Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταπίεση στη δουλειά, καταφύγιο στο ψυγείο;

Καταπίεση στη δουλειά, καταφύγιο στο ψυγείο; 


Τι λέει σχετική έρευνα; ...








Αν τον τελευταίο καιρό χρειάζεστε αλυσίδες για να καταφέρετε να μείνετε μακριά από το ψυγείο, ίσως θα πρέπει να σταματήσετε να αυτομαστιγώνεστε και να εξετάσετε τη σχέση σας με τη δουλειά σας.



Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Φιλανδία όπου γυναίκες οι οποίες ήταν υπερβολικά κουρασμένες ή είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους για το επάγγελμά τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες να ψάξουν τη γαλήνη στο φαγητό, καταναλώνοντας ανεξέλεγκτες ποσότητες, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις της συναισθηματικής υπερφαγίας.



Σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες μια γυναίκα αποφασίζει να ακολουθήσει ένα πιο υγιεινό lifestyle και αυτό που είδαν οι ερευνητές του Finnish Institute of Occupational Health ήταν ότι εκείνες που έχουν "καεί" από τη δουλειά τους παρουσίασαν υψηλότερα ποσοστά συναισθηματικής υπερφαγίας και άρνηση να αλλάξουν τις συνήθειές τους ενώ εκείνες που ήταν ευχαριστημένες από το επάγγελμά τους, είχαν διάθεση να προσέξουν τον εαυτό τους και μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν να ελέγξουν τι βάζουν στο πιάτο τους.



Αν και αυτή η ανεξέλεγκτη τάση για φαγητό δεν φάνηκε να επηρεάζει ιδιαίτερα το βάρος των συγκεκριμένων γυναικών- οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η μόρφωση παίζει έναν αρκετά σημαντικό ρόλο σε αυτό- παρόλα αυτά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αφενός θα υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος ο αριθμός στη ζυγαριά να εκτροχιαστεί μελλοντικά αφετέρου, οι τροφές που συνήθως καταναλώνονται κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στον οργανισμό.



queen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα