Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πώς να διαχειριστείτε ανθρώπους με αρνητισμό


Ο ορισμός του αρνητικού ανθρώπου συνοψίζεται στη φράση της Γαλλίδας διανοούμενης Jeanne de la Bruyere: «η ευχαρίστηση του  να κριτικάρεις σε αποσπά απ’ το να απολαμβάνεις το ωραίο». Οι αρνητικοί άνθρωποι είναι σαν μαύρες τρύπες που καταναλώνουν την ενέργειά μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε για τους αντιμετωπίσουμε;
Βρείτε την πηγή της αρνητικότητας
Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι αρνητικός. Έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα; Είναι αγχωμένος με τη δουλειά του ή απλώς έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης; Θυμηθείτε ότι μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι με το να παραπονιούνται και να λένε συνεχώς πόσο δυσαρεστημένοι είναι στοχεύουν μόνο να στο να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής. Αυτό και μόνο αντανακλά την προσωπικότητά τους και αποτελεί στοιχείο του χαρακτήρα τους.
Μην απαντάτε αμέσως
Η πρώτη μας αντίδραση σ έναν αρνητικό άνθρωπο είναι πάντα αυθόρμητη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Περιμένετε λίγο ώστε να ηρεμήσετε και να δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα.
Μη συνεχίσετε την κουβέντα
Μπορείτε να του δώσετε τη βοήθειά σας και έτσι δε θα αισθάνεται μόνος. Αν συνεχίσει όμως να μιλά για τα ίδια προβλήματα και συνεχίζει την ίδια αρνητική κριτική τότε σ’ αυτό το σημείο καλύτερο είναι να διακόψετε τη συνομιλία μαζί του .
Βγείτε με  άλλα άτομα
Όσο πιο πολλή παρέα κάνετε με αρνητικά άτομα τόσο πιο πολύ θα παίρνουν από την ενέργειά σας. Προσπαθήστε να βγείτε με άλλα άτομα και έτσι θα δείτε ότι η θα νιώσετε καλύτερα μιας και η αρνητική ενέργεια θα μοιραστεί. Εκτός από αυτό θα ακουστούν περισσότερες απόψεις. Έτσι ίσως κάποια από αυτές να τους προσφέρει μια πιο αισιόδοξη ματιά.
Προσπαθήστε να τον βοηθήσετε
Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι είναι αρνητικοί γιατί δεν έχουν αρκετή αγάπη ή αισιοδοξία στη ζωή τους. Μάλιστα μπορεί οι ίδιοι να χτίζουν ένα τείχος, γιατί έτσι θεωρούν πως προστατεύονται από το γύρω κόσμο. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τους βοηθήσετε.
Πείτε τους : « Τώρα πες μου κάτι θετικό»
Όταν τελειώσουν την αφήγηση της «τραγικής» τους περιπέτειας, πείτε τους να σας διηγηθούν μια αστεία ή χαρούμενη ιστορία. Μερικοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πως ο χαρακτήρας τους αλλάζει σταδιακά και γίνονται αρνητικοί. Αυτή η φράση σας μπορεί  να του βοηθήσει να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Ίσως το άτομο στο οποίο έχουν μετατραπεί δεν αρέσει ούτε στους ίδιους.
Προσέξτε πόσο χρόνο περνάτε μαζί τους
Σκεφτείτε πως αισθάνεστε αφού έχετε συναντήσει έναν αρνητικό και έναν αισιόδοξο άνθρωπο. Αν πιστεύετε πως η διάθεσή σας είναι άσχημη μετά την παρέα με τον πρώτο προσπαθήστε να μην περνάτε πολλές ώρες μαζί του. Ακόμη και αν σας ζητάει να βρίσκεστε πιο συχνά μάθετε να λέτε όχι. Όταν είστε μαζί του κρατήστε τη συζήτηση σε ουδέτερα θέματα.
Απομακρυνθείτε
Αν δείτε ότι  καμιά από τις τεχνικές αυτές δε λειτουργεί, τότε απομακρυνθείτε. Προτιμήστε να αφιερώστε το χρόνο σας σε άτομα με θετική ενέργεια.
Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τους αρνητικούς ανθρώπους. Αν αισθάνεστε ότι απορροφούν  όλη τη  δική σας ενέργεια προστατέψτε τον εαυτό σας. Έτσι θα αισθανθείτε πιο  ήρεμοι και πιο ασφαλείς, αφού δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε την πίεση και την αρνητική τους επιρροή. Ζήστε την καθημερινότητά σας όπως εσείς επιθυμείτε και κρατήστε κοντά σας τα άτομα που πραγματικά θέλετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα