Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚάΛΟΣ – ΡώΜΗ Η ΥΓΕίΑ ΤΟΥ ΣώΜΑΤΟΣ.



Το κάλος ποικίλει ανάλογα με την ηλικία.
Για τον νέο, είναι να έχει τόσο δυνατό σώμα είτε πρόκειται για αγώνα δρόμου ή για αγώνα δύναμης. Ωραίο είναι να τον βλέπεις και να τον θαυμάζεις.
Για ένα άντρα που βρίσκεται στην ακμή του είναι να έχει την δύναμη να ανταπεξέλθει στους μόχθους της καθημερινότητας. Το σώμα του θα εμπνέει θαυμασμό αλλά και φόβο ταυτόχρονα.
Για τον γέροντα κάλος είναι να μπορεί να υπομένει τα γηρατειά του ευχαριστημένος που δεν έχει τα σύνδρομα αυτών.


Ρώμη είναι να μπορείς να έχεις την δύναμη να κινείς κάποιον χωρίς να το θέλει.
Ο αθλητής που είναι ικανός να κινεί γρήγορα τα πόδια του και να πραγματοποιεί μεγάλους διασκελισμούς μπορεί άνετα να γίνει δρομέας.
Αυτός που μπορεί να πιέζει και να κρατά τον άλλον στην θέση του αξιολογείται ως παλαιστής.
Αυτός τώρα που σε τινάζει μακριά με το χτύπημα του γίνεται πυγμάχος.
Όποιος κατέχει σε ικανότητα τα δύο παραπάνω στοιχεία γίνεται αθλητής του παγκρατίου.
Και όποιος είναι ικανός για όλα αποτελεί τον μέγιστο αθλητή δηλαδή πενταθλητής.


Πέρα από την άθληση σημαντικός παράγοντας είναι και η διατροφή, (τροφή του Δία).
Μία μέθοδος διατροφής ήταν η Πυθαγόρειος. Καταναλώνουμε μόνο ότι τρώγεται ωμό, ( φρούτα, ξυροί καρποί, λαχανικά, χόρτα, έλαια κ.λ.π.).
Μία άλλη πιο λιγότερο σκληρή τρώμε όλα τα παραπάνω και ότι μπορούμε να βράσουμε εκτός ψάρι, κρέας.
Αρετή του σώματος είναι η υγεία και αυτό είναι σωστό που όταν αθλούμε το σώμα μας είμαστε απαλλαγμένοι από αρρώστιες.

Πειρώ τω μεν σώματι είναι φιλόπονος, τη δε ψυχή φιλόσοφος.
Να προσπαθείς να είσαι φιλόπονος όσον αφορά το σώμα και φιλόσοφος όσον αφορά την ψυχή. ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ. 



http://www.johnoil.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα