Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο δρόμος προς την ειλικρίνεια

«Η ειλικρίνεια είναι το μοναδικό στερεό έδαφος για κάθε συνείδηση»
 έγραφε ο φιλόσοφος Ιμμάνουελ Καντ.  Είστε σίγουροι ότι κάθε φορά είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας και κατ' επέκταση και με τους άλλους; Ο άνθρωπος έχει την τάση να «αποκρύπτει» στοιχεία, από τον ίδιο του τον εαυτό, στοιχεία που τον δυσαρεστούν και έχουν σχέση με προσωπικές επιλογές. Το σημαντικό βήμα προς την απόλυτη ειλικρίνεια είναι να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια. Οι περισσότεροι την αγνοούμε, οπότε έχουμε την κατάσταση που είναι γνωστή ως Φαινόμενο του Παγόβουνου. Τα συναισθήματά μας μοιάζουν με παγόβουνο, δηλαδή φανερώνουμε ένα ελάχιστο μέρος και το υπόλοιπο παραμένει "κάτω από το νερό". Ας δούμε ορισμένα βήματα που οδηγούν στην ειλικρίνεια...

Γνωρίστε τον εαυτό σας
Πόσο εύκολο είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας; Το μυστικό είναι πως δεν θα το κάνετε μόνοι σας. Ίσως μια επίσκεψη σε ένα ψυχολόγο θα βοηθούσε. Θυμηθείτε πως σε ένα ψυχολόγο δεν πηγαίνουμε μόνο όταν έχουμε πρόβλημα. Πολλές φορές τον επισκεπτόμαστε απλώς για συμβουλές, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Ο ψυχολόγος είναι ο άνθρωπος εκείνος που θα σας βοηθήσει να τα βρείτε με τον εαυτό σας και να καταλάβετε τελικά ποιοι είστε. Να βρείτε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας, να διορθώσετε τα λάθη σας και να βρείτε ολοκληρωτικά τον εαυτό σας.
Βάλτε όρια
Τα όρια είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και δε θα πρέπει με τίποτα να το παραλείψετε. Τα όρια μπαίνουν παντού: στην οικογένεια, στους φίλους ,στη σχέση σας ακόμη και στον εαυτό σας. Βάζοντας όρια στον εαυτό σας, βάζετε  όρια και στη ζωή σας. Θα περιορίσετε πράγματα που νομίζατε πως θέλατε να κάνετε αλλά τελικά δεν σας αντιπροσωπεύουν και σας «χαλάνε».
Ελέγχετε τις πράξεις σας
Μη κινείσθε στο κενό. Πριν κάνετε οτιδήποτε σκεφθείτε το καλά. Οργανώστε τη  μέρα σας. Πείτε: «τι θέλω να κάνω σήμερα;» και αρχίστε να γράφετε σε ένα χαρτί όλες τις δουλειές που έχετε να κάνετε με σειρά προτεραιότητας και έπειτα ξεκινήστε να τις πραγματοποιείτε. Βάλτε πρόγραμμα στη ζωή σας. Αν πάλι δε μιλάμε για δουλειές αλλά για συζητήσεις και συμφωνίες, τότε προσέξτε πολύ τον τρόπο που θα προβάλετε τον εαυτό σας.
Να είστε δίκαιοι και με σεβασμό
Όπως οι άλλοι θέλετε να σας σέβονται εσάς και τις επιθυμίες σας, έτσι να σέβεστε και εσείς τους άλλους. Ο σεβασμός είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.  Δεν είναι κάτι το οποίο αποκτάται ο σεβασμός κερδίζεται. Αν θέλετε λοιπόν να δώσετε μια καλή εικόνα του εαυτού σας και να φανείτε ειλικρινείς  προσπαθήστε να δείξετε το σεβασμό σας προς το πρόσωπο του άλλου και δε θα χάσετε. Επίσης θα πρέπει να είστε δίκαιοι και να μη κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας και το πώς θα περάσετε καλά εσείς αλλά να ενδιαφέρεσθε και για τους άλλους γύρω  σας.
Να είστε ανοικτοί
Μην αισθάνεσαι ντροπή και ανασφάλεια για τα όσα κάνετε γιατί αυτό δείχνει φόβο και καθόλου σιγουριά για τις πράξεις σας. Συνεπώς δεν εμπνέεται καθόλου εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να είστε ανοικτοί και να μιλάτε έτσι ώστε να δείξετε το καλύτερο εαυτό σας και να κερδίσετε τις εντυπώσεις.
Παραδεχτείτε τα λάθη σας
Κανείς δε γεννήθηκε αλάνθαστος. ΄Ολοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη και μέσα από αυτά μαθαίνουμε. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και υπάρχουν για να διορθωνόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι έτσι λοιπόν και εσείς προσπαθήστε να διορθώσετε τα λάθη που έχετε κάνει μέχρι τώρα και να δείτε που θα εμπνέεται περισσότερη ειλικρίνεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα