Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Let's party! Το χρονικό μιας βραδινής εξόδου. Πόσες θερμίδες καις και πόσες παίρνεις!

Το βράδυ θα βγεις... Αλήθεια, το να ετοιμαστείς, να ντυθείς, να μακιγιαριστείς πόσες θερμίδες καίει; Ο χορός, η ορθοστασία πόσες θερμίδες καίει; Κι από την άλλη, τα ποτά που θα πιεις πόσες θερμίδες θα σου προσθέσουν. Κάναμε ένα "οδοιπορικό" θερμίδων από το πρωί του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής που θα γυρίσεις -μάλλον ζαλισμένη- σπίτι σου και καταγράψαμε πόσες θερμίδες θα κάψεις και πόσες θερμίδες θα πάρεις. Έτσι, από περιέργεια.

Γιατί όταν διασκεδάζεις, όταν το γλεντάς με τους φίλους σου, όταν περνάς καλά... όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΨΕΙΣ

Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
Περνάς την ημέρα σου χαλαρή μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά. Απολαμβάνεις το φαγητό σου με την ησυχία σου. Έφαγες; Δεν είναι ανάγκη να κάνεις τίποτα άλλο. Και το απόγευμα θα “μπεις” χωρίς παίδεμα στο καινούριο σου φόρεμα.
 
Άσε να περάσει ένα μισάωρο, ώστε να έχει γίνει η αρχική διεργασία της πέψης με την έκκριση αίματος και ξάπλωσε. Όταν ξυπνήσεις δεν θα ζητάς απεγνωσμένα γλυκό ή κάτι να τσιμπήσεις. "Επίσης, να σημειωθεί ότι αν κοιμηθείς χωνεύεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν κοιμούνται" επισημαίνει ο Διαιτολόγος Διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Μεσημεριανή σιέστα: Μείον 56 Θερμίδες
Plus: Ανάλαφρη και έτοιμη για το βράδυ

 
Η "ΟΡΘΗ" ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ξέρω, θέλεις να είσαι πιο σέξι από ποτέ για την βραδινή σου έξοδο. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κάτσεις με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη! Κι όταν λέω να “κάτσεις” το εννοώ κυριολεκτικά. Φρόντισε όση ώρα βάφεσαι και ντύνεσαι να είσαι όρθια. Μελέτες δείχνουν πως το εκτεταμένο καθισιό απενεργοποιεί τα ένζυμα εκείνα που βοηθούν στη διάσπαση του λίπους στο σώμα. "Αν είσαι όρθια, αντί καθιστή, στο σύνολο της ώρας καις 2.3% επί το βάρος σου περισσότερες θερμίδες. Αν πάλι, μεταφέρεις και βάρος το ποσό ανεβαίνει στο 4%" αναφέρει ο κ. Κριαράς.

Όρθια μπροστά στον καθρέφτη για μισή ώρα: Μείον 71 θερμίδες.
Plus: Διατηρείς τα ένζυμα που καίνε το λίπος σε απόλυτη φόρμα

 
IT'S PARTY TIME
Έφτασες στο πάρτι και πριν αφήσεις το παλτό και την τσάντα σου ψάχνεις να βρεις καρέκλα να καθίσεις. Μέγα λάθος! Η ορθοστασία εκτός του ότι θα σε βοηθήσει να αναδείξεις το εκπληκτικό οutfit που με τόσο κόπο επέλεξες στο σπίτι, θα κάψει για εσένα κάμποσες θερμίδες.

Hanging Around με το ποτό στο χέρι: Μείον 71 θερμίδες
Plus: Όλο και κάποιο φλερτ θα προκύψει!


LET'S DANCE

Για να διασκεδάσεις πρέπει και να χορέψεις. Πάρτι είναι δεν είναι συγκέντρωση για τσάι. Ο χορός εκτός από αναζωογονητικός θα βελτιώσει τη διάθεσή σου και θα σε βοηθήσει να το... κάψεις! Με το χορό κρατάς σε φόρμα τον μεταβολισμό σου και διασπάς καλύτερα και πιο γρήγορα τις θερμίδες.

Dancing With The Firends: Χαλαρός χορός μείον 248 θερμίδες.
Για πιο... έντονες φιγούρες μπορείς να κάψεις έως και 310 θερμίδες.
Plus: Μπορεί να γνωρίσεις τον δικό σου John Travolta σε ένα αποκριάτικο Saturday Night Fever


ΙΔΡΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ
Μπορεί να αισθάνεσαι κάπως άβολα με τον ιδρώτα, όμως για αυτό έχει φροντίσει το αποσμητικό σου. Άλλωστε έρευνες δείχνουν πως η μυρωδιά του σώματος, μπορεί να κάνει ένα αρσενικό να σε πλησιάσει, καλύτερα κι από ένα φίνο άρωμα.
"Δεν καις περισσότερες θερμίδες, αλλά σίγουρα χάνεις βάρος" εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. 

Sweat it:
Κατά την εφίδρωση ξέρεις ότι ο χορός έχει προσφέρει τα μέγιστα στον οργανισμό σου, έχει αυξηθεί η ενδογενής θερμότητά του και έτσι έχει ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου.
Minus
: Μπορεί ο ιδρώτας να έχει επιπτώσεις στο μακιγιάζ. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα. Επίσης αν έχεις έντονη εφίδρωση ελάττωσε το ποτό, διότι ο οργανισμός σου σε τόσο χαμηλή ενυδάτωση γίνεται ασθενικός απέναντι στην αλκοόλη και μπορεί να σε επηρεάσει αρνητικά.

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ
CHEERS
Και στο κέφι θα έρθεις και θα πιεις. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζεις καλά είναι πως αυτό θα σου προσθέσει θερμίδες. Μην πτοείσαι. Μέχρι τώρα το σχέδιο πηγαίνει καλά και η εξίσωση των θερμίδων είναι με το μέρος σου.

Τι θα πιείς;

Βότκα-τζιν-ρούμι: +115 θερμίδες

1 ποτήρι μαρτίνι: +120 θερμίδες

1 ποτήρι μπύρα: +110 θερμίδες

Κρασί. Το κρασί αποδίδει διαφορετικές θερμίδες ανάλογα με το είδος του:
 - 1 ποτήρι λευκό κρασί: +60 θερμίδες
 - 1 ποτήρι κόκκινο: +75 θερμίδες
 - 1 ποτήρι γλυκό κρασί: +140 θερμίδες
 - 1 Ποτήρι Σαμπάνια: +90 θερμίδες

Minus: Αν προσθέσεις αναψυκτικό στο ποτό σου, αυτό σημαίνει 80 extra θερμίδες. Αντίστοιχα κάποιος χυμός δίνει επιπλέον 30 θερμίδες.

ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ
Όσο περνά η ώρα, τα ευεργετικά αποτελέσματα του χορού και της ορθοστασίας ξεθωριάζουν και τη θέση τους παίρνει η κούραση από το ξενύχτι. Μια φορά την βδομάδα δεν είναι κακό, να το ρίξεις έξω, απλά αυτό θα κοστίσει στον μεταβολισμό σου.

Time is up: Όσο πιο κουρασμένη είσαι, τόσο πιο αργά καις τις προσληφθέντες θερμίδες από τις τροφές. Γι' αυτό άσε τους ξηρούς καρπούς στην άκρη μέχρι το τέλος της βραδιάς!
Minus: Ό,τι καταναλώσεις από κάποια ώρα και μετά, θα "καίγεται" 2 φορές πιο δύσκολα!


Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μετά από μια διασκεδαστική νύχτα, τα βήματα σε οδηγούν ασυναίσθητα στην καντίνα με το πεντανόστιμο εκείνο βρώμικο. Μην το σκεφτείς δεύτερη φορά. Το θέμα είναι να περάσεις καλά.
Απλά σημείωσε τις θερμίδες που πρέπει να προσθέσεις στη βραδιά

Dirty Eating: Ένα βρώμικο με καλαμάκι σουβλάκι και πατάτες από όλα:  +416 θερμίδες.
Ένα βρώμικο hot-dog: +350 θερμίδες.

Minus: Σύμφωνα με τον κ. Κριαρά για να μην μείνει όλο το λίπος στον οργανισμό σου, θα πρέπει να παραμείνεις ξύπνια 6 ώρες μετά το φαγητό.
Αδύνατο, στις 5 τα ξημερώματα που μόλις επέστρεψες στο σπίτι από μια νύχτα ξεφαντώματος!

Αλλά τι σημασία έχει. Πέρασες καλά!


Η ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
Βγήκες στο πάρτι για να περάσεις καλά κι όχι για να θυμηθείς όλα εκείνα που σε έριξαν. Με καλή διάθεση άλλωστε βοηθάς τον οργανισμό σου να λειτουργήσει καλύτερα και να πιεις και λιγάκι παραπάνω.
Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της ευδιαθεσίας και της αδιαθεσίας, είναι ότι αν είσαι χαρούμενος θα καταναλώσεις σαφώς περισσότερες ποσότητες ποτού, αλλά εκκρίνεις αυξημένο ποσό αίματος με αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να βρίσκεται σε μια υπερδιέγερση και να μην σε επηρεάζει δυσμενώς είτε σωματικά είτε εγκεφαλικά (ζαλάδα).

Bonus: Κι αν είσαι τυχερή μπορεί η βραδιά να "ρίξει αυλαία" με
απολαυστικό σεξ. Μείον 150 θερμίδες


 http://www.tlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα