Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

XΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ

Επιβλητική εμφάνιση, δροσερή γεύση και ελάχιστες θερμίδες! Ένα γλυκάκι που θα γίνει ανάρπαστο σε πάρτι και συγκεντρώσεις με την παρέα! Είναι το ελαφρύ γλυκάκι σου για το απόγευμα, για το οποίο δεν έχεις να αγχωθείς καν για θερμίδες και λιπαρά!

Θερμίδες 120

Συστατικά

  • 200 γρ. σμέουρα/raspberry
  • 2 φακελάκια ζελέ φρούτα του δάσους
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φακελάκια ζελέ χωρίς γεύση (ίσως το βρεις σε βαζάκι ή φακελάκι σε σκόνη. Το ετοιμάζεις όπως και το φρουί ζελέ. Αν δεν βρεις επίλεξε ζελέ ανανά και παράλειψε τη ζάχαρη)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 βανίλια

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Ετοίμασε το ζελέ φρούτων (από φρούτα του δάσους) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 2Χρησιμοποίησε 6 μεγάλα κολωνάτα ποτήρια του κρασιού. Πλάγιασέ τα και μοίρασε το ζελέ. Άφησε στο ψυγείο 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξε σε κάθε ποτήρι 2-3 raspberry ολόκληρα. Άφησε το ζελένα πήξει καλά στο ψυγείο.
  • 3Στο μεταξύ ετοίμασε το λευκό ζελέ. Βάλε το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν βράση, ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη
  • 4Λιώσε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και ανάμειξε με το ζεστό γάλα. Πρόσθεσε και τη βανίλια και άφησε να κρυώσει ελαφρά
  • 5Αφού πήξει καλά το ζελέ στο ποτήρι, σήκωσέ το όρθιο και ρίξε το λευκό ζελέ να γεμίσει το ποτήρι
  • 6Σέρβιρε με μερικά ακόμη φρουτάκια και φυλλαράκια δυόσμου

  • Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

    28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

    Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

    Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

    Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

    Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα