Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιγούρες: Άκου την πείνα σου


Η διαπίστωση πως θέλετε τόσο πολύ μια σοκολάτα, που μπορείτε σχεδόν να αισθανθείτε την γεύση της στο (άδειο, για λίγο ακόμα) στόμα σας μπορεί να σημαίνει κάτι παραπάνω από το ότι απλά τη λιγουρεύεστε. Ιδού τα μηνύματα που προσπαθεί να σας στείλει ο οργανισμός σας, όταν σας ζητά επίμονα…

…Σοκολάτα: Δεν είχατε δύσκολη μέρα, δεν είναι –για τις γυναίκες– «εκείνες» οι μέρες του μήνα, κι όμως λαχταράτε απελπισμένα μια σοκολάτα. Η λιγούρα σας ενδέχεται, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, να οφείλεται σε έλλειψη μαγνησίου ή αντιοξειδωτικών –στοιχείων που εμπεριέχονται σε μεγάλες ποσότητες στη σοκολάτα. Το μαγνήσιο είναι ζωτικό για το νευρικό σύστημα, τα κόκκαλα και το ανοσοποιητικό, αλλά καλό θα ήταν τις περισσότερες φορές να το αναζητάτε σε υγιεινότερη… συσκευασία, όπως οι ξηροί καρποί και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Όσον αφορά τα αντιοξειδωτικά, εκτός από τη σοκολάτα, μπορείτε να τα βρείτε σε φρούτα που έχουν έντονο χρώμα, ιδιαίτερα τα κίτρινα, τα πορτοκαλί, τα κόκκινα και τα μοβ –σκεφτείτε πιπεριές και μούρα.

…Γλυκά: Δύο μπορεί να είναι οι λόγοι που λιγουρεύεστε γλυκές τροφές, όπως μπισκότα ή ζαχαρωτά: είτε έχουν μειωθεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, είτε σας λείπει χρώμιο, το οποίο βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αναζητήστε την υγιεινότερη εναλλακτική στο μπρόκολο και το κοτόπουλο, που περιέχουν χρώμιο σε επαρκείς ποσότητες.

…Καφέ: Αν πίνετε κατά κανόνα πέντε καφέδες την ημέρα, πιθανότατα η λαχτάρα σας οφείλεται στον εθισμό της καφεΐνης. Αν, όμως, νιώσετε ξαφνικά την επιθυμία για ένα διπλό εσπρέσο, ενώ κατά κανόνα δεν πίνετε καφέ, μάλλον θα οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου. Ο σίδηρος βοηθά στην μεταφορά οξυγόνου στο αίμα, πράμα που σημαίνει πως η έλλειψή του προκαλεί αίσθημα υπνηλίας –εξ ου και η επιθυμία για καφεΐνη. Αν θέλετε να αποφύγετε τον καφέ, ιδανικές πηγές σιδήρου είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια και το κόκκινο κρέας.

…Τηγανιτές πατάτες: Έκπληξη νούμερο ένα: στην πραγματικότητα, δεν λιγουρεύεστε τις ίδιες τις πατάτες, αλλά το αλάτι τους. Έκπληξη νούμερο δύο: ο οργανισμός σας, ζητώντας αλάτι, προσπαθεί να σας πει πως έχει αφυδατωθεί. Δοκιμάστε να πιείτε πολύ νερό, και η λιγούρα σας θα εξαφανιστεί.

…Burger: Αυτό μπορείτε να το μαντέψετε εύκολα. Αν δεν είναι οι τηγανιτές πατάτες που το συνοδεύουν εκείνες που στην πραγματικότητα λιγουρεύεστε –οπότε εμπίπτετε στην παραπάνω κατηγορία– ο οργανισμός σας προσπαθεί να σας πει πως του λείπει πρωτεΐνη. Αναζητήστε την σε υγιεινότερες και λιγότερο φορτωμένες με θερμίδες εναλλακτικές όπως το άπαχο κρέας, τα αυγά και τα όσπρια.

…Αναψυκτικά: Η λαχτάρα για αναψυκτικά έχει να κάνει με την έλλειψη ασβεστίου. Όχι, όμως, πως τα αναψυκτικά αποτελούν πηγή ασβεστίου –το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι, καθώς τα αναψυκτικά στραγγίζουν το ασβέστιο από τα κόκκαλα, ο οργανισμός σας απορροφά το ασβέστιο και ζητά αναψυκτικό για να πάρει περισσότερο. Τα κόκαλά σας θα σας ευγνωμονούν αν κόψετε τα αναψυκτικά και αναζητήσετε τις σωστές πηγές ασβεστίου, όπως τα γαλακτοκομικά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

…Μπάρμπεκιου: Αν δεν είναι απλά ότι θέλετε να μαζέψετε την παρέα στον κήπο για να γιορτάσετε τον ερχομό της άνοιξης, αλλά λιγουρεύεστε το ελαφρώς καμένο κρέας, το στοιχείο που σας λείπει είναι ο άνθρακας. Επειδή, όμως, το κάψιμο που προκαλεί το κάρβουνο στο κρέας ενδέχεται να είναι καρκινογόνο, είναι προτιμότερο να αναζητήσετε τον άνθρακα στην… απροσδόκητη πηγή των φρέσκων φρούτων.
 http://www.in2life.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα