγχωθείς καν για θερμίδες και λιπαρά!

Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 200 γρ. σμέουρα/raspberry
  • 2 φακελάκια ζελέ φρούτα του δάσους
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φακελάκια ζελέ χωρίς γεύση (ίσως το βρεις σε βαζάκι ή φακελάκι σε σκόνη. Το ετοιμάζεις όπως και το φρουί ζελέ. Αν δεν βρεις επίλεξε ζελέ ανανά και παράλειψε τη ζάχαρη)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 βανίλια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Ετοίμασε το ζελέ φρούτων (από φρούτα του δάσους) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 2Χρησιμοποίησε 6 μεγάλα κολωνάτα ποτήρια του κρασιού. Πλάγιασέ τα και μοίρασε το ζελέ. Άφησε στο ψυγείο 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε σε κάθε ποτήρι 2-3 raspberry ολόκληρα. Άφησε το ζελένα πήξει καλά στο ψυγείο.
  • 3Στο μεταξύ ετοίμασε το λευκό ζελέ. Βάλε το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν βράση, ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη
  • 4Λιώσε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και ανάμειξε με το ζεστό γάλα. Πρόσθεσε και τη βανίλια και άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • 5Αφού πήξει καλά το ζελέ στο ποτήρι, σήκωσέ το όρθιο και ρίξε το λευκό ζελέ να γεμίσει το ποτήρι
  • 6Σέρβιρε με μερικά ακόμη φρουτάκια και φυλλαράκια δυόσμου

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου