Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μειώστε το αλάτι στη διατροφή σας

Μειώστε το αλάτι στη διατροφή σας
Κείμενο:  Ευάγγελος Μπάος
Ευάγγελος Μπάος
Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά δεν είναι.
Το αλάτι μπορεί φυσικά να έχει μηδενική θερμιδική αξία, όμως, ημερησίως χρειάζεστε μόλις 180-500 mg για να δουλεύουν σωστά τα νεύρα και οι μύες σας. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσετε σοβαρές ασθένειες όπως η οστεοπόρωση, οι πέτρες στα νεφρά και τα γαστρικά έλκη, ενώ παράλληλα προκαλεί υπέρταση –υποφέρει σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού των δυτικών κοινωνιών.
Οπότε η λύση φαντάζει απλή και αρκεί μόνο να μειώσετε τη χρήση της αλατιέρας. Δυστυχώς δεν φτάνει. Η λύση είναι πιο περίπλοκη, καθώς νάτριο υπάρχει σχεδόν σε όλες τις τροφές κρυμμένο και μάλιστα σε μερικές από αυτές σε πολύ μεγάλη περιεκτικότητα. Χρησιμοποιείται στα τυριά για να ωριμάσουν, στο κρέας, στις ζύμες, μέχρι και στα ροφήματα.
Αυτό που εσείς πρέπει να κάνετε είναι να τσεκάρετε την περιεκτικότητα σε νάτριο των τροφίμων που καταναλώνετε καθημερινά. Ξέρατε για παράδειγμα πως μια έτοιμη σάλτσα μπορεί να έχει έως και 500 mg νάτριο; Μειώστε λοιπόν, την κατανάλωση αυτών των τροφών και αντικαταστήστε τες με παρόμοιες με μικρότερη περιεκτικότητα σε νάτριο για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχo.
http://www.queen.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλ...

Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι

Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός για την υγεία μας. Ας αντικαταστήσουμε όλα τα αναψυκτικά με νεράκι. Και επειδή δεν είναι εύκολο για κάποιον που δεν πίνει νερό, να ξεκινήσει. Να μια ωραία πρόταση! Λάιμ Λεμονένιο Νεράκι 1. Δίνει γεύση. 2. Κάνει την αναπνοή σου πιο δροσερή.  3. Ρυθμίζει το pH στο σώμα σου (κανένας ιός δεν μπορεί να επιβιώσει σε ένα pH περιβάλλον). 4. Βοηθά στην καλύτερη υγεία του συκωτιού σου και δίνει οξυγόνο στο σώμα σου. 5. Περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά που σε κρατά υγιή! Και το κυριότερο, είναι τόσο εύκολο! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι νεράκι (αν έχεις και φιλτραρισμένο καλύτερα) 2λεμόνια, 2 λαιμ και έτοιμο το φρεσκολαιμολεμονένιο νεράκι σου! Χαιρετάκη Τζένη Ανεξάρτητη Σύμβουλος Ηerbalife Nutrition

Πως θα βράσουμε εξαιρετικά τα πασχαλινά μας αυγά!

 Φέτος εστιάστηκα όχι στην εξωτερική εμφάνιση όσο στο πόσο σωστά θα βράσουν τα αυγουλάκια μας και πόσο νόστιμα θα γίνουν! Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο! Και πράγματι ότι και να σας πω είναι λίγο! Τα αυγουλάκια τέλεια βρασμένα, χωρίς τον σκούρο πράσινο δακτύλιο και το πιο σημαντικό ξεφλουδίζονται με μιας! Και έχουν και υπέροχη γεύση! Το μοιράζομαι λοιπόν γιατί το καλό πρέπει να λέγεται! Κ αι δεν έσπασε και κανένα! Νομίζω ότι ο @TheChefSyndicate θα γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια!