Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

XΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ

Επιβλητική εμφάνιση, δροσερή γεύση και ελάχιστες θερμίδες! Ένα γλυκάκι που θα γίνει ανάρπαστο σε πάρτι και συγκεντρώσεις με την παρέα! Είναι το ελαφρύ γλυκάκι σου για το απόγευμα, για το οποίο δεν έχεις να αγχωθείς καν για θερμίδες και λιπαρά!

Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 200 γρ. σμέουρα/raspberry
  • 2 φακελάκια ζελέ φρούτα του δάσους
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φακελάκια ζελέ χωρίς γεύση (ίσως το βρεις σε βαζάκι ή φακελάκι σε σκόνη. Το ετοιμάζεις όπως και το φρουί ζελέ. Αν δεν βρεις επίλεξε ζελέ ανανά και παράλειψε τη ζάχαρη)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 βανίλια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Ετοίμασε το ζελέ φρούτων (από φρούτα του δάσους) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 2Χρησιμοποίησε 6 μεγάλα κολωνάτα ποτήρια του κρασιού. Πλάγιασέ τα και μοίρασε το ζελέ. Άφησε στο ψυγείο 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε σε κάθε ποτήρι 2-3 raspberry ολόκληρα. Άφησε το ζελένα πήξει καλά στο ψυγείο.
  • 3Στο μεταξύ ετοίμασε το λευκό ζελέ. Βάλε το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν βράση, ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη
  • 4Λιώσε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και ανάμειξε με το ζεστό γάλα. Πρόσθεσε και τη βανίλια και άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • 5Αφού πήξει καλά το ζελέ στο ποτήρι, σήκωσέ το όρθιο και ρίξε το λευκό ζελέ να γεμίσει το ποτήρι
  • 6Σέρβιρε με μερικά ακόμη φρουτάκια και φυλλαράκια δυόσμου

  • Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

    28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

    Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

    Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

    Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

     Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!